zondag 31 mei 2015

OZG-topman krijgt 370.000 euro wachtgeld

WINSCHOTEN - Oud-bestuurder Jan Cooijmans heeft de afgelopen vier jaar 370.419 euro aan wachtgeld meegekregen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG).

via http://ift.tt/1PXd1a7

Roei- en voetbalclub winnen 10.000 euro

GRONINGEN/HOLLANDSCHEVELD - Wat hebben de Groningse studentenroeivereniging AGSR Gyas en de Drentse voetbalvereniging Hollandscheveld gemeen? Ze horen bij de Nederlandse sportclubs met de beste ideeën voor energiebesparing.

via http://ift.tt/1AGCTA1

Jongen (14) beroofd in Groningen

GRONINGEN - Een 14-jarige jongen is zaterdagavond rond elf uur beroofd op de Bunnemaheerd in Groningen.

via http://ift.tt/1EKb4Sx

zaterdag 30 mei 2015

Immanuelkerk Groningen 50 jaar ‘Ziel van Zuid'

GRONINGEN - De protestantse Immanuelkerk in Groningen viert dit weekeinde haar 50-jarig bestaan met de manifestatie De Ziel van Zuid. In de kerk aan het Overwinningsplein is twee keer de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramirez te horen, onder meer tijdens de kerkdienst op zondagmorgen.

via http://ift.tt/1eH03N1

Actiegroep waarschuwt voor eigen achterban

In een brief waarschuwen Actiegroep Storm Meeden en Tegenwind N33 'dat wij onze achterban niet meer in de hand kunnen houden'. Verder stellen ze voor die incidenten 'geen verantwoordelijkheid kunnen nemen, indien er schade of hinder wordt veroorzaakt'.

via http://ift.tt/1HCdWmt

Meeden vergelijkt RWE met Duitse bezetter

Dat valt op te maken uit protestborden die Storm Meeden heeft opgehangen in het dorp. De acties tegen de plaatsing van 36 windturbines worden grimmiger. ,,Rijksoverheid en projectontwikkelaars willen over ons heen walsen. Dat gaat niet gebeuren. We vechten door. Die windmolens komen er niet'', aldus woordvoerder Jan Hendriks.

via http://ift.tt/1GbC0BU

Actiegroep sluit ernstige incidenten niet uit

In een brief waarschuwen Actiegroep Storm Meeden en Tegenwind N33 'dat wij onze achterban niet meer in de hand kunnen houden'. Verder stellen ze voor die incidenten 'geen verantwoordelijkheid kunnen nemen, indien er schade of hinder wordt veroorzaakt'.

via http://ift.tt/1d5Evsf

Harddrugs gevonden in Hoogezand

HOOGEZAND - Een 38-jarige man uit Hoogezand is vrijdagavond door de politie aangehouden omdat hij een flinke hoeveelheid drugs in zijn bezit had.

via http://ift.tt/1KEbEcQ

'Waterschappen negen ton kwijt aan afkoopsom bestuurder'

De drie waterschappen in Drenthe, Groningen en Friesland zijn gezamenlijk ruim negen ton kwijt aan een afkoopsom voor de vorig jaar ontslagen directeur van Hefpunt. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

via http://goo.gl/BKyxDu

Oprotpremie bij waterschap

De drie waterschappen in Drenthe, Groningen en Friesland zijn gezamenlijk ruim negen ton kwijt aan een afkoopsom voor de vorig jaar ontslagen directeur van Hefpunt.










via http://goo.gl/esWwg8

Smeren, smeren, smeren tegen huidkanker

Vaak, veel en een hoge factor, zó moet je zonnebrandcrème gebruiken wil het effectief zijn bij het voorkomen van zonneschade aan de huid. Hoewel bekend is dat overmatig veel zon de huid beschadigt, veroudert en huidkanker kan veroorzaken, smeren Nederlanders zich nog niet goed genoeg in, zegt dermatoloog Jorrit Terra van het UMCG in Groningen. Terra is een van de organisatoren van de Nationale Huidkankerdag, waarop zaterdag aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte.










via http://goo.gl/IPDCBz

Groninger valt agent aan

GRONINGEN - Twee mannen uit Groningen van 32 en 33 jaar oud zijn vrijdagnacht op de Grote Markt aangehouden omdat een van hen een politieagent aanviel bij een opstootje.

via http://ift.tt/1d5nf6m

Vechtpartij in huis Groningen

GRONINGEN - In een woning aan de Madame Curiestraat in Groningen zijn vrijdag vier mensen aangehouden die aan het vechten waren.

via http://ift.tt/1FTbFGQ

‘Snel duidelijkheid over thuishulp'

DELFZIJL - Wie in Noord-Groningen vier uur huishoudelijke hulp nodig heeft, krijgt vier uur huishoudelijke hulp. Dat verzekert wethouder Meindert Joostens van Delfzijl.

via http://ift.tt/1EGWKtW

Fitnesszaaltje Zoutkamp staat nog leeg

ZOUTKAMP - Het fitnesszaaltje in ‘sportdorp' Zoutkamp blijft nog even leeg staan. De eigenaar mag er van de gemeente ook geen woning van maken.

via http://ift.tt/1ADVY5M

'Buitenlandse arbeiders uitgebuit in bouw'

GRONINGEN - Bij de bouw van het Groninger Forum en de Sontbrug is volgens de arbeidsinspectie de cao ontdoken. Buitenlandse bouwvakkers werden daardoor zwaar onderbetaald.

via http://ift.tt/1BvMVPt

'Snel internet voor bevingsgebied'

GRONINGEN - De Economic Board Groningen (EBG) en de Dialoogtafel willen dat alle woningen en bedrijven in Noord-Groningen een breedbandaansluiting krijgen voor snel internet.

via http://ift.tt/1FkXIgX

Oud-asielzoekers helpen mee bij bouw azc Ter Apel

TER APEL - Faddi en Sameir Kachachee (foto) vluchtten zes jaar geleden uit Irak. Ze meldden zich in het grote asielcentrum in Ter Apel en krijgen al snel een verblijfsvergunning. Nu volgen ze een opleiding tot architect en lopen ze stage bij het bedrijf dat het grootste asielcentrum van Nederland bouwt….in datzelfde Ter Apel.

via http://ift.tt/1FT0DkT

Outlet TK Maxx naar Guldenstraat

GRONINGEN - De Amerikaanse outletgigant TK Maxx heeft zijn oog laten vallen op de binnenstad van Groningen. Het winkelpand Guldenstraat 20 moet de eerste Nederlandse vestiging worden.

via http://ift.tt/1FT0AFA

Negen ton voor ex-directeur Hefpunt

ASSEN/GRONINGEN - De drie waterschappen in Drenthe, Groningen en Friesland moeten ruim 900.000 euro ophoesten. Dit vanwege een afkoopsom voor de vorig jaar ontslagen oud-directeur van Hefpunt.

via http://ift.tt/1QgEnTv

vrijdag 29 mei 2015

Boek in de maak over Bedumer politiek

BEDUM - Twee voormalige raadsleden van Gemeentebelangen Bedum werken aan een boek, waarin wordt teruggeblikt op vier bewogen jaren in de lokale politiek van deze gemeente.

via http://ift.tt/1AD91Ez

Geen promotie voor Leekster Eagles

HEERHUGOWAARD - Leekster Eagles is er niet in geslaagd te promoveren naar de eredivisie. De Leekster zaalvoetballers verloren in de finale vijdagavond van de nacompetitie in een ware thriller van ZVV Den Haag. Strafschoppen brachten de beslissing.

via http://ift.tt/1Fkwd7k

Provincie zet boeren in Middag-Humsterland ‘op slot'

ZUIDHORN/WINSUM - Als het aan de provincie ligt worden agrarische bedrijven in het Middag-Humsterland ‘op slot' gezet. De gemeenten Zuidhorn en Winsum zijn hierover bezorgd.

via http://ift.tt/1GKfnDb

Droge Worsten Test 2015 nadert finale

ASSEN/GRONINGEN - De Droge Worsten Test 2015 van Dagblad van het Noorden is in een beslissend stadium beland.

via http://ift.tt/1QfQG2d

Marumer Lidl wil op zondag open maar vangt bot

MARUM - B en W van Marum geven de plaatselijke supermarkt Lidl geen toestemming op zondag open te gaan. Een verzoek voor ontheffing op de winkelsluitingswet is afgewezen.

via http://ift.tt/1EDVdow

Man Roodeschool betaalt met vals geld

GRONINGEN - Een 21-jarige man uit Roodeschool is donderdagnacht aangehouden omdat hij in een café in de stad-Groningse Peperstraat met vals geld probeerde te betalen.

via http://ift.tt/1ABY6Lx

UMCG boekt 17,7 miljoen winst

GRONINGEN - Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft in 2014 een winst van 17,7 miljoen euro geboekt. Dat is iets meer dan in 2013. Ook de omzet groeide, naar 1,1 miljard euro.

via http://ift.tt/1Kt0BQl

Update: weer treinverkeer tussen Groningen en Assen

ASSEN/GRONINGEN - Als gevolg van een aanrijding reden er vrijdagochtend tot circa half twaalf geen treinen tussen Groningen en en Assen.

via http://ift.tt/1LNsO5A

Vrouw gewond op N387

KOLHAM - Een 19-jarige inwoonster van Schildwolde is donderdagmorgen op de N387 gewond geraakt.

via http://ift.tt/1G6dyBW

Video: Boomreuzen centrum Veendam plat

VEENDAM - Ondanks protest van de lijst VUK is de bomenkap in het centrum van Veendam vrijdag begonnen. Zes monumentale bomen verkeren in zo'n slechte conditie dat nu al drie moeten worden gekapt. Twee plataanbomen, twee beuken en twee lindebomen verkeren volgens e gemeente in erbarmelijke toestand.

via http://ift.tt/1EDb6vq

Boomreuzen centrum Veendam plat

VEENDAM - Ondanks protest van de lijst VUK is de bomenkap in het centrum van Veendam vrijdag begonnen. Zes monumentale bomen verkeren in zo'n slechte conditie dat nu al drie moeten worden gekapt. Twee plataanbomen, twee beuken en twee lindebomen verkeren volgens e gemeente in erbarmelijke toestand.

via http://ift.tt/1KC9lH8

Verdacht van verlaten plaats ongeval

SCHARMER - Een 40-jarige inwoonster van Hoogezand is donderdag aan het begin van de avond aangehouden. Ze wordt ervan verdacht de plaats van een ongeval te hebben verlaten.

via http://ift.tt/1eCfgin

Dollard College ingericht als spelarena

WINSCHOTEN - Laat de spelen beginnen, is vrijdag het devies op het Dollard College in Winschoten. Voor het eerst hebben er de Dollard College Spelen plaats.

via http://ift.tt/1HQSEXM

Groen licht meer koopzondagen in Delfzijl

DELFZIJL - Vanaf volgende week zondag kunnen supermarkten, maar ook ‘gewone' winkeliers in de gemeente Delfzijl hun deuren in juni, juli en augustus op zondag open doen.

via http://ift.tt/1ECZ2dq

RvS: Gaswinning rond stad mag doorgaan

DEN HAAG - De Raad van State heeft vrijdagochtend besloten dat de gaswinning ten oosten van de stad Groningen door mag gaan.

via http://ift.tt/1cmOSHu

Kennedy: stop Groningse gaswinning

GRONINGEN - Er moet een einde komen aan de gaswinning in Groningen. De enorme overlast daarvan is vergelijkbaar met de problemen door de schaliegaswinning in de VS.

via http://ift.tt/1eC5LQ5

Auto in sloot langs N33

VEENDAM - Een auto is donderdagavond op de kop in een sloot langs de N33 bij Veendam beland.

via http://ift.tt/1G5V5FI

C1000 medewerkers Winschoten vandaag in actie voor baan

C1000 medewerkers in Winschoten gaan vandaag de straat op voor hun baan. Ze vragen het winkelend publiek een petitie te ondertekenen. De actie, van 14.00 – tot 17.00 uur, vindt plaats bij het Jumbo filiaal in Winschoten. Niet toevallig, want de vijftien vaste medewerkers van C1000 willen vanaf 11 juli graag aan de slag bij deze Jumbo. Op die dag sluit de C1000 vestiging aan de Venne.

via http://ift.tt/1AByz4X

Blauwalg in Vlagtwedder plassen

In de zwemplassen Natte Horizon in Bourtange en Parc Emslandermeer in Vlagtwedde is blauwalg aangetroffen.

via http://ift.tt/1LPNDg6

Geen treinverkeer tussen Groningen en Assen

ASSEN/GRONINGEN - Als gevolg van een aanrijding rijden er vrijdagochtend geen treinen tussen Groningen en en Assen.

via http://ift.tt/1eC1BI2

Kennedy: stop gaswinning in Groningen

GRONINGEN - Er moet een einde komen aan de gaswinning in Groningen. De enorme overlast daarvan is vergelijkbaar met de problemen door de schaliegaswinning in de VS. ,,Vijf jaar geleden kwamen er jaarlijks maximaal drie serieuze aardbevingen voor in de staat Oklahoma. Tegenwoordig zijn dit er soms drie per dag. De vraag die mensen in Nederland zich moeten stellen luidt: hoe laten we het land achter voor onze kinderen?'' aldus de Amerikaan Robert Kennedy Jr.

via http://ift.tt/1JaV0PX

In Vrijdag: Eerbetoon aan 91-jarige

Vandaag verschijnt het boek ‘Werk van eeuwen, gesprekken met Tjalling Waterbolk'. De 91-jarige emeritus hoogleraar uit Haren wordt daarmee geëerd als de belangrijkste na-oorlogse archeoloog van Nederland.

via http://ift.tt/1GIwdT1

Rutte kent zorgen in Blijham

WEDDE - Mark Rutte kent nu de zorgen in Blijham over de NAM-boring. Hij is op de hoogte gebracht door burgemeester Janneke Snijder van Bellingwedde.

via http://ift.tt/1LMXaFa

donderdag 28 mei 2015

Wethouders overleven motie van wantrouwen

MUNTENDAM - De drie overgebleven wethouders van de gemeente Menterwolde hebben donderdagavond een motie van wantrouwen overleefd. De volledige oppositie diende die in, maar de wethouders werden gered door de coalitiepartijen.

via http://ift.tt/1Rs33uE

Alle winkels Delfzijl mogen elke zondag open

DELFZIJL - Alle winkels in Delfzijl mogen voortaan elke zondag open. Dat is donderdagavond beslist in de raadsvergadering.

via http://ift.tt/1EB9GBG

Wethouders Menterwolde overleven motie van wantrouwen

MUNTENDAM - De drie overgebleven wethouders van de gemeente Menterwolde hebben donderdagavond een motie van wantrouwen overleefd. De volledige oppositie diende die in, maar de wethouders werden gered door de coalitiepartijen.

via http://ift.tt/1JXNUPx

Auto belandt in sloot bij N33

VEENDAM - Een automobilist is donderdagavond in een sloot belandt naast de N33 ter hoogte van Veendam.

via http://ift.tt/1Bs5Iew

‘Plaats voor hele collectie Muzeeaquarium Delfzijl'

DELFZIJL - Als het Muzeeaquarium verhuist naar het centrum van Delfzijl, krijgt het genoeg ruimte voor de hele collectie. Dat zei wethouder Hans Ronde (VVD) donderdagavond in de raadsvergadering.

via http://ift.tt/1Bs5K66

Politie pakt verdachten op voor inbraken

De verdachten komen uit Groningen, Foxhol en Hoogezand. Ze opereerden als groep. In de woningen hadden ze het voorzien op laptops, sieraden, telefoons en autosleutels om ook de bijbehorende auto's mee te nemen. In maart dit jaar werden drie van de zes betrapt bij een inbraak in Hoogezand. Niet lang daarna konden drie andere verdachten worden aangehouden. Van de zes zitten er drie in voorlopige hechtenis.

via http://ift.tt/1LM4vVp

Pgb kost gemeenten miljoenen extra

GRONINGEN - De gemeente Groningen is minstens zes ton kwijt aan extra werk om de chaos met uitbetaling van pgb's in de zorg te regelen. Andere gemeenten zitten met een zelfde strop.

via http://ift.tt/1PQsoB4

Aanrijding in de Oosterparkwijk

GRONINGEN - Een motorrijder is donderdagmiddag aangereden door een automobilist. Dit gebeurde omstreeks vijf uur op de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk.

via http://ift.tt/1RqZtki

Meer ‘echte' gymlessen in Vlagtwedde

SELLINGEN - Op alle basisscholen in de gemeente Vlagtwedde krijgen de komende jaren ook de jongere kinderen professionele gymles. Dat zegt PvdA-wethouder Wietze Potze (foto).

via http://ift.tt/1HOYeqC

Startup van de week: Ken je gasten

De startup van deze week is er één voor horecaondernemers. En voor de gasten van horecacondernemers. Niek Giavedoni (25) en Kian Ghiri (24) uit Groningen bedachten SpotOn Wifi. Dit is software waarmee ondernemers inzicht krijgen in de wensen van de gasten en de gasten gebruik kunnen maken van gratis wifi, recensies kunnen achterlaten en persoonlijke aanbiedingen krijgen. "Het is een win-win situatie", zegt Kian.

via http://ift.tt/1KrYMmW

Wethouder Menterwolde stapt op

MUNTENDAM - Wethouder Jan Batelaan van de gemeente Menterwolde stapt op. Dat melden welingevoerde bronnen aan Dagblad van het Noorden. Batelaan zit voor de VVD in het college.

via http://ift.tt/1J8rQ46

Hongerige inbreker aangehouden

GRONINGEN - Een 44-jarige inbreker zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagnacht aangehouden op de Emmabrug nadat hij was betrapt bij een inbraak in een woonboot.

via http://ift.tt/1KAyjXw

Nieuwbouw Vindicat in de prijzen

GRONINGEN - De nieuwe sociëteit Mutua Fides van het Studentencorps Vindicat kreeg een eervolle vermelding in de prijzenregen voor beste gebouw 2015 van de beroepsgroep van architecten.

via http://ift.tt/1HNDTou

Drugsdealers Groningen aangehouden

GRONINGEN - Een 17-jarige inwoner van Ten Boer en een 21-jarige inwoner van Groningen zijn woensdagmiddag op de Singelstraat aangehouden op verdenking van handel in en bezit van harddrugs.

via http://ift.tt/1GFFCuH

Hogere bouwleges in Ten Boer op kosten NAM

TEN BOER - De gemeenteraad van Ten Boer heeft woensdagavond ingestemd met een bezuiniging van 624.000,00 euro tussen nu en 2018. Meer dan de helft hiervan treft al vanaf januari de ambtelijke organisatie. De andere helft raakt voorzieningen als zwembad en bibliotheek die het met minder geld moeten doen maar wel overeind kunnen blijven.

via http://ift.tt/1GFCoHB

Rechter buigt zich over tankstation Grijpskerk

GRIJPSKERK/HOLLANDSCHEVELD - Eigenaar Henk Balkema van bedrijvencentrum De Kievit in Grijpskerk stapt naar de rechter in een poging de aanleg van een nieuw tankstation pal tegenover zijn bedrijf tegen te houden.

via http://ift.tt/1cktYJ0

Kritiek op massale herplant bomen in Loppersum

LOPPERSUM - Landbouwers maken zich zorgen over het plan van de gemeente Loppersum om de komende drie jaar tweeduizend bomen te planten.

via http://ift.tt/1cktVNj

Drijvende zonnepanelen in Groningen

Wie vanuit Groningen over de snelweg in de richting Friesland rijdt ziet voortaan vanuit de auto dobberende zonnepanelen vlak tegen de A7 aan. Na de start in de stad Groningen van dit soort energieparken volgen soortgelijke zonneparken in Amsterdam en Rotterdam.




via http://goo.gl/4y4C9s

woensdag 27 mei 2015

VVD Groningen overhandigt Rutte manifest

GRONINGEN De VVD in Provinciale Staten in Groningen heeft minister-president Mark Rutte woensdagavond bij zijn bezoek aan Groningen laten weten dat nieuwe gasboringen onacceptabel zijn. Eerst moeten er oplossingen worden gevonden voor de problemen die de gaswinning veroorzaken.

via http://ift.tt/1Ayz3Jh

VVD Groningen overhandigt Rutte manifest

GRONINGEN De VVD in Provinciale Staten in Groningen heeft minister-president Mark Rutte woensdagavond bij zijn bezoek aan Groningen laten weten dat nieuwe gasboringen onacceptabel zijn. Eerst moeten er oplossingen worden gevonden voor de problemen die de gaswinning veroorzaken.

via http://ift.tt/1Ayz3Jh

Woede in raad na ‘ja' FC Groningen

GRONINGEN - De gemeente Groningen kan de jaarlijkse onderhoudsbijdrage voor stadion Euroborg in een keer afkopen. Een meerderheid van de gemeenteraad zei woensdagavond ja tegen het voorstel een afkoopsom van 5,7 miljoen euro aan Euroborg nv te betalen. Die leent dit bedrag door aan FC Groningen. De club kan met dit geld dure leningen bij het spelersfonds afkopen en komt daardoor beter in haar slappe was te zitten.

via http://ift.tt/1Ayz3Jc

Aardbeienlijn 'Boer Geert'

MUSSEL - Boer Zoekt Vrouw fenomeen Geert is nog steeds dolgelukkig met zijn Hetty. Dat stelde de boer woensdagavond voor de camera's van RTL Boulevard.

via http://ift.tt/1JVyY4h

‘Rijk moet alle schade Forum betalen'

GRONINGEN - Iedere euro schade die bij de bouw van het Groninger Forum ontstaat als gevolg van aardbevingen, moet betaald worden door het Rijk. Dat bevestigde wethouder Paul de Rook woensdagavond tijdens een spoeddebat over het Forum. Het debat was aangevraagd door de Stadspartij, nadat RTV Noord vorige week berichtte over het onderzoek naar de aardbevingsbestendigheid van het Forum.

via http://ift.tt/1LIBhpS

Oude ’gevaarlijke’ bomen versneld gekapt

VEENDAM - Het aanzicht van het centrum van Veendam loopt een kras op. Zes monumentale bomen verkeren in zo’n slechte conditie dat nu al drie moeten worden gekapt. Het gaat om twee plataanbomen, twee beuken en twee lindebomen.

via http://ift.tt/1BplEyg

Auto-ongeluk in Waterhuizen

WATERHUIZEN - Twee auto's zijn woensdagmiddag op de kruising van de Winschoterweg in Waterhuizen tegen elkaar opgereden.

via http://ift.tt/1ExEvad

Ontslagen bij regionale omroepen

De dertien regionale omroepen hebben de opdracht in totaal 17 miljoen euro te besparen. Landelijk verdwijnen er tussen de 150 tot 180 banen. Het is volgens directeur-hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe nog onbekend hoeveel mensen bij zijn omroep moeten vertrekken. ,,Het is een zwarte dag voor de regionale omroepsector. Achter elke fte zit een menselijk verhaal.''

via http://ift.tt/1KA22Qc

Wandelserie 'Mijn Streek' gebundeld

VEENHUIZEN - Zo'n tweehonderd Noorderlingen kwamen woensdagmiddag naar het gevangenismuseum in Veenhuizen voor de presentatie van Mijn Streek. Voor dit boek maakten journalist Paul Straatsma en fotograaf Jan Zeeman dertig wandelingen door Groningen, Friesland en Drenthe.

via http://ift.tt/1AxVmyG

CDA en D66 stellen Rutte hardere eisen in ruil voor steun

De oppositiepartijen CDA en D66 stellen voorwaarden aan eventuele steun voor nieuwe kabinetsplannen. Het CDA wil dat het kabinet deze week duidelijk maakt dat de gaskraan in Groningen verder dichtgaat. D66 wil dat het kabinet snel komt met een plan om de belastingen te verlagen, vereenvoudigen en te vergroenen.

via http://goo.gl/1NuEoV

Halve Purmerlaan wordt energieneutraal

STADSKANAAL - De Purmerlaan in Stadskanaal is momenteel een bouwplaats. Alle huizen aan de oostkant van de straat worden in het kader van het project Stroomversnelling geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien.

via http://ift.tt/1ciUoe8

Asscher en Rutte op werkbezoek in noorden

GRONINGEN/ASSEN - Premier Rutte en minister Asscher zijn woensdag in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar worden zij bijgepraat over de  arbeidsmarkt in het noordelijk landsdeel.

via http://ift.tt/1HL51EB

Passagiers stappen in watertaxi tijdens veerbootactie

LAUWERSOOG - Reizigers richting Schiermonnikoog konden woensdagmiddag de gevolgen van de vakbondsacties bij Wagenborg makkelijk omzeilen.

via http://ift.tt/1cZlt6I

Lopster bedrijven broeden op hulp aan minima

LOPPERSUM - De Lopster PvdA-wethouder Bé Schollema voert overleg met plaatselijke ondernemers om te kijken of zij de minima tegemoet kunnen komen.

via http://ift.tt/1PNcLdA

Celstraf geëist tegen Amsterdamse pornobaas Jan B.

GRONINGEN  - Het Openbaar Ministerie heeft 24 maanden celstraf geëist tegen de 77-jarige Jan B. uit Amsterdam wegens witwassen. Tegen zijn 36-jarige zoon werd 15 maanden cel geëist.

via http://ift.tt/1ExffB4

Gronings experiment basisinkomen kan starten

GRONINGEN - Frans Kerver wordt definitief de eerste Nederlander die een jaar lang een basisinkomen geniet. De in Feerwerd woonachtige Kerver ontvang een jaar lang maandelijks 1000 euro. Het gaat om een experiment. Een groep Groningers heeft via crowdfunding de 12.000 euro bij elkaar gebracht.

via http://ift.tt/1AxGaBx

Huishoudens in Vlagtwedde hebben weer water

VLAGTWEDDE - Honderd huishoudens in het dorp Vlagtwedde hebben woensdagochtend uren zonder leidingwater gezeten. De oorzaak was een spontane breuk in een waterleiding. Het zorgcentrum De Bolderbörg was een van de ‘gedupeerden'. De bewoners daarvan kregen fles water. Het Waterbedrijf Groningen zette er bovendien een watertank neer.

via http://ift.tt/1FY0TB1

Tynaarlo beslist na zomer over Haren

HAREN/TYNAARLO - De gemeente Tynaarlo spreekt zich niet voor 1 juli maar pas half september uit over het fusieverzoek van de gemeente Haren.

via http://ift.tt/1PMUT2A

Aardbeving in Uithuizen

UITHUIZEN - Het KNMI meldt dat er woensdagmiddag om tien voor één een aardbeving van 2.2 op de Schaal van Richter heeft plaatsgevonden.

via http://ift.tt/1dxfy9Y

Lopster treurnismotie tegen wethouder afgestemd

LOPPERSUM - Wethouder Rudi Slager (ChristenUnie) van financiën kreeg maandagavond tijdens de raadsvergadering van Loppersum een motie van treurnis aan de broek.

via http://ift.tt/1Knt6yO

Groningers kunnen hun beving nu zelf meten

GRONINGEN - Groningse telefoons kunnen vanaf vandaag zelf bevingen meten. Het bedrijf 'Schuddema B.V.' maakte de smartphone-app 'Bevingmeter' en die staat sinds deze ochtend in de app stores van Apple en Google.

via http://ift.tt/1LGwLZ8

Guyotplein1:  Het verhaal van mevrouw R.

GRONINGEN  - Een jaar geleden is in Haren een echtpaar gearresteerd op verdenking van financiële uitbuiting. Slachtoffer is de inmiddels 97-jarige mevrouw R. Het echtpaar wordt er onder meer van verdacht haar 300.000 euro afhandig te hebben gemaakt. Ook zou geld zijn verduisterd van een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderziektes. In december vorig jaar heeft het Openbaar Ministerie besloten het echtpaar strafrechtelijk te vervolgen.

via http://ift.tt/1dwWGrF

Inval FIOD in Termunten

TERMUNTEN - De FIOD heeft bij een inval een flinke hennepkwekerij met ruim 1100 planten aangetroffen in een woningen aan de Schepperbuurt in Termunterzijl. Dat meldt de politie woensdagochtend.

via http://ift.tt/1EwRpoS

Monumentaal Groningen scoort veel beter dan Emmen

GRONINGEN/EMMEN - Dat de woningmarkt in Emmen het een stuk slechter doet dan die Groningen zou wel eens kunnen komen doordat de Drentse stad maar weinig monumenten heeft. Tot die conclusie komen de onderzoekers van de Atlas voor gemeenten, die vandaag wordt gepresenteerd.

via http://ift.tt/1HvGyOh

‘Nederland laat nuttige vaccins liggen'

GRONINGEN - de Nederlandse bevolking loopt gezondheidswinst mis doordat de overheid vaccins tegen het rotavirus en tegen HPV laat liggen. Dat stelt de Groningse hoogleraar farmaco-economie Maarten Postma.

via http://ift.tt/1cYUIPX

Onrust bij personeel regionale omroepen

GRONINGEN/ASSEN - Onder het personeel van RTV Drenthe en RTV Noord is onrust over een grootscheepse bezuinigingsoperatie bij de regionale omroepen.

via http://ift.tt/1dwALRg

CDA en D66 stellen Rutte hardere eisen in ruil voor steun

De oppositiepartijen CDA en D66 stellen voorwaarden aan eventuele steun voor nieuwe kabinetsplannen. Het CDA wil dat het kabinet deze week duidelijk maakt dat de gaskraan in Groningen verder dichtgaat. D66 wil dat het kabinet snel komt met een plan om de belastingen te verlagen, vereenvoudigen en te vergroenen.

via http://goo.gl/6xXPpH

CDA en D66 stellen Rutte eisen voor steun

De oppositiepartijen CDA en D66 stellen voorwaarden aan eventuele steun voor nieuwe kabinetsplannen. Het CDA wil dat het kabinet deze week duidelijk maakt dat de gaskraan in Groningen verder dichtgaat. D66 wil dat het kabinet snel komt met een plan om de belastingen te verlagen, vereenvoudigen en te vergroenen.

via http://goo.gl/IQQYS7

dinsdag 26 mei 2015

‘Panden bij het Forum verzakken'

GRONINGEN - Panden in de nabijheid van het Groninger Forum hebben te lijden van de bouwwerkzaamheden.

via http://ift.tt/1RlJzaS

Eisen voor Rutte

De oppositiepartijen CDA en D66 stellen voorwaarden aan eventuele steun voor nieuwe kabinetsplannen. Het CDA wil dat het kabinet deze week duidelijk maakt dat de gaskraan in Groningen verder dichtgaat. D66 wil dat het kabinet snel komt met een plan om de belastingen te verlagen, vereenvoudigen en te vergroenen.










via http://goo.gl/NFLE23

Ultieme poging tegen plan-Buijs strandt

SELLINGEN - De gemeenteraad van Vlagtwedde is dinsdagavond akkoord gegaan met het veelbesproken plan van de Brabantse boer Ad Buijs. Die wil in de buurtschap Rhederveld een melkveebedrijf met 1800 dieren beginnen.

via http://ift.tt/1HJBKre

Drijvende zonnepanelen op bedrijventerrein Groningen

GRONINGEN - De gracht om bedrijventerrein Westpoort in Groningen, langs de A7 naar Drachten, heeft vanaf woensdag een nieuwe functie: stroom opwekken. Het bedrijf Sunfloat heeft er 54 drijvende panelen op gelegd, verdeeld over negen vlotten.

via http://ift.tt/1KlAomP

Groninger PvdA negeert oproep Drenthe

GRONINGEN - De zes Groninger PvdA-Statenleden hebben een oproep uit Drenthe om op Janny Vliestra te stemmen voor de senaat genegeerd. In plaats daarvan stemden de Groningers op de PvdA-lijsttrekker in de Eerste Kamer, Marleen Barth (viermaal), Ruud Vreeman (éénmaal) en Nico Schrijver (ook éénmaal).

via http://ift.tt/1FBwy7V

Groninger PvdA negeert oproep

GRONINGEN - De zes Groninger PvdA-Statenleden hebben een oproep uit Drenthe om op Janny Vliestra te stemmen voor de senaat genegeerd. In plaats daarvan stemden de Groningers op de PvdA-lijsttrekker in de Eerste Kamer, Marleen Barth (viermaal), Ruud Vreeman (éénmaal) en Nico Schrijver (ook éénmaal). Volgens Statenlid Romke Visser van die partij heeft de fractie het advies van het partijcongres gevolgd en gestemd op de hoogste regionen van de lijst. Vlietstra staat op een onverkiesbare tiende plaats.

via http://ift.tt/1Bnn8Jm

Video: Vlieg mee met een Piaggio 149D

OOSTWOLD - Met zijn Piaggio 149D vloog Peter van de Ven maandagmiddag over de Dollardpolder. Bekijk hieronder de beelden die hij maakte.

via http://ift.tt/1Bnknri

Burgemeesters: Agenten verdienen loon

GRONINGEN - Regioburgemeesters in Nederland steunen politie-agenten in hun strijd om meer salaris. Al geruime tijd voeren de agenten actie om meer loon. Het salaris van de agenten ligt al jaren op de nullijn. Gesprekken over de CAO zijn vastgelopen omdat er te weinig financiële ruimte is voor een loonbod.

via http://ift.tt/1IY1Ppz

Eierbalwedstrijd Wedde niet voor iedereen

WEDDE - Binnen twee minuten zoveel mogelijk eierballen eten en gekroond worden tot Koning(in) Eierbal 2015. Het blijkt de droom van velen te zijn.

via http://ift.tt/1FU6l7Z

Video: Vlieg mee met een Piaggo 149D

OOSTWOLD - Met zijn Piaggio 149D vloog Peter van de Ven maandagmiddag over de Dollardpolder. Bekijk hieronder de beelden die hij maakte.

via http://ift.tt/1SAcqtO

Man gewond bij ongeluk op A7

MARUM - Op de A7 werd een inwoner van Earnewald dinsdagmorgen rond kwart voor acht licht gewond toen hij met zijn auto van de weg raakte, tegen een boom en half in een sloot terecht wam.

via http://ift.tt/1Rk2uD8

Zorg over waterberging bij Boerakker

BOERAKKER/LEEK - Twintig bewoners van polder De Dijken bij Boerakker (gemeente Marum) maken zich zorgen over plannen van de provicie om van hun polder een waterbergingsgebied te maken.

via http://ift.tt/1FcZiBt

Eemshaven krijgt eigen fietspad

UITHUIZEN - De gemeente Eemsmond trekt de beurs voor de aanleg van een fietspad in de Eemshaven.

via http://ift.tt/1GA4cgu

Sontbrug op transport

GRONINGEN - De Sontbrug over het Winschoterdiep krijgt steeds meer vorm. De brug die een slordige 65 miljoen euro kost, is onderdeel van een rechtstreekse verbinding tussen de nieuwe wijk Meerstad en de binnenstad. Deze week gaan de beweegbare brugdelen naar de bouwlocatie. Vrijdagmiddag worden de brugdelen bij machinefabriek Rusthoven (foto) op transport gezet. Op datzelfde moment wordt toevalligerwijs ook de nieuwe vaarverbinding Meerstad geopend.

via http://ift.tt/1F7TyYL

VVD: Gemeentesecretaris Menterwolde onterecht op non-actief

MUNTENDAM - Gemeentesecretaris Henk van der Wal had op basis van het rapport naar angstcultuur bij de gemeente Menterwolde niet ontslagen moeten worden. Dat laat de VVD Menterwolde weten.

via http://ift.tt/1JTk92h

Artsen tegen korting op botox en fillers

GRONINGEN/BUSSUM - Cosmetisch artsen hebben met elkaar afgesproken dat er niet meer op prijs gestunt mag worden met behandelingen met botox of fillers. Acties die primair op korting gericht zijn, worden niet meer toegestaan.

via http://ift.tt/1F7RBeU

Minister Plasterk complimenteert website Oldambt

De vernieuwde website van de gemeente Oldambt kan rekenen op de steun van minister Plasterk. Bij een kamerdebat over DIGID roemde hij indirect ook de vernieuwde website van de gemeente Oldambt.

via http://ift.tt/1cfGpWt

Man (72) rijdt politieauto aan

HEERENVEEN - Een 72-jarige man uit Hoogezand is maandagmiddag aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding in Heerenveen.

via http://ift.tt/1IXhfdD

Probleemzwangere krijgt weinig zorg

GRONINGEN - Een kwart van de zwangere vrouwen krijgt minder verloskundige zorg voor de bevalling dan is voorgeschreven. Dit geldt vooral voor vrouwen uit niet-westerse landen, werkloze vrouwen, vrouwen met chronische ziekten of handicaps en vrouwen die geen foliumzuur slikten.

via http://ift.tt/1HtC1M4

‘Nieuwe wet voor aanpak Groningen'

GRONINGEN - De zware problematiek van de bevingen in Groningen schreeuwt om een nieuwe wet die bevoegdheden tussen NAM en overheid regelt. Dat stelt oud-gedeputeerde William Moorlag.

via http://ift.tt/1du5NJw

Zaak fruitteler Molema in de Tweede Kamer

NIEUWOLDA/DEN HAAG - De afhandeling van aardbevingschade bij fruitteler Molema in Nieuwolda komt deze week aan de orde in de Tweede Kamer.

via http://ift.tt/1ermUvU

maandag 25 mei 2015

Video: Vlieg mee over de polder

OOSTWOLD - Zo ziet het Oldambt er van bovenaf uit. Het Dagblad van het Noorden mocht meevliegen met de kunstvliegers van de Seagull Formation uit Hoogeveen en filmde Groningen vanuit de lucht.

via http://ift.tt/1Q7eFk3

Man loopt weg na ongeluk

GRONINGEN - Een 31-jarige man uit Groningen is zondagnacht aangehouden voor rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

via http://ift.tt/1FPCcXj

Man ernstig mishandeld in Groningen

GRONINGEN - Een 38-jarige man uit Zuidhorn is zondagmiddag aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

via http://ift.tt/1HEMLwO

Fotoserie: Oostwold Airshow

OOSTWOLD - Duizenden mensen uit allerlei landen genoten zondag in de zon van de vliegtuigshow in Oostwold.

via http://ift.tt/1Syh0J0

zondag 24 mei 2015

Foto's: Oostwold Airshow

OOSTWOLD - Duizenden mensen uit allerlei landen genoten zondag in de zon van de vliegtuigshow in Oostwold.

via http://ift.tt/1KsLqtM

Schoorsteenbrand door bijennest in Noordbroek

NOORDBROEK - Een bijennest in een schoorsteen heeft zondagmiddag voor een schoorsteenbrand gezorgd.

via http://ift.tt/1AnjMep

Jongens mishandelen man in Winschoten

WINSCHOTEN - Twee 16-jarige jongens uit Oude Pekela zijn zaterdagnacht aangehouden voor openlijke geweldpleging. De twee worden ervan verdacht dat zij in de Torenstraat een 20-jarige man uit Scheemda hebben mishandeld.

via http://ift.tt/1F3I4Wd

Hondje Jip is overleden

TER APEL - Het 9-jarige hondje Jip uit Ter Apel is overleden. Het teefje ontsnapte vorige week van haar ouderlijk huis en werd massaal gezocht.

via http://ift.tt/1ccEhPh

Archeologe RUG bezorgd om Palmyra

GRONINGEN - Archeologen vrezen voor vernietiging van Romeinse ruïnes in de Syrische stad Palmyra die in handen is van de Islamitische Staat (IS).

via http://ift.tt/1ccoIaa

zaterdag 23 mei 2015

Take it slow op de fiets in Veendam

VEENDAM - De voorronde van het NK Slowbiking in Veendam kwam traag op gang. Veendammers keken zaterdagmiddag eerst de kat uit de boom.

via http://ift.tt/1F7Wd5M

Lintje voor brandweerman Woldendorp

WOLDENDORP - In café Old Inn in Woldendorp reikte burgemeester Emme Groot van Delfzijl zaterdag een Koninklijke onderscheiding uit aan Bennie Beekhuis uit die plaats.

via http://ift.tt/1dqR3eD

Protest tegen TTIP

Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag in verschillende steden geprotesteerd tegen TTIP, het veelbesproken vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS. Op de Dam in Amsterdam hadden volgens Milieudefensie duizend mensen zich verzameld. In Groningen ongeveer vijfhonderd, aldus de organisatie. Ook in Rotterdam, Den Haag, Alkmaar en Zwolle gingen betogers de straat op.




via http://goo.gl/ZzIxjn

Demonstratie tegen multinational Monsanto 

GRONINGEN - In Groningen hebben zaterdagmiddag zo’n tweehonderd mensen deelgenomen aan een demonstratie tegen de Amerikaanse multinational Monsanto.

via http://ift.tt/1Biur54

B en W: Oude Ebbingestraat autovrij

GRONINGEN - B en W van Groningen willen de Oude Ebbingestraat autovrij maken. Er komt daarna wat hen betreft ook een fietspad, voor het stadhuis langs, naar de Gelkingestraat.

via http://ift.tt/1HBBx9l

PvdA stelt Kamervragen over bevingsschade Nieuwolda

NIEUWOLDA - De PvdA-Kamerfractie wil dat minister Henk Kamp van Economische Zaken optreedt bij de afhandeling van aardbevingsschade in Nieuwolda.

via http://ift.tt/1LvWTpV

CdK haalt fel uit naar NAM

WINSCHOTEN - De Groninger commissaris van de Koning Max van den Berg haalt fel uit naar de NAM. Hij is woedend over de manier waarop aardbevingsslachtoffers in Nieuwolda zijn behandeld.

via http://ift.tt/1HB9g5C

De Nacht wordt drie keer zo lang

WINSCHOTEN - De Nacht van Winschoten is na ruim een kwart eeuw definitief ten grave gedragen. Er voor in de plaats komt een driedaags Nachtfestijn.

via http://ift.tt/1HBrktt

Auto schiet van de weg bij Nieuwe Pekela

NIEUWE PEKELA - Een auto is zaterdagmiddag bij de afrit Nieuwe Pekela van de Provincialeweg N366 geraakt.

via http://ift.tt/1HBogNZ

Klagende buurtbewoner krijgt klap

GRONINGEN - Een 24-jarige feestende Groninger ging vrijdagnacht zijn boekje te buiten door een klap uit te delen aan een buurtbewoner.

via http://ift.tt/1IV9MKs

Ocean Motion wint eerste voorronde Schoolbandbattle

GRONINGEN - De Stadskanaalster band Ocean Motion heeft vrijdagavond in muziekcomplex Mon in Groningen de eerste voorronde van de Schoolbandbattle gewonnen. Dat maakte een jury met wethouder Paul de Rook en muzikant Kerwin Pauptit (Silent Bishop) bekend.

via http://ift.tt/1emh3YB

Stad bankiert opnieuw voor FC

GRONINGEN - Dankzij een gemeentelijke lening van bijna 5 miljoen euro is de financiering van het Topsportzorgcentrum van FC Groningen rond. Groninger raadsfracties zijn kritisch.

via http://ift.tt/1RbToIn

Hoogezandster raakt rijbewijs kwijt in Friesland

GARYP - Een 40-jarige man uit Hoogezand en een 47-jarige man uit Veendam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Westerein in Garyp, Friesland.

via http://ift.tt/1AlpIVf

Schikkingen in zaak pornobaas Jan B.

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie is met twee van de vijf verdachten in de fraudezaak rond de Amsterdamse pornobaas Jan B. een schikking overeengekomen.

via http://ift.tt/1AlpIVd

Veendammer schopt buurtgenote

VEENDAM - Een 60-jarige man uit Veendam zou vrijdagmiddag op het Sinnigeslaantje in Veendam een 54-jarige vrouw, een buurtgenote, hebben geschopt en met de dood hebben bedreigd.

via http://ift.tt/1IQYEzP

Aannemer Grijpskerk voelt zich gepasseerd

GRIJPSKERK - Eigenaar Ronni van der Horn van het gelijknamige bouwbedrijf uit Grijpskerk is boos op de gemeente Zuidhorn.

via http://ift.tt/1Kby5T9

Delfzijl wil van 12 naar 20 koopzondagen

DELFZIJL - De gemeente Delfzijl wil juni, juli en augustus aanwijzen als koopzondagen voor winkels. De supermarkten in deze gemeente mogen het hele jaar door op zondag open.

via http://ift.tt/1Kbx0L6

Dakloze met tien kilo wiet in auto moet brommen

SCHEEMDA - Pech voor een 55-jarige dakloze man vrijdagmiddag. De politie controleerde zijn auto op de A7 bij Scheemda en vond daarin tien kilo hennep.

via http://ift.tt/1IUWzl1

Ureterper bedreigt Stadjer met koevoet

GRONINGEN - Een 48-jarige man uit Ureterp is vrijdagochtend in Groningen door de politie meegenomen omdat hij een 47-jarige Stadjer zou hebben bedreigd met een koevoet.

via http://ift.tt/1SrSRDP

Aangereden fietser zwaargewond in Middelstum

MIDDELSTUM - Een 59-jarige man uit Middelstum raakte vrijdagmiddag zwaargewond nadat hij op de fiets werd aangereden door een auto.

via http://ift.tt/1RbLrTL

Minder Gronings gas nodig vanaf 2019

ZUIDBROEK - Een voorgenomen uitbreiding van het stikstofmengstation van de Gasunie in Zuidbroek moet Nederland een stuk minder afhankelijk maken van de productie van gas uit het Groningenveld.

via http://ift.tt/1Q2FMgb

Appartement staat in brand in Groningen

GRONINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag woedde brand in een appartement in een portiekflat aan de Eikenlaan.

via http://ift.tt/1KqjF55

vrijdag 22 mei 2015

Minder strafzaken, maar misdaad genoeg

GRONINGEN - Het aantal strafzaken dat wordt behandeld door de rechtbank Noord-Nederland daalt fors. Nooit eerder was het zo rustig in rechtszalen van het strafrecht. Dit is tegen de landelijk trend in. Een verklaring is er niet.

via http://ift.tt/1F1NJME

Facelift voor Liekeblom in Leek

LEEK - Het overdekte winkelcentrum De Liekeblom in Leek dat dateert uit de jaren tachtig, heeft een facelift gekregen.

via http://ift.tt/1HA0C7r

Wild West door Groningen

De politie heeft vrijdag met veel moeite een 25-jarige man uit de stad Groningen aangehouden. Hij had in Zuidlaren een vrachtwagenchauffeur bedreigd met een groot mes en was er daarna vandoor gegaan, achtervolgd door de politie.




via http://goo.gl/gan1Bj

Rutte komt een patatje eten

GRONINGEN - Minister-president Rutte en vice-premier Asscher komen woensdag 27 mei naar het Noorden. Ze bezoeken enkele noordelijke bedrijven waaronder cafetaria Friet van Piet in Groningen.

via http://ift.tt/1KpbiXp

Rutte komt friet bakken

GRONINGEN - Minister-president Rutte en vice-premier Asscher komen woensdag 27 mei naar het Noorden. Ze bezoeken enkele noordelijke bedrijven waaronder cafetaria Friet van Piet in Groningen.

via http://ift.tt/1Ap6Owl

'Bekladder' Kabinet langer vast

De man die wordt verdacht van het bekladden van het Kabinet van de Koning met een hakenkruis en het bekladden van andere overheidsgebouwen, blijft zeker nog twee weken in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter in Groningen vrijdag bepaald.










via http://goo.gl/u2S89F

Inschikken op ligweide zwembad Groningen

GRONINGEN - Bezoekers van het historische openluchtbad De Papiermolen in Groningen krijgen bij het zonnen op de ligweide wat minder ruimte. Er moet 1500 m2 van de zonneweide af voor de ombouw van de ringweg. Het gaat vooral om bosjes aan de rand van de ligweide. De ingreep is nodig voor de ombouw van het Julianaplein. Daarvoor verdwijnt ook het huidige plantsoen aan de Papiermolenlaan (foto). Voor de ingreep in het zwembad, dat aan de andere kant 240 m2 groen erbij krijgt, is een speciale vergunning nodig in het kader van de monumentenwet.

via http://ift.tt/1Lt8Qg3

Stad buigt zich over nieuwe Gerrit Krolbrug

GRONINGEN - Bestuurlijk Groningen buigt zich volgende maand over de toekomst van de Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal in de stad Groningen. Rijkswaterstaat maakt haast met de vervanging van de brug voor de scheepvaart omdat hij storingsgevoelig is.

via http://ift.tt/1ITnYUc

Klopjacht op hondje Jip

TER APEL - Het is op dit moment waarschijnlijk de meest gezochte hond van Nederland. Het 9-jarige teefje Jip uit Ter Apel ontsnapte vorige week van haar ouderlijk huis. Baasjes Peter Velthuis (36) en Carol Groenendal (38) startten een zoektocht en inmiddels komt hulp uit alle windstreken.

via http://ift.tt/1FHHVhH

Lening van 5 miljoen Topsportzorgcentrum

GRONINGEN - B en W van Groningen willen de Euroborg NV bijna 5 miljoen euro lenen voor de bouw van het Topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn. B en W melden dat in een brief aan de gemeenteraad.

via http://ift.tt/1HyzZNv

Man aangehouden voor drugsbezit Groningen

GRONINGEN - Een 24-jarige man uit Arnhem is donderdagmiddag aan de Zaagmuldersweg in Groningen aangehouden voor drugsbezit en –handel.

via http://ift.tt/1FCukGN

Jongen grijpt agent bij de keel

GRONINGEN - Een 18-jarige jongen uit Opeinde is donderdagnacht aangehouden omdat hij agressief gedrag vertoonde op de Grote Markt in Groningen.

via http://ift.tt/1Q0TqjO

Jongen grijpt agent naar de keel

GRONINGEN - Een 18-jarige jongen uit Opeinde is donderdagnacht aangehouden omdat hij agressief gedrag vertoonde op de Grote Markt in Groningen.

via http://ift.tt/1Kor8l4

Jonkersvaart ijvert voor dorpstaxi

JONKERSVAART - Een burgerinitiatief vanuit het dorp moet Jonkersvaart aan een dorpstaxi helpen.

via http://ift.tt/1BfHkwK

Oud-burgemeester Warffum 100 jaar

LOPPERSUM - De Warffumer oud-burgemeester Aijolt Kloosterboer viert vandaag zijn 100ste verjaardag.

via http://ift.tt/1GtnK5W

Marum wil bemiddelen in schoolconflict Nuis

MARUM/NUIS - Een onafhankelijke mediator moet de gesprekken tussen de schoolbesturen van Westerwijs en school De Kring (onderdeel van 't Sterrenpad) in Nuis-Niebert weer op gang brengen.

via http://ift.tt/1F5k5qG

Digitale krant in app vertraagd

ASSEN/GRONINGEN - Door een storing is vanochtend geen digitale editie in de DvhN Krant-app verschenen.

via http://ift.tt/1dohykQ

Man aangehouden bij brand Veendam

VEENDAM - Aan het Sinnigeslaantje heeft vrijdagochtend rond zeven uur een uitslaande brand gewoed in een garagebox.

via http://ift.tt/1JFKWiC

Beroep op premier om schade bevingen

WINSCHOTEN - Oldambt, Bellingwedde, Pekela en Veendam roepen de hulp in van premier Rutte wat betreft de regeling, financieel en afhandeling, voor aardbevingsschade.

via http://ift.tt/1F1cPLn

Vrijdag: Douwe Bob over liefde en loslaten

De vraag in hoeverre je als zoon moet losbreken van je ouders beheerst het nieuwe album van Douwe Bob. Een antwoord heeft hij nog niet. ,,Ik herken veel van mijn vader in mij. En dat is moeilijk.''

via http://ift.tt/1EmSFLe

Geheime stukken per ongeluk openbaar

GRONINGEN - Nog voordat de rechter uitspraak kan doen is gevoelige informatie over windplannen in Groningen per ongeluk openbaar gemaakt.

via http://ift.tt/1ejVLe2

Blauwestad door ogen van verslaggever

WINSCHOTEN - Tien jaar geleden werd de officiële start gemaakt met de aanleg van het Oldambtmeer bij Blauwestad. Verslaggever Tammo Beishuizen schrijft vanaf de start van het project Blauwestad al over de regio voor Dagblad van het Noorden en leidt presentatrice Marjolein Knol rond in het gebied.

via http://ift.tt/1ISsjY0

'Aardbeving in Groningen'

In het Groningse Schildwolde heeft gisteravond mogelijk een aardbeving of aardschok plaatsgevonden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

via http://goo.gl/OXZTFi

donderdag 21 mei 2015

Over trillingslijnen en frequenties bij Nask1

COEVORDEN - Dat is snel. Na krap anderhalf uur staat Dian Ester (16) uit Gramsbergen alweer buiten het examenlokaal van De Nieuwe Veste in Coevorden. Nask1 (natuur- en scheikunde) kost deze mavo-leerling amper bloed, zweet en tranen.

via http://ift.tt/1Hx89Bb

Aarde beeft bij Schildwolde

SCHILDWOLDE - In Schildwolde zou donderdagavond een aardbeving of aardschok hebben plaatsgevonden. Over de kracht van de beving is nog niets bekend.

via http://ift.tt/1Sk6dC0

Politie neemt 15 auto's in beslag bij controle

GRONINGEN - De politie hield donderdagmiddag en -avond samen met de Belastingdienst en de arbeidsinspectie een grote verkeerscontrole aan de Europaweg.

via http://ift.tt/1cQJEnQ

OOG kan flink awards oogsten

GRONINGEN - Lokale omroep OOG maakt kans op verschillende prijzen in omroepland.

via http://ift.tt/1JEl86g

OOG kan flink

Lokale omroep OOG maakt kans op verschillende prijzen in omroepland. De Groningse radio- en televisiemakers hebben drie nominaties te pakken voor de Lokale Omroep Awards van de overkoepelende organisatie OLON. OOG is genomineerd als beste lokale omroep van Nederland. Jelte Posthumus van het culturele radioprogramma Glasnost is genomineerd als presentatietalent. Ook is een reportage over het WK voetbal genomineerd. De uitreiking is op 5 juni.

via http://ift.tt/1BeLyEB

‘Examens kunnen heel goed aan elkaar geniet'

GRONINGEN/ASSEN - Leerlingen van het Eemsdeltacollege in Appingedam klaagden eergisteren dat er geen nietjes door de examenteksten en -opgaven zitten. Examens – op A3-formaat in elkaar gevouwen formulieren – liggen snel door elkaar en een foutje is dan zo gemaakt. Daarnaast wappert er makkelijk een blad van tafel. ,,Er zijn meer leerlingen die er over klagen'', zegt het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

via http://ift.tt/1Ai6Qqb

Forumpand is misschien te zwak

GRONINGEN - Onderdelen van het Groninger Forum moeten misschien gesloopt en opnieuw worden opgebouwd. Dat meldt RTV Noord op de website.

via http://ift.tt/1BefT6o

Aardbevingsgebied Groningen krijgt misschien toch uitkoopregeling

Minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken laat onderzoeken of een uitkoopregeling de huizenmarkt in Groningen weer wat lucht kan geven. Dat heeft de bewindsman de Tweede Kamer gisteren laten weten. 'De woningmarkt in het aardbevingsgebied moet normaal kunnen functioneren', aldus Kamp, die eerder nog niets van een dergelijke maatregel wilde weten.

via http://goo.gl/XO3skN

Politie controleert aan Europaweg Groningen

GRONINGEN - De politie is donderdag eind van de middag bezig met een grote verkeerscontrole rond de Europaweg in Groningen.

via http://ift.tt/1PyRrsj

Politie controleert aan Europaweg

GRONINGEN - De politie is donderdag eind van de middag bezig met een grote controle rond de Europaweg in Groningen.

via http://ift.tt/1PYZjhF

Automobilist krijgt kunststof plaat door voorruit

EEMSHAVEN - Een automobilist die donderdagmiddag rond drie uur op de Eemshavenweg reed, moet flink geschrokken zijn toen er ineens een kunststof plaat door de voorruit kwam.

via http://ift.tt/1Ahzesv

Forumpand misschien te zwak

GRONINGEN - Onderdelen van het Groninger Forum moeten misschien gesloopt en opnieuw worden opgebouwd. Dat meldt RTVNoord op de website.

via http://ift.tt/1ElIOoZ

De Misdaadkaart van noorden

GRONINGEN/ASSEN - De politie heeft de criminaliteitscijfers over 2014 vrijgegeven. In deze kaart kunt u het totale overzicht bekijken van uw gemeente.

via http://ift.tt/1ElDOkc

Rondvaartboot keert terug op Leekstermeer

LEEK - Twee inwoners van Oostwold, Henk Wiersema (57) en Noëmi Noest (59), zetten het oude salonjacht Anna in als rondvaartboot op het Leekstermeer. Het duo heeft het schip dat dateert uit 1908, gekocht als bult oud en ijzer en in negen jaar tijd in eigen beheer volledig opgeknapt.

via http://ift.tt/1R6t9TG

Misdaad noorden in kaart

GRONINGEN/ASSEN - De politie heeft de criminaliteitscijfers over 2014 vrijgegeven. In deze kaart kunt u het totale overzicht bekijken van uw gemeente.

via http://ift.tt/1K4Rgy4

Zo verstevig je het aardbevingsgebied

LOPPERSUM/TEN BOER - In acht testwoningen van de NAM mochten vijftien bouwbedrijven laten zien hoe zij de huizen in het bevingsgebied willen beschermen tegen de aardbevingen. Een jury bekijkt de methodes en kiest de beste uit. De winnaar van de 'Vakwerkprijs' krijgt een flinke geldprijs en mogelijk een rol in de definitieve versteviging van het bevingsgebied.Het Dagblad van het Noorden reed alvast een rondje en bekeek vijf oplossingen.

via http://ift.tt/1HwpRaJ

Aantal misdaden in Noorden gedaald

GRONINGEN/ASSEN - Het Noorden is weer een beetje veiliger geworden. In totaal werden in 2014 ruim 77.600 delicten gepleegd in Drenthe, Groningen en Friesland. Dat is 7,3 procent minder dan in 2013. Het gaat vooral om overvallen, straatroven en woninginbraken.

via http://ift.tt/1HwnXH2

OM eist celstraf wegens steekpartij op feest 

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van twee jaar (zes maanden voorwaardelijk) geëist tegen de 59-jarige F.L. uit Groningen wegens een poging tot doodslag. L. zou op 6 februari dit jaar een kennis hebben neergestoken. De steekpartij vond plaats na afloop van een feestje in cafe Veronica aan de Ulgermaweg in Groningen. Hij werd een paar uur na de steekpartij aangehouden in zijn woning.

via http://ift.tt/1And5sC

Damster CDA-wethouder na 14 maanden al weer weg

APPINGEDAM - CDA'er Yang Soo Kloosterhof treedt op 1 juni terug als wethouder van de gemeente Appingedam. Hij heeft woensdagavond zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad ingediend. Hij wordt opgevolgd door Martien van Bostelen die al negen jaar raadslid is namens het CDA in deze gemeente.

via http://ift.tt/1Elpc4o

Plusje voor Bellingwedde over 2014

WEDDE - De jaarrekening over 2014 van de gemeente Bellingwedde heeft een overschot van 62.000 euro. Wethouder Wim 't Mannetje (VVD, foto) is blij met dat resultaat. Zeker omdat Bellingwedde niet veel geld in kas heeft. ,,We hebben nu ongeveer negen ton dus alles wat daar bij komt, is meegenomen.'' De wethouder hoopt dat ook 2015 zo goed afloopt. ,,Zo komen de positieve gevolgen van de bezuinigingen bij het werkvoorzieningschap Synergon nog op ons af.''

via http://ift.tt/1IQYkQa

Video: Proat toch Grunnegs met mie

GRONINGEN - Na Amsterdam, Rotterdam en Tilburg heeft ook Groningen een eigen versie van het bekende nummer 'Praat Nederlands met mij' van Kenny B.

via http://ift.tt/1dmlvGz

Startup van de week: Kom je ook?

GRONINGEN - De zon schijnt, je bent vrij en je hebt zin om een potje te voetballen in het park. Je belt je vrienden, maar zij zijn druk en dus blijf jij ook maar thuis. Je kent waarschijnlijk genoeg mensen die dezelfde interesses hebben als jij, maar hoe bereik je ze? De app Wedo van grafisch vormgever Martijn Runia (27) uit Groningen kan een oplossing bieden.

via http://ift.tt/1KlLxad

Startup van de week: Online uitnodiging

GRONINGEN - De zon schijnt, je bent vrij en je hebt zin om een potje te voetballen in het park. Je belt je vrienden, maar zij zijn druk en dus blijf jij ook maar thuis. Je kent waarschijnlijk genoeg mensen die dezelfde interesses hebben als jij, maar hoe bereik je ze? De app Wedo van grafisch vormgever Martijn Runia (27) uit Groningen kan een oplossing bieden.

via http://ift.tt/1ehyPMx

Jongen betaalt bier met vals geld

GRONINGEN - Een 15-jarige jongen uit Delfzijl probeerde woensdagavond in een kroeg te betalen met een vals biljet van 50 euro.

via http://ift.tt/1KlHqLs

Misschien toch opkoopregeling Groningen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken overweegt om toch een opkoopregeling in te voeren voor huizen in het Groningse aardbevingsgebied. Uit onderzoek waartoe Kamp opdracht heeft gegeven, blijkt namelijk dat de woningmarkt in het getroffen gebied "substantieel achterblijft bij vergelijkbare regio's". Huizen staan langer te koop en de verschillen tussen vraag- en koopprijs zijn al maar groter geworden.




via http://goo.gl/QXtA2w

Rechtbank krijgt 'bevingskamer'

De rechtbank Noord-Nederland krijgt een speciale 'aardbevingskamer'. De kamer gaat zich bezig houden met geschillen over schadeafwikkeling en andere juridische zaken die met aardbevingen in Groningen te maken hebben. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank donderdag.










via http://goo.gl/CvDT7Y

Kamp erkent probleem woningmarkt

GRONINGEN - De woningmarkt in het aardbevinggebied in Groningen blijft fors achter bij die in andere regio's. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van minister Kamp is gehouden. Kamp ontkende eerder nog dat het slecht gaat met de huizenverkopen in grote delen van Groningen.

via http://ift.tt/1LnWvde

Verkeerslichten zorgen voor lange files

GRONINGEN - De verkeerslichten rondom het Julianaplein in Groningen donderdagochtend uitgevallen.

via http://ift.tt/1JCmiPL

woensdag 20 mei 2015

'Geen proefboringen Blijham'

GRONINGEN - Gedeputeerde Staten van Groningen moeten alles doen om de NAM af te houden van proefboringen naar gas bij Blijham.

via http://ift.tt/1LcnNT1

Hoe wordt Groningen bevingsbestendig?

Reportage Aardbevingsbestendig Tienduizenden Groningse woningen moeten beter bestand worden tegen aardbevingen. De NAM kocht acht testhuizen en schreef een wedstrijd uit.

via http://goo.gl/J48scA

Aanrijding op Aagtsweg in Eenrum

EENRUM - Een jongen is woensdagmiddag om tien over vier aangereden door een auto op de Aagtsweg in Eenrum.

via http://ift.tt/1F2ltKL

Een ufo boven Noord-Drenthe

Een ufo! Bent u niet ontvoerd?

via http://ift.tt/1IPNeee

Vis drogen in het toilet

Geen vis smaakt zo naar de zee als een gedroogde vis. Door de meeste Nederlanders wordt het grauwe vlees niet aantrekkelijk gevonden, maar vissers weten er wel raad mee.

via http://ift.tt/1EY0BTV

RvS is nog niet uit centrumplan Marum

MARUM - De Raad van State in Den Haag heeft zes weken langer nodig om zich uit te spreken over het centrumplan van Marum. Aanvankelijk werd de uitspraak woensdag verwacht. Dat is verschoven naar vrijdag 3 juli. Met de aanleg van een verkeersbypass is alvast begonnen. Die werkzaamheden kunnen volgens wethouder Jan Vos gewoon doorgaan. Hij betreurt het uitstel. ,,Zolang de Raad van State niet heeft gesproken, kan geen bouwvergunning worden aangevraagd.'' Vos informeert de raadscommissie woensdagavond over het uitstel.

via http://ift.tt/1FB9idv

Video: Een hunebed van zand

DALFSEN - Wie kent ze niet: de hunebedden. De stenen bouwwerken zijn her en der te vinden in Noordoost-Nederland. Zo vaak de hunebedden voorkomen in Drenthe, zo zeldzaam is de ontdekking van een groot grafveld van het trechterbekervolk in het Overijsselse Dalfsen.

via http://ift.tt/1Fo3UXN

Zo verstevig je het aardbevingsgebied

LOPPERSUM/TEN BOER - In acht testwoningen van de NAM mochten vijftien bouwbedrijven laten zien hoe zij de huizen in het bevingsgebied willen beschermen tegen de aardbevingen. Een jury bekijkt de methodes en kiest de beste uit. De winnaar van de 'Vakwerkprijs' krijgt een flinke geldprijs en mogelijk een rol in de definitieve versteviging van het bevingsgebied.Het Dagblad van het Noorden reed alvast een rondje en bekeek vijf oplossingen.

via http://ift.tt/1Htn2Eu

Aanrijding op Aagstweg in Eenrum

EENRUM - Een voetganger is woensdagmiddag om tien over vier aangereden door een auto op de Aagstweg in Eenrum.

via http://ift.tt/1KjQO2e

Voetganger aangereden in Eenrum

EENRUM - Een voetganger is woensdagmiddag om tien over vier aangereden door een auto op de Aagstweg in Eenrum.

via http://ift.tt/1Htd6e4

OM: Doden travestiet Groningen noodweer

GRONINGEN - De 61-jarige man die werd verdacht van het doden van een 31-jarige travestiet in de Groninger wijk Lewenborg wordt niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie is uit het onderzoek gebleken dat er wel geweld is gebruikt, maar dat de verdachte heeft gehandeld uit noodweer.

via http://ift.tt/1c4ywD4

UFO boven Groningen

De Groningse blogger Harry Perton maakt graag foto's van de natuur. Dinsdag ging Perton op pad in de Onlanden, het grensgebied tussen de provincies Groningen en Drenthe.










via http://goo.gl/GfB1nR

PvdA Pekela hekelt Hemmes om Synergon

OUDE PEKELA - Wethouder Hennie Hemmes (SP) van de gemeente Pekela heeft de raad onvoldoende en onvolledig geïnformeerd over de problemen rond werkvoorzieningschap Synergon. Dat vinden oppositiepartijen VCP, het CDA en de PvdA. Ze hebben daarom tijdens een dinsdagavond gehouden raadsvergadering een motie van afkeuring ingediend. Omdat een meerderheid van de raad zich niet kon vinden in de kritiek, werd de motie verworpen.

via http://ift.tt/1Bbrfbl

Jongen (16) met nepvuurwapen aangehouden

GRONINGEN - Een 16-jarige jongen uit Groningen is dinsdagmiddag aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij had een nepvuurwapen bij zich.

via http://ift.tt/1IPdaXs

Vier mannen aangehouden voor kluiskraken Groningen

GRONINGEN - Vier mannen zijn dinsdag aangehouden tijdens een onderzoek naar ram- en kluiskraken bij bedrijven in de provincie Groningen.

via http://ift.tt/1PwpJw8

RvS stelt uitspraak centrumplan Marum uit

MARUM - De Raad van State in Den Haag doet vandaag nog geen uitspraak in de bezwaren tegen het ambitieuze centrumplan.

via http://ift.tt/1FzJQF3

Miljoenensubsidie voor Delfzijl op de helling

DELFZIJL - Met het afblazen van een nieuwe dagattractie en de mogelijke sluiting van het Muzeeaquarium in Delfzijl dreigt de bodem deels weg te vallen onder een miljoenensubsidie.

via http://ift.tt/1FzFpKk

Vermeende ramkrakers opgepakt

De politie heeft vier verdachten opgepakt in het onderzoek naar een aantal ram- en kluiskraken in de provincie Groningen. De verdachten zijn tussen de 24 en 38 jaar en komen uit de stad Groningen, Hoogezand en Siddeburen. Ze zitten alle vier vast.










via http://goo.gl/zfsuLX

Update: Boerderijbrand Gasselternijveenschemond

STADSKANAAL - In een boerderij aan de Boerveenschemond in Gasselternijveenschemond is woensdagochtend de woonkamer uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt. 

via http://ift.tt/1GoF0cI

Update: Voetgangster gewond bij ongeluk Ter Apel

TER APEL - Op de Nederveen Cappelstraat in Ter Apel is woensdagochtend een voetgangster gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

via http://ift.tt/1SaXi5I

Brand in boerderij Stadskanaal

STADSKANAAL - In een boerderij aan de Boerveenschemond in Stadskanaal woedt op dit moment een brand in de woonkamer. Er zijn vermoedelijk geen personen meer binnen.

via http://ift.tt/1IKE2cp

Voetgangster gewond bij ongeluk Ter Apel

TER APEL - Op de Nederveen Cappelstraat in Ter Apel is woensdagochtend een voetganger gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

via http://ift.tt/1djk4sm

Oppositie wil niet verder met Snijder

WEDDE - Janneke Snijder wil graag tot de herindeling burgemeester van Bellingwedde blijven. Van de meeste raadsleden mag ze, maar oppositiepartijen SP en GroenLinks zien haar liever vertrekken.

via http://ift.tt/1Bb3wIi

De Klinker kan geen programmeur betalen

WINSCHOTEN - Theater De Klinker in Winschoten heeft geen geld voor een programmeur. Wubbe Koning is daarmee programmeur af. Per 1 mei is de overeenkomst beëindigd.

via http://ift.tt/1FzcJBk

Dieven plunderen boerenerf

Criminelen slaan steeds vaker toe op het boerenerf. Ze gaan aan de haal met duur materieel en diesel. Boeren slaan terug met cameratoezicht en verklikkers.

via http://ift.tt/1JZg9LA

dinsdag 19 mei 2015

Wasmachine vliegt in brand in Groningen

GRONINGEN - Op de eerste verdieping van een huis aan de Grote Kromme Elleboog in Groningen vloog dinsdagavond laat een oververhitte wasmachine in brand.

via http://ift.tt/1Ak1UAP

Dode na aanrijding met trein bij Haren

HAREN - Bij Haren is dinsdagavond even voor elf uur iemand onder de trein gekomen. De persoon is overleden.

via http://ift.tt/1PvE2RI

Zorgen over matig imago gemeente Grootegast

GROOTEGAST - Aan de gemeente Grootegast kleeft het imago dat zij zich op gezette tijden schuldig maakt aan ‘ondernemertje pesten'.

via http://ift.tt/1IOUJSL

Vechten voor noordelijke banen Belastingdienst

GRONINGEN - De PvdA in de provincie Groningen maakt zich grote zorgen over de aangekondigde kaalslag bij de Belastingdienst. De partij wil weten hoeveel banen er verdwijnen in Groningen en elders in het Noorden.

via http://ift.tt/1FsuQa8

Bewoners kopen ‘hun' Kerklaan terug

GRONINGEN - Boes Diertens en Annemarie Blom baalden toen ze eind vorig jaar de bouwplannen zagen voor Kerklaan 11 en 13. Ondernemer Joshua Camera wilde naast hun huis een wooncomplex bouwen.

via http://ift.tt/1R0UQNS

Files op A7 door ongelukken (update)

LEEK - Meerdere ongelukken bij Leek zorgen dinsdagmiddag voor flinke vertraging op de A7.

via http://ift.tt/1JXn0Fn

Files op A7 door ongeluk

LEEK - Een ongeluk bij Leek zorgt dinsdagmiddag voor flinke vertraging op de A7.

via http://ift.tt/1edmglx

Pgb-ellende opgelost? Echt niet!

OUDE PEKELA -

via http://ift.tt/1FxgPtD

Zuidhorn boekt meevaller van 1,4 miljoen

ZUIDHORN - De gemeente Zuidhorn boekt een meevaller van 1,4 miljoen euro.

via http://ift.tt/1Hsg7hN

Boek Mijn Streek met korting

GRONINGEN/LEEUWARDEN - De eerste 30 afleveringen van Mijn Streek worden gebundeld. Het full colour boek bevat de 30 wandel- en fietsverhalen met oog voor de geschiedenis van het landschap, die tweewekelijks verschijnen in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

via http://ift.tt/1FqY7C0

Update: Auto te water bij Mediacentrale

GRONINGEN - Bij de Mediacentrale in het Helperpark in Groningen is dinsdagmiddag een bestelauto in het water gereden.

via http://ift.tt/1R008sL

Inspectie: financiën Westerwijs zijn op orde

Marum De financiën van de openbare scholenorganisatie Westerwijs die bijna twintig scholen runt in het Westerkwartier, zijn in orde bevonden.

via http://ift.tt/1AirVAz

Auto te water bij Mediacentrale

GRONINGEN - Bij de Mediacentrale in het Helperpark in Groningen is dinsdagmiddag een bestelauto in het water gereden. De hulpdiensten zijn uitgerukt.

via http://ift.tt/1JwddIl

Zieke verdachte krijgt rechtbank thuis op bezoek

GRONINGEN - De 77-jarige Jan B. uit Amsterdam, die wordt verdacht van witwassen, wordt woensdag thuis door de rechtbank gehoord. B. moest maandag ( en de komende dagen) terechtstaan, maar is ziek.

via http://ift.tt/1cMFZaA

Brand door blikseminslag in Slochteren

SLOCHTEREN - Door een blikseminslag is er dinsdag rond half een brand ontstaan in een schuur aan de Hoofdweg in Slochteren.

via http://ift.tt/1L5gUmo

‘Raad Grootegast wakkert burenruzie aan'

LUTJEGAST - De gemeenteraad van Grootegast ziet geen rol voor zichzelf om te bemiddelen tussen twee ondernemende Lutjegasters en de buurt waarmee ze overhoop liggen.

via http://ift.tt/1HpiwH7

Kogel door kerk over centrumplan Marum

MARUM - De gemeente Marum gaat woensdag een spannende dag tegemoet.

via http://ift.tt/1QZBnNo

Fietsendief achtervolgd door Oude Pekela

OUDE PEKELA - Een 36-jarige man uit Oude Pekela is maandagnacht in de kraag gevat vanwege het stelen van een fiets.

via http://ift.tt/1JvNmQJ

Man negeert huisverbod

GRONINGEN - –Een 29-jarige man uit Delfzijl is maandag aangehouden omdat hij ondanks een huisverbod een woning aan de Diamantlaan in Groningen was binnengedrongen.

via http://ift.tt/1EUDlWJ

Jongen ramt geparkeerde auto's

GRONINGEN - Een 18-jarige automobilist is maandagnacht doorgereden nadat hij op de Paterswoldseweg meerdere geparkeerde auto's had geramd.

via http://ift.tt/1JvKJhO

Update: Geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden

GRONINGEN - Tussen Groningen en Leeuwarden reden dinsdagochtend een tijd lang geen sneltreinen. Dit was vanwege een sein- en wisselstoring.

via http://ift.tt/1Fwiks1

Emmenaar slingert door Hoogezand

HOOGEZAND - Een 50-jarige automobilist uit Emmen moest maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij slingerend door Hoogezand was gereden.

via http://ift.tt/1FqCp17

Winkeldief bijt beveiliger

GRONINGEN - Een 34-jarige Groninger heeft maandagmiddag een beveiliger in de hand gebeten nadat hij was betrapt op diefstal.

via http://ift.tt/1EZhVJc

Overvaller snackbar Helpman woont in de buurt

GRONINGEN - De man die op 26 februari de snackbar in de Helper Weststraat overviel woont vermoedelijk in de buurt.

via http://ift.tt/1S5vcJh

RUG initieert grootste Nederlandse poolexpeditie ooit

GRONINGEN - Het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert de grootste Nederlandse poolexpeditie ooit. In augustus gaan zeventig Nederlanders, waaronder vijftig wetenschappers en ook bekende Nederlanders als Ramsey Nasr, weerman Peter Kuipers Munneke en politica Stientje van Veldhoven, naar Spitsbergen.

via http://ift.tt/1FludOq

Friese faculteit RUG vreest vertraging

LEEUWARDEN - Decaan Jouke de Vries van de beoogde Friese faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen vreest dat nieuwe masterstudies in Leeuwarden een jaar vertraging oplopen.

via http://ift.tt/1Jvxy08

Jongen (9) aangereden in Stad

GRONINGEN - Een 9-jarige jongen is maandag op de Diamantlaan in Groningen aangereden door een auto.

via http://ift.tt/1HdY9Kh

Vrouw aangereden in voetgangersgebied

HAREN - Een 69-jarige vrouw uit Haren is maandagmiddag nabij de Rijksstraatweg in haar woonplaats aangereden door een auto.

via http://ift.tt/1JW9SQC

Kop-staartbotsingen in ochtendspits Groningen

GRONINGEN/LEEK - Op de A7 richting Groningen stond dinsdagochtend een lange file door een kop-staartbotsing ter hoogte van Leek. Bij het ongeval waren zeven auto's betrokken, een bestuurder raakte licht gewond.

via http://ift.tt/1HrFErq

Geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden

GRONINGEN - Tussen Groningen en Leeuwarden rijden dinsdagochtend geen sneltreinen. Er is een sein- en wisselstoring, meldt Arriva.

via http://ift.tt/1Lg7DbT

Pornobaas zou miljoenen hebben weggesluisd

GRONINGEN - Voor de rechtbank in Groningen begint dinsdag een omvangrijke strafzaak rond vader en zoon Jan en Jan-Andries B. De verdenking: witwassen.

via http://ift.tt/1JvaVZY

‘Bevingsgebied is vat vol emoties'

APPINGEDAM - De emoties en de woede in het aardbevinggebied in Groningen nemen snel toe. Dat zegt directeur Peter Kruyt van het Centrum Veilig Wonen in Appingedam.

via http://ift.tt/1S4GP34

maandag 18 mei 2015

Fris en nat bij start Avondvierdaagse

GRONINGEN/PEIZE - Het was koud en nat maandagavond bij de start van de 71ste Avondvierdaagse in Groningen. Bijna vierduizend mensen gaven zich dit jaar op voor de wandeling. De 5 kilometer is de populairste afstand, maar ook bij de 10 en 15 kilometer wordt flink doorgewandeld. De deelnemers lopen nog tot en met donderdag.

via http://ift.tt/1c1hMwo

Klepperen met klompen in Meeden

MEEDEN - Klepperklompen en gitaarklompen. Ze bestaan. De jongste leerlingen van CBS Sjaloom bewezen dat maandagavond met een klepperklompconcert in Meeden.

via http://ift.tt/1HqHdFU

Klepperen met klompen

MEEDEN - Klepperklompen en gitaarklompen. Ze bestaan. De jongste leerlingen van CBS Sjaloom bewezen dat maandagavond met een klepperklompconcert in Meeden.De muzikale klompen zijn bedacht door muziekdocent Auke Eringa van GMG Muziekscholen in Menterwolde. De ‘eigenzinnige muziekschool', Jos van Lierop, samen met Ronald Jonker initiatiefnemer van de muziekschool, zijn organisatie omschrijft, timmert sinds twee jaar aan de weg in de gemeente Menterwolde. De muziekdocenten trekken langs basisscholen om er les te geven en kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met muziek.

via http://ift.tt/1FoVgK3

Ringwegzitting Raad van State duurt 7 uur

GRONINGEN - De Raad van State boog zich maandag over bezwaren tegen de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen. De zitting in Den Haag is maandagochtend rond elf uur begonnen en duurde maar liefst zeven uur.

via http://ift.tt/1FuafnO

Sprinter Otterspeer gewond bij ongeval

SEBALDEBUREN - Schaatser Hein Otterspeer is maandagmiddag in Sebaldeburen gewond geraakt toen hij tijdens een fietstraining in botsing kwam met een personenauto. Dat werd bekendgemaakt op de website van de 26-jarige sprinter.

via http://ift.tt/1Fu7vXt

Donar - Den Bosch volgens William Pomp

GRONINGEN - Donar is bijna de beste basketballclub van Nederland. Als de ploeg de volgende best-of-seven serie wint van SPM Shoeters Den Bosch zijn ze voor het tweede jaar op rij kampioen.

via http://ift.tt/1GjHf0V

‘Zeg het met bloemen' op scholen Westerkwartier

LEEK - Bijna alle basisscholen in de regio Westerkwartier zijn over enkele weken omgeven door een bloemenpracht.

via http://ift.tt/1L1KSrB

Rioolbedrijf naar nieuwbouw op park Rengers Kolham

KOLHAM - WazoRiool uit Hoogezand bouwt een pand op bedrijvenpark Rengers in Kolham.

via http://ift.tt/1L1KSYF

‘De druk is wel heel erg hoog voor Trijntje'

GRONINGEN - Morgenavond probeert Trijntje in Wenen met Walk Along in de finale van het Eurovisie Songfestival te komen. Dolly Bellefleur duimt voor Trijntje. Zaterdagavond presenteert (en zingt) Bellefleur een bijzondere televisieavond rond het festival in het Groninger Forum.

via http://ift.tt/1Hnsw3C

Miljoenen uit Vici en Vidi voor RUG en UMCG

GRONINGEN - Sterrenkundige Marc Verheijen van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt grond van een bestuurlijke heroverweging alsnog een Vici-subsidie van 1,5 miljoen euro.

via http://ift.tt/1QX0K2p

Video: Drakenbotenrace van DvhN

WINSCHOTEN - In de haven van Winschoten raceten zondagmiddag twaalf teams tegen elkaar in 'drakenboten'. De prijs: vijfhonderd euro voor een goed doel naar keuze.

via http://ift.tt/1KfDTyj

ISD geëist na diefstal parfum

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft de veelplegersmaatregel ISD geëist tegen een 38-jarige vrouw uit Groningen wegens de diefstal van een flesje parfum bij de V&D in Groningen. Neemt de rechtbank de eis over dan moet ze twee jaar zitten en zich laten begeleiden.

via http://ift.tt/1Hn62jg

Streektaalfunctionaris Brontsema stopt

GRONINGEN - De Groninger streektaalfunctionaris Eline Brontsema legt haar functie neer. Voor het Dagblad van het Noorden schreef zij tweewekelijks de rubriek Vroag&Antwoord.

via http://ift.tt/1S0Paom

Nieuwe school Zuidwolde heet 't Groenland

ZUIDWOLDE - De nieuwe samenwerkingsschool die per 1 augustus van start gaat in Zuidwolde krijgt de naam 't Groenland. Dat werd maandag in het bijzijn van de kinderen bekend gemaakt tijdens een ouderinloop.

via http://ift.tt/1A9QCiO

Mogelijk nieuw azc in Oldambt

WINSCHOTEN - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Oldambt gevraagd of het een asielzoekerscentrum wil huisvesten. Het aantal vluchtelingen neemt nog steeds toe en het COA zit dringend verlegen om locaties. Op dit moment is er geen asielzoekerscentrum in Oldambt. Het COA zou het meest geholpen zijn met een opvangcentrum voor de lange termijn, die plek zou moeten bieden aan duizend asielzoekers.

via http://ift.tt/1PQAg03

Nieuw onderkomen Schotse Hooglanders in Delfzijl

DELFZIJL - Het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet in Delfzijl is klaar voor de komst van vier Schotse Hooglanders.

via http://ift.tt/1HmZ2ml

Briltil klaagt over lawaai zwemjeugd

BRILTIL - Buurtbewoners van Briltil hebben bij de gemeente Zuidhorn geklaagd over jongeren die op warme dagen verkoeling zoeken bij de brug in het Hoendiep.

via http://ift.tt/1HmWZyS

Live: Raad van State buigt zich over Ring Groningen

GRONINGEN - De Raad van State buigt zich vandaag over bezwaren tegen de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen. De zitting in Den Haag is maandagochtend rond elf uur begonnen.

via http://ift.tt/1eawpiV

Wildwest door motorcrosser (15)

Een vijftienjarige jongen uit Groningen had zondagavond maling aan de politie. Hij reed zonder helm op een crossmotor door de stad en kon pas na een achtervolging met slip- en valpartijen worden aangehouden. Dat meldde de politie maandag.




via http://ift.tt/1de9oeP

Jongen (15) aangehouden na achtervolging

GRONINGEN - Een 15-jarige jongen uit Groningen is zondagavond gevlucht voor de politie. Na een achtervolging door Groningen kon hij aangehouden worden.

via http://ift.tt/1A9AayX

Martinitoren laat ons weer eens juichen

GRONINGEN - De Martinitoren blijft voorlopig in de ban van het bekersucces van FC Groningen. Beiaardier Auke de Boer en klokkengieter Simon Laudy hebben een deel van clublied Laat ons weer eens juichen op de trommel gezet. De komende maanden komt het lied telkens als het ‘kwart voor' is voorbij.

via http://ift.tt/1HprJ50

Martinitoren laat ons weer eens juichen

GRONINGEN - De Martinitoren blijft voorlopig in de ban van het bekersucces van FC Groningen. Beiaardier Auke de Boer en klokkengieter Simon Laudy hebben een deel van clublied Laat ons weer eens juichen op de trommel gezet. De komende maanden komt het lied telkens als het ‘kwart voor' is voorbij.

via http://ift.tt/1Pt8Jqy

‘Einde maken aan visserijoorlogje'

LAUWERSMEER - Staatsbosbeheer maakt een einde aan het 'visserijoorlogje' in een deel van het Lauwersmeer. De natuurorganisatie gaat straks over de visrechten.

via http://ift.tt/1PPXx2c

Groningen en Drenthe minder kerkelijk

ASSEN/GRONINGEN - De religieuze betrokkenheid in het Noorden is verder afgenomen. Nog maar 34 procent van de Groningers en 40 procent van de Drenten rekent zich tot een kerkgenootschap.

via http://ift.tt/1A99z54

Onderzoek naar discriminatie op festival

GRONINGEN/OUDE PEKELA - Het Bevrijdingsfestival Groningen onderzoekt een mogelijk geval van discriminatie. Dit nadat een groep van ruim twintig Eritrese jongeren van het festivalterrein werd gestuurd.

via http://ift.tt/1ddiSa7

zondag 17 mei 2015

Oldambtmeer kan nu alle kanten op

MIDWOLDA - Het Oldambtmeer in Blauwestad is sinds zaterdag officieel verbonden met de Dollard en de Eems. Toen werd het nieuwe kanaal De Blauwe Passage, die deze verbinding maakt, geopend. Rond die opening waren er allerlei waterfestiviteiten, ook in Beerta en Winschoten. Zo werden drakenbootraces gehouden en kon op het water naar een film worden gekeken.

via http://ift.tt/1JRG8o8

‘Meikermis in Stad grootste en goedkoopste'

GRONINGEN - De maximale ritprijs van 2,50 euro op de Meikermis in Groningen lijkt vruchten af te werpen. Het publiek trekt weer aan.

via http://ift.tt/1KeM79O

‘Meikermis Groningen grootste en goedkoopste'

GRONINGEN - De maximale ritprijs van 2,50 euro op de Meikermis in Groningen lijkt vruchten af te werpen. Het publiek trekt weer aan.

via http://ift.tt/1EU5E8E

Repareren verlichting eerder begonnen

WINSUM - De reparatie van de straatverlichting in Noord-Groningen is zondagochtend al begonnen in plaats van maandag. Dat gebeurt omdat de klus, waarbij tweehonderd tijdschakelaars worden geplaatst, veel tijd in beslag neemt. Dat meldt Netbeheerder Enexis.

via http://ift.tt/1KevQSc

Autocosser raakt gewond in Hoogkerk

HOOGKERK - Een deelnemer aan een autocrossevenement in Hoogkerk is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op volle snelheid crashte.

via http://ift.tt/1B5NG1v

Update: Lege units kinderdagverblijf verwoest

Zaterdagnacht is een aantal leegstaande units van kinderdagverblijf Bubbel bij Sintmaheerdt in Tolbert, waar 's middags al een schuur uitbrandde, door brand verwoest.

via http://ift.tt/1PrJEwn

Opkomst in kerk Vledderveen vaak 100 procent

Het evangelisatiekerkje Jeruël in Vledderveen, de kleine veenkolonie bij Stadskanaal, heeft 25 leden. Op heel veel zondagen wonen zij allen de diensten bij. ,,We scoren zo heel vaak honderd procent, dat zie je in niet veel andere kerken'', vertelt Aike Maarssingh (foto).

via http://ift.tt/1Przo7e

Update: Lege units kinderdagverblijf Tolbert verwoest

Zaterdagnacht is een aantal leegstaande units van kinderdagverblijf Bubbel bij Sintmaheerdt in Tolbert, waar 's middags al een schuur uitbrandde, door brand verwoest.

via http://ift.tt/1PrpUZN

Auto Groningen te water, bestuurder vlucht

Een auto is zaterdagnacht bij het Eemskanaal- Noord in Groningen, ter hoogte van de Praxis, met hoge snelheid te water geraakt.

via http://ift.tt/1FlnnJZ

Kinderdagverblijf Tolbert door brand verwoest

Zaterdagnacht is het kinderdagverblijf bij Sintaheerdt in Tolbert, waar 's middags al een schuur uitbrandde, geheel door brand verwoest.

via http://ift.tt/1KX2hBx

Zorgboerderij aan Oosterseweg Zuidwolde

ZUIDWOLDE - Zorginstelling Profila heeft plannen voor een zorgboerderij aan de Oosterseweg 37, tussen Zuidwolde en Noorddijk.

via http://ift.tt/1IJd1or

zaterdag 16 mei 2015

Eerder reparatie verlichting

De reparatie van de straatverlichting in Noord-Groningen begint zondagochtend al in plaats van maandag. Dat gebeurt omdat de klus, waarbij 200 tijdschakelaars worden geplaatst, veel tijd in beslag neemt. Netbeheerder Enexis bevestigde zaterdag een bericht hierover van RTV Noord.










via http://ift.tt/1e7GPQ7