maandag 31 maart 2014

Ben Woldring in The Passion

GRONINGEN Groninger Ben Woldring speelt in The Passion. De internetondernemer speelt een van de apostelen.



via http://ift.tt/1ghNel9

Chauffeurs Letmaath Sappemeer op straat

SAPPEMEER De dertig chauffeurs van Taxibedrijf Letmaath in Sappemeer krijgen collectief ontslag. Zorginstelling NOVO wil na twintig jaar het gehandicaptenvervoer onderbrengen bij een andere partij.



via http://ift.tt/1hsZrbh

Zwembad in failliet vakantiepark Vlagtwedde langer open

VLAGTWEDDE - Het overdekt zwembad in het failliete Parc Emslandermeer in Vlagtwedde blijft in elk geval tot 1 mei open. De gemeente Vlagtwedde maakt dat mogelijk door de lasten van het bad te betalen.



via http://ift.tt/1pzDxWo

OM eist 10 jaar voor neerschieten kroegbaas Grijpskerk 

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft 10 jaar celstraf geƫist tegen de 49-jarige man uit Grijpskerk die op 4 augustus vorig jaar kroegbaas Joop IJtsma (52) neerschoot.



via http://ift.tt/1oi3ZGQ

Boerderij verwoest door brand

Een vrijstaande boerderij aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen (Groningen) is maadagmiddag volledig verwoest door brand.









via http://goo.gl/hyW20l

Schildersbuurt wil studentenstop

GRONINGEN - Een aantal bewoners van de Schildersbuurt wil een moratorium op het aantal studentenkamers in de wijk. Ze vrezen dat de buurt wordt overgenomen door huisjesmelker en tijdelijke bewoners. De buurtbewoners doen een dringend beroep op de nieuwe gemeenteraad serieus te kijken naar de Schildersbuurt. ,,De Schildersbuurt is al de campus van Groningen'', zeggen ze.



via http://ift.tt/1jPcTK2

'1 aprilgrap is pas geslaagd bij genoeg media-aandacht'

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een gen gevonden, dat alleen voorkomt bij echte Groningers. Het gen, dat GRUNN1 is ...



via http://goo.gl/D87hpg

Uitslaande brand verwoest boerderij Siddeburen

SIDDEBUREN - Een uitslaande brand heeft maandagmiddag een vrijstaande boerderij verwoest aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen.



via http://ift.tt/1kh0B8U

Uitslaande brand in boerderij Siddeburen

SIDDEBUREN - De brandweer is maandag rond kwart voor een uitgerukt voor een uitslaande brand in een boerderij aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen.



via http://ift.tt/1rXeBdE

Andraz Kirm vertrekt na twee jaar bij FC Groningen

GRONINGEN - Aanvaller Andraz Kirm vertrekt na twee jaar bij FC Groningen. De voetbalclub heeft de mogelijkheid de 29-jarige Sloveen langer aan zich te binden terzijde geschoven.



via http://ift.tt/1gfVnXh

Andraz Kirm blijft nog twee jaar bij FC Groningen

GRONINGEN - Aanvaller Andraz Kirm vertrekt na twee jaar bij FC Groningen. De voetbalclub heeft de mogelijkheid de 29-jarige Sloveen langer aan zich te binden terzijde geschoven.



via http://ift.tt/1mopMaY

Fotoserie: Marcherende soldaten in de lentezon

BOURTANGE - Vele duizenden mensen kwamen het afgelopen weekend kijken naar de Slag om Bourtange. Ze genoten van marcherende soldaten, oordverdovend geknal en het prachtige lenteweer.



via http://ift.tt/1pxxWzV

Winschoter aangehouden met wapens

WINSCHOTEN - Een 21-jarige man uit de gemeente Oldambt is zondagnacht aangehouden wegens verboden wapenbezit.



via http://ift.tt/1hSVxFd

Winschotenaar aangehouden met wapens

WINSCHOTEN - Een 21-jarige man uit de gemeente Oldambt is zondagnacht aangehouden wegens verboden wapenbezit.



via http://ift.tt/1jOtOMM

Vrouw gewond bij aanrijding Sappemeer

SAPPEMEER - Een 29-jarige vrouw uit Oude Pekela is zondagavond gewond geraakt toen de auto waar ze in zat tegen de vangrail klapte op de Noorderstraat in Sappemeer.



via http://ift.tt/1hSHXBw

Bestuur Loppersum gaat over links

LOPPERSUM - CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks vormen de komende vier jaar het college van B en W in de gemeente Loppersum. De vier partijen die samen een meerderheid vormen, hebben elkaar dit weekeinde gevonden.



via http://ift.tt/1jpIsaH

'Twee zetels Partij voor de Dieren in Europa'

Anja Hazekamp uit Alteveer is zondag gekozen tot lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren voor de komende Europese verkiezingen op 22 mei.



via http://ift.tt/1hq5KMT'Twee-zetels-Partij-voor-de-Dieren-in-Europa'

Meer kinderen in armoede

GRONINGEN/LEEUWARDEN - Het aantal aanvragen bij de stichting Leergeld voor kinderen die in armoede leven stijgt.



via http://ift.tt/1iQnVLn

zondag 30 maart 2014

Ervaringsplek in de gevangenis

Een werkloze man uit Tolbert (Groningen) heeft bedankt voor een 'werkervaringsplek' op het terrein van een gevangenis. Daarmee zet de man het behoud van zijn uitkering op het spel.













via http://goo.gl/FtzEDK

Vrouw Sappemeer gewond bij ongeval

WESTERBROEK - Een 38-jarige vrouw uit Sappemeer is zaterdagavond op de Oudeweg in Westerbroek gewond geraakt.



via http://ift.tt/1jKZXF1

Man met harddrugs aangehouden in Groningen

GRONINGEN Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagochtend vroeg in Groningen aangehouden voor drugsbezit en een openstaande straf.



via http://ift.tt/1jKGZhJ

Motorrijder Wagenborgen gewond bij botsing

APPINGEDAM Zaterdagmiddag is een 46-jarige motorrijder uit Wagenborgen gewond geraakt bij een ongeval op de N360.



via http://ift.tt/1ps2kvi

Publiek mag voor het eerst in barak

SELLINGERBEETSE - Enkele tientallen geĆÆnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de barak in Sellingerbeetse. Het gebouw aan de Zevenmeersveenweg wordt gerestaureerd en was voor het eerst toegankelijk voor publiek. Mensen kregen tekst en uitleg over de voortang en hoorden over de geschiedenis van Kamp de Beetse.



via http://ift.tt/1fBArdK

zaterdag 29 maart 2014

Koninklijke onderscheiding voor inwoner Loppersum

LOPPERSUM - Tijdens het jaarlijkse donateursconcert van muziekvereniging Loppersum's Harmonie is Hendrik Reinder Smit zaterdagavond in de gereformeerde kerk in Loppersum verblijd met een lintje.



via http://ift.tt/1ocizQ1

'Accountant draagt titel onterecht'

MARUM - De eigenaar van Accountants De Boer BV in Marum geeft zich onterecht uit als accountant. Dat beweert de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) die de ondernemer hiervoor op de vingers heeft getikt.



via http://ift.tt/1rQ0MNZ'Accountant-draagt-titel-onterecht'

Werkloze Tolbert: Ik verdien geen straf

TOLBERT/RODEN - Een uit Tolbert afkomstige cliƫnt (37) van de sociale dienst ISD Noordenveld weigert deel te nemen aan een te werkstelling gedurende een half jaar in de bossen van Staatsbosbeheer nabij justitiƫle inrichting in Veenhuizen.



via http://ift.tt/1fyRXPO

Aanhouding voor diefstal van benzine en elektronica

GRONINGEN - Agenten hebben vrijdag in Groningen een verdachte aangehouden die op heterdaad betrapt was bij het stelen van benzine.



via http://ift.tt/1mfkLBz

Steelande treft regeling met Suikerbuurt

GRONINGEN De rechtszaak van bewoners van de Suikerbuurt in Hoogkerk tegen woningcorporatie Steelande is van de baan. Met de dertig procederende bewoners is een regeling getroffen. Ook de Suikerbuurters die geen zaak hebben aangespannen krijgen dezelfde regeling aangeboden.



via http://ift.tt/1hJbZI5

Auto tegen vangrail bij Bad Nieuweschans

BAD NIEUWESCHANS - Door nog onbekende oorzaak is zaterdagmorgen een bestelwagen op de A7 bij Bad Nieuweschans tegen de vangrail beland.



via http://ift.tt/1dDBfDP

Man aangehouden voor dubbele mishandeling

GRONINGEN - Een 19-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht dat hij twee mannen in de binnestad van Groningen heeft mishandeld. Ook zou hij een raam van een galerie aan de Oosterstraat in Groningen hebben vernield.



via http://ift.tt/1iL0Idw

Directeur NAM wil vertrouwen Groningen terugwinnen

ASSEN/GRONINGEN - Bart van de Leemput van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil het vertrouwen terugwinnen van de inwoners die in het aardbevingsgebied in Groningen wonen. Dat zegt hij zaterdag in een interview met 'Dagblad van het Noorden'.



via http://ift.tt/P3Z0K9

Auto raakt bij Groningen te water

GRONINGEN - Een auto is zaterdagmorgen rond 11.15 uur op de A7, richting Groningen in de buurt van landmark De Joker, in de sloot beland.



via http://ift.tt/1rOPb1v

Oosterlengte: nieuwe bv voor thuiszorg

WINSCHOTEN - De Zorgketen Oosterlengte bekijkt of de huishoudelijke hulp ondergebracht kan worden in een aparte besloten vennootschap. Ze wil zo onder meer banen redden.



via http://ift.tt/QqDT5R

Stad-Groninger aangehouden na geweld tegen agent

GRONINGEN - Een 29-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag aangehouden voor mishandeling van een politieagent. Hij bemoeide zich met een woordenwisseling tussen agenten en een andere man op de Borgwal in de stad en gaf daarbij volgens de politie een van de agenten een vuistslag in het gezicht.



via http://ift.tt/1lttBOU

Vertraging Dagblad van het Noorden

GRONINGEN - Als gevolg van een technische storing heeft de productie en bezorging van Dagblad van het Noorden twee uur vertraging opgelopen. Dit geldt voor alle edities. Wij bieden u onze excuses aan.



via http://ift.tt/1fwByeZ

Delfzijl juicht om feest, Appingedam treurt

APPINGEDAM/DELFZIJL - Delfzijl houdt een feestweek over aan de Energiewacht Tour die op 10 april van start gaat in de stad. Appingedam was de vorige twee edities de gelukkige, maar staat dit jaar met lege handen. Wielerregels gooien roet in het eten.



via http://ift.tt/1k3a4AR

NOVO betaalt top fors

GRONINGEN - Zorginstelling NOVO heeft zijn opgestapte topman een ontslagvergoeding betaald van 166 duizend euro. De nieuwe interim-bestuurder krijgt jaarlijks 228 duizend euro.



via http://ift.tt/Qq4C2f

RUG: Geen Gmail voor gevoelig onderzoek

GRONINGEN - Na de studenten moeten ook de medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen verplicht overstappen op Gmail.



via http://ift.tt/1fw24oP

vrijdag 28 maart 2014

Leekster Eagles toont veerkracht

VLISSINGEN - Leekster Eagles toonde vrijdag in de eredivisie van het zaalvoetbal een enorme veerkracht door na een 3-0 achterstand tegen middenmoter Groene Ster ijzersterk terug te komen tot 3-3. Het leverde in ieder geval een puntje op, waardoor de ploeg uit Leek nu twee punten afstand heeft genomen van hekkensluiter Fermonia.



via http://ift.tt/1o9bYpJ

Asbest gevonden in buitenbad Zwemkasteel Leek

LEEK - In technische ruimtes van het buitenbad van Zwemkasteel Nienoord in Leek is asbesthoudend materiaal aangetroffen. De ruimtes zijn niet toegankelijk voor publiek.



via http://ift.tt/P2p3kV

Kijk mee naar onze vernieuwde site

GRONINGEN - Dagblad van het Noorden is de afgelopen periode druk bezig geweest om haar website te vernieuwen.



via http://ift.tt/1rMlpdQ

De Marne gaat door met zittend college

LEENS - De huidige collegepartijen in gemeente De Marne, CDA, PvdA en GroenLinks, zetten hun coalitie de komende vier jaar voort. Dat maakte Kor Berghuis, wethouder namens de grootste partij, het CDA, vrijdagmiddag bekend.



via http://ift.tt/1o8N61c

Fotoserie: pannenkoeken verbinden jong en oud

VEENDAM - Het was vrijdag hard werken voor de kinderen van basisschool 't Haimstee in Veendam. Samen met vrijwilligers bakten zij pannenkoeken voor de bewoners van verzorgingshuis De Breehorn.



via http://ift.tt/1o8N5KG

Fotoserie: pannenkoeken verbinden jong en oud

VEENDAM - Het was hard werken vrijdag voor de kinderen van basisschool 't Haimstee in Veendam. Samen met vrijwilligers bakten zij pannenkoeken voor de bewoners van verzorgingshuis De Breehorn.



via http://ift.tt/1rLYPlJ

Groningen legt bomenkap Paddepoel Zuid stil

GRONINGEN - De gemeente Groningen heeft vrijdag het kappen van bomen aan de Zonnelaan in Groningen stilgelegd. De aannemer heeft excuses aangeboden.



via http://ift.tt/1hEa8UU

Geen straf voor verdwaasde man

GRONINGEN - De rechtbank heeft een 25-jarige man uit Roemeniƫ schuldig bevonden aan het mishandelen van zeven vrouwen, maar aan hem geen straf opgelegd.



via http://ift.tt/1hi4Fqd

Nieuwe jas voor weekendbijlagen

LEEUWARDEN - De weekendbijlagen van het Dagblad van het Noorden krijgen vanaf 4 en 5 april een geheel ander uiterlijk.



via http://ift.tt/P1dkmv

Hartrisico vaak onbehandeld

GRONINGEN - Tweederde van de inwoners van Noord-Nederland met een hoog risico op een hartinfarct of beroerte loopt hier gewoon mee door zonder door een arts behandeld te worden.



via http://ift.tt/1o7zeEg

Schade brand Kachelschuur ‘enorm'

OPENDE - De schade die donderdag laat op de avond ontstond bij een felle, uitslaande brand bij De Kachelschuur in Opende is volgens de brandweer ,,enorm''.



via http://ift.tt/Qn46Ci'

Schennispleger bij Hoornsemeer

HAREN - Bij een politiecontrole rond het Hoornsemeer is een 55-jarige Groninger donderdag op heterdaad betrapt toen hij op een korte afstand van het wandelpad onzedelijke handelingen met zichzelf verrichtte.



via http://ift.tt/1hCuM7O

Drugsvondst in auto op Damsterdiep

GRONINGEN - Een verkeerscontrole op het Damsterdiep in Groningen leidde donderdagavond tot de vondst van een halve kilo softdrugs.



via http://ift.tt/1g6LZoM

Man met gestolen fiets in Leek

LEEK - Agenten hebben donderdagmiddag een 39-jarige man uit Tolbert aangehouden voor de diefstal van een fiets.



via http://ift.tt/1gxgw49

Schennnispleger in Stadskanaal

STADSKANAAL - De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige man uit Ter Apel aangehouden die meisjes lastigviel op de Managelaan.



via http://ift.tt/1gxgtFv

Kinderen van Boven Pekela verzamelen zwerfvuil

BOVEN PEKELA - Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Theo Thijssenschool uit Boven Pekela hebben vrijdagochtend zakken vol zwerfvuil opgehaald in hun dorp. Het was de eerste keer dat de school meedeed aan een zwerfvuilactie.



via http://ift.tt/1o75PKz

Man smijt met verf bij ruzie op rondweg

GRONINGEN - Bij een ruzie tussen twee bestuurders gingen donderdagmiddag blikken verf en schildersgereedschap door de lucht op de Weg der Verenigde Naties (N7) in Groningen.



via http://ift.tt/1gx0G9F

HS Centraal! scheidt van naam en voorzitter

HOOGEZAND - - HS Centraal! breekt met haar voorzitter Antonette Kruzenga. Dat maakte fractievoorzitter Hans Haze gisteravond bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer bekend.



via http://ift.tt/1frfQZG

Man gewond bij botsing Fluitenberg

FLUITENBERG - Een 22-jarige man uit Pesse is donderdagavond gewond geraakt bij een botsing op de Domeinweg in Fluitenberg.



via http://ift.tt/1gIwWrt

Wantrouwen Google

De Rijksuniversiteit Groningen wil de e-mail van haar wetenschappers voortaan laten lopen via Gmail, de gratis mailservice van datagigant Google. Onderzoekers vrezen echter dat hun communicatie bij het Amerikaanse bedrijf niet in veilige handen is.









via http://goo.gl/L3xIgb

Naam Polare van de gevel in Groningen

GRONINGEN - Boekhandel Van der Velde aan het Akerkhof in Groningen kon niet vermoeden nog eens de grootste concurrent in de binnenstad, Polare, over te nemen. Van der Velde gooit vrijdagochtend om half tien de deuren van de voormalige vestiging van het failliete Polare in de Guldenstraat weer open.



via http://ift.tt/1o6qTRf

Eurocup: voetbaltoernooi dat talent Delfzijl presenteert

DELFZIJL - Als je het beeld wilt veranderen dat er niets te doen is in Delfzijl, moet je het heft in eigen hand nemen. Roy Boxmeer en Nick de Groot zetten het jeugdvoetbaltoernooi Eurocup in hun woonplaats Delfzijl op. In twee jaar groeide het uit tot een evenement waar duizenden mensen op afkomen. Het trekt scouts vanuit Nederland en daarbuiten.



via http://ift.tt/1gIekaP

Istha blijft wethouderskandidaat Groningen

GRONINGEN - Informateur Hayo Apotheker begint maandag met zijn werkzaamheden die moeten leiden tot een nieuw Groninger stadsbestuur. Maandag en woensdag praat Apotheker met alle raadsfracties. Daarna dient hij advies uit te brengen over de partijen die het beste samen een coalitie kunnen vormen.



via http://ift.tt/1h1IcZZ

Jager doet aangifte doodsbedreiging

ASSEN - Een jager uit Drenthe heeft bij de politie in Assen aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Dat gebeurde op Twitter. De politie zegt de aangifte serieus te nemen.



via http://ift.tt/1o6hcm0

donderdag 27 maart 2014

Prinses Beatrix middelpunt in Oosterpoort

GRONINGEN - Prinses Beatrix werd donderdagavond in de Oosterpoort in Groningen getrakteerd op het Prins Claus Concert van het Hanze Symfonie Orkest.



via http://ift.tt/1dxmodX

Schuur Opende in vlammen op

OPENDE - Een houten schuur aan de Provincialeweg in Opende is donderdagavond door brand verwoest.



via http://ift.tt/1dxmnXm

Schuur uitgebrand in Opende

OPENDE - Een houten schuur aan de Provincialeweg in Opende is donderdagavond door brand verwoest.



via http://ift.tt/1rHtKQ1

Menterwolde krijgt vier wethouders

MUNTENDAM - De gemeente Menterwolde krijgt niet drie, maar vier wethouders. Roelof Vos van ‘Menterwolde Gewoon' schuift aan bij zijn partijgenoot Jan Velthuis, Lian Veenstra (SP) en Jan Batelaan (VVD). Hun collegeprogramma draagt de titel ‘Samen de Schouders Eronder'.



via http://ift.tt/1fpe5MA

VZ2000 loopt demonstratief weg uit raadszaal Grootegast

GROOTEGAST - Uit protest tegen het buitenspel zetten van de grootste partij bij de coalitiegesprekken heeft de vierkoppige fractie van VZ2000 en haar royaal opgekomen achterban de raadsvergadering van Grootegast donderdagavond op demonstratieve wijze voortijdig verlaten.



via http://ift.tt/1fpe5w5

Ring als afscheidscadeau voor de raad

MUNTENDAM - De elf vertrekkende vertrekkende raadsleden van de gemeente Menterwolde kregen donderdagavond een heel bijzonder afscheidscadeau. Een ring van zilver- en goudsmid Margriet Burger-Schouten uit Noordbroek. In de ring zijn het wapen van Menterwolde en alle buurtschappen in de gemeente verwerkt.



via http://ift.tt/1fpe5Mt

NDC onderzoekt uitgave nieuwe krant

LEEUWARDEN - De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) onderzoekt de haalbaarheid van een nieuwe krant met een uitgesproken christelijke signatuur. Het gaat om een ‘broertje van het Friesch Dagblad', maar dan in Groningen.



via http://ift.tt/1jT7qh1

NAM ontruimt huis in Lageland na bevingsschade

HARKSTEDE - Een vrouw heeft donderdag haar huis aan de Hamweg in Lageland (bij Harkstede) moeten verlaten. De staat van haar huis was door bevingsscahde zo slecht dat haar veiligheid bij een nieuwe aardbeving in het geding zou zijn.



via http://ift.tt/1jTatWs

Organisatie 4Mijl wil meer deelnemers

Inschrijven voor de 4Mijl van Groningen kan dit jaar op twee dagen. Op dinsdag 15 april vanaf 18.00 uur kunnen recreanten en wedstrijdlopers zich inschrijven. Twee dagen later, op donderdag 17 april om 10.00 uur, start de inschrijving voor de Bedrijven- en Jeugdloop. Vanwege de populariteit van de hardloopwedstrijd heeft de organisatie bij overheden een verzoek ingediend om het aantal lopers uit te breiden van 21.000 tot 21.500. De 28ste editie van de 4Mijl vindt plaats op zondag 12 oktober.



via http://ift.tt/1o531xA

SP mikt op brede coalitie in Pekela

OUDE PEKELA - Een voortzetting van de huidige coalitie, mogelijk aangevuld met CU, VCP of VVD. Die wens uit de SP na een eerste inventarisatieronde langs de politieke partijen in Pekela. Dat meldt fractievoorzitter Pim Siegers van de SP die de onderhandelingen leidt.



via http://ift.tt/1gGpdKr

Nieuwe Groninger raad kan aan de bak

GRONINGEN - In het Groninger stadhuis is donderdagmiddag de nieuw gekozen gemeenteraad geĆÆnstalleerd. Opvallend daarbij is het grote personeelsverloop bij de hoogste baas van de stad. Van de 39 raadsleden die voor 2010 actief waren in het stadhuis zijn er nog vier over.



via http://ift.tt/1jRMIhn

NAM ontruimd huis in Lageland na bevingsschade

HARKSTEDE - Een vrouw heeft donderdag haar huis aan de Hamweg in Lageland (bij Harkstede) moeten verlaten. De staat van haar huis was door bevingsscahde zo slecht dat haar veiligheid bij een nieuwe aardbeving in het geding zou zijn.



via http://ift.tt/1jzhHTI

Gedeputeerde bij proef met containerschip

GRONINGEN - Gedeputeerde Mark Boumans zal zich ook inschepen om te kijken of het binnenvaartschip Solumaro met drie lagen containers de route Groningen Veendam via het Winschoterdiep en het A.G. Wildervanckkanaal zonder problemen kan bevaren.



via http://ift.tt/P6EW9K

'NAM regeling moet van tafel'

Officieel is de regeling voor de waardedaling van huizen overigens nog niet goedgekeurd. Op 8 april buigt de Dialoogtafel zich erover. De NAM zegt de regeling vervolgens medio volgende maand te publiceren.



via http://ift.tt/1dvZ14l'NAM-regeling-moet-van-tafel'

Man dood na val uit boom

Een 63-jarige man uit Leens (Groningen) is donderdagochtend overleden na een val uit een boom. Het ongeluk gebeurde bij snoeiwerkzaamheden in zijn tuin. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie.









via http://goo.gl/Yvx3HD

Burgemeester Delfzijl moet getuigen in strafzaak

GRONINGEN - Burgemeester Emme Groot van Delfzijl moet op last van de rechtbank in Groningen getuigen in een strafzaak rond een hennepkwekerij.



via http://ift.tt/1fnrTXZ

PvdA en CU uit beeld voor coalitie in Haren

HAREN - De fractie van D66 in Haren gaat de verdere coalitiebesprekingen in met Gezond Verstand Haren, VVD, CDA en GroenLinks. PvdA en ChristenUnie vallen af.



via http://ift.tt/1eUc5iJ

Brand in RWE-centrale Eemshaven onder controle

EEMSHAVEN De brand die rond het middaguur uitbrak in een schakelkast op de bouwlocatie van de RWE-centrale in de Eemshaven is onder controle.



via http://ift.tt/1j8jc8x

Man overleden na val uit boom Leens

LEENS - Een val uit een boom in Leens is donderdagochtend een man noodlottig geworden. De man was in de boom bezig met werkzaamheden. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De oorzaak van het ongeval is onbekend. Later meer



via http://ift.tt/QiWvEz

Groninger zwaar mishandeld

GRONINGEN Een 38-jarige man uit Groningen is woensdagavond gewond aangetroffen in de Parimaribostraat in de stad.



via http://ift.tt/1rE8xGz

Man bedreigt buurman met hamer en kapmes

GRONINGEN - Een 49-jarige man uit Groningen is dinsdagavond aangehouden, omdat hij na een woordenwisseling zijn buurman bedreigd had met een hamer en een kapmes.



via http://ift.tt/1eTg3YM

Kamp: risico's aan rand gasputten gering

DEN HAAG/GRONINGEN - De angst voor meer en zwaardere bevingen aan de randen van het gaswinninggebied in Groningen is ongegrond.



via http://ift.tt/1gEtAFT's-aan-rand-gasputten-gering

Failliet vakantiepark Vlagtwedde geveild

VLAGTWEDDE - Het failliete vakantiepark Parc Emslandermeer in Vlagtwedde wordt eind april via het internet geveild. Er kan op het Parc als geheel worden geboden maar ook op afzonderlijke onderdelen.



via http://ift.tt/1jxmrsR

Garagehouder: ‘Wat hier gebeurt is onmenselijk'

SEBALDEBUREN/GROOTEGAST - ,,Er wordt met ons gesold. Het is onmenselijk wat hier gebeurt.'' Dat zegt garagehouder Johannes Jagersma die vorig jaar werd getroffen door een uitslaande brand.



via http://ift.tt/1hvl8nn'

woensdag 26 maart 2014

Man met zwaard in Korrewegwijk opgepakt

GRONINGEN - De man die woensdagavond met een zwaard in de Groninger Korrewegwijk liep is aangehouden.



via http://ift.tt/P2Nkac

Politie waarschuwt voor man met zwaard in Korrewegwijk (update)

GRONINGEN - Via Burgernet waarschuwt de politie woensdagavond mensen voor een blanke man in de Groninger Korrewegwijk. Volgens de politie heeft hij waarschijnlijk een zwaard bij zich.



via http://ift.tt/P2Gn9b

Politie waarschuwt voor man met zwaard in Korrewegwijk

GRONINGEN - Via Burgernet waarschuwt de politie woensdagavond mensen voor een blanke man in de Groninger Korrewegwijk. Volgens de politie heeft hij waarschijnlijk een zwaard bij zich.



via http://ift.tt/NVw6ux

Kraan uit Paterswoldsemeer getild

GRONINGEN - De kraan die vorige week in het Paterswoldsemeer viel is er woensdagavond weer uitgetakeld. De 37 ton wegende kraan kwam vorige week bij het Scandinavisch Dorp in het water terecht. De machine zou daar baggerwerkzaamheden verrichten.



via http://ift.tt/1g1RJjC

Dam bij Ter Borch wordt Jan Evenhuis-dam

GRONINGEN - Een nieuwe dam nabij de woonwijk Ter Borch krijgt de naam Jan Evenhuis-dam. Bij het afscheid van de gemeenteraad 2010-2014 nam diezelfde gemeenteraad woensdag unaniem een motie van die strekking aan. Twintig raadsleden namen afscheid, onder hen raadsnestor Jan Evenhuis. De VVD'er is 32 jaar raadslid geweest, wilde ook nog door, maar de kiezer besliste vorige week anders.



via http://ift.tt/P1WKTn

Predikanten lanceren website: ‘Wij geloven in Loppersum'

LOPPERSUM - Vier plaatselijke voorgangers van kerken in Loppersum lanceren donderdag een website waarin zij willen afrekenen met doemdenken over hun dorp en gemeente.



via http://ift.tt/P1MIS1'

Prummel: Stadspartij had acht zetels kunnen halen

GRONINGEN - Voor het eerst sinds zijn dramatische vertrek bij de Stadspartij heeft Robert Prummel in de gemeenteraad gesproken. Prummel is woensdagmiddag aanwezig bij de afscheidsvergadering van de gemeenteraad. Prummel was beoogd lijsttrekker van de Stadspartij. Op een tumultueuze ledenvergadering in december verkozen de leden Amrut Sijbolts boven hem. Prummel kwam op een onverkiesbare plek terecht.



via http://ift.tt/P1a22r

Collegevorming binnen week rond in Grootegast

GROOTEGAST - Er is een akkoord bereikt, meldt PvdA-lijsttrekker Myra Eeken-Hermans (op de foto foto rechts) tussen de drie huidige coalitiepartners CDA, ChristenUnie en PvdA. Ondanks fors stemmenverlies zetten zij het huidige college van B en W voort. Bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad worden donderdagavond de wethouders opnieuw verkozen. Dat zijn Sjabbo Smedes (CDA), Mark de Haan (CU) en Kor de Wagt (PvdA).



via http://ift.tt/P0qvUz

CDA wil snel cijfers over bevingsrisico's

DEN HAAG - Er moet rap duidelijkheid komen over de risico's voor plaatsen waar extra gas gewonnen wordt door het dichtdraaien van de gaskraan bij Loppersum. Het CDA in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Henk Kamp van economische zaken.



via http://ift.tt/P05CZM's

Engelbert krijgt parallelweg langs A7

ENGELBERT - Een oplossing voor de verkeersproblemen in Engelbert is nabij. De gemeente wil de parallelweg langs de A7, gepland voor 2030, vervroegd aanleggen. Vrachtverkeer hoeft dan niet meer door het dorp om de bedrijven aan de rand van Engelbert te bereiken.



via http://ift.tt/1fiF9wV

Zittend college van B en W gaat door in Grootegast

GROOTEGAST - Er is een akkoord bereikt, meldt PvdA-lijsttrekker Myra Eeken-Hermans (op de foto foto rechts) tussen de drie huidige coalitiepartners CDA, ChristenUnie en PvdA. Ondanks fors stemmenverlies zetten zij het huidige college van B en W voort. Bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad worden donderdagavond de wethouders opnieuw verkozen. Dat zijn Sjabbo Smedes (CDA), Mark de Haan (CU) en Kor de Wagt (PvdA).



via http://ift.tt/1gAXz1q

Twee gewonden bij aanrijding Grootegast

GROOTEGAST - Bij een aanrijding in Grootegast zijn woensdagochtend twee personen gewond geraakt.



via http://ift.tt/1ryHyMB

Fietsster Leens gewond na aanrijding

WEHE-DEN-HOORN - Een 15-jarig meisje uit Leens is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De veroorzaker is doorgereden.



via http://ift.tt/1jH8DaR

Kans op natte sneeuw

Er is kans op natte sneeuw vandaag! Vanuit het noordoosten drijven buien ons land binnen en in de koude noordoostelijke stroming kan het daarbij tot winterse neerslag komen. In Groningen en Drenthe is vanmorgen al winterse neerslag gesignaleerd.













via http://goo.gl/e83wpS

Veel ouderen onveilig het wereldwijde web op

LEEUWARDEN/GRONINGEN - Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP, waardoor online shoppen en bankieren via dit systeem niet meer veilig zijn. SeniorWeb vreest dat duizenden ouderen blijven internetten met XP.



via http://ift.tt/OYNwr4

Hoendiep-moorden blijven raadsel

GRONINGEN - Een eis tot levenslange gevangenisstraf was mogelijk geweest, maar omdat Harmen ‘Sjef' R. (41) nooit eerder is veroordeeld wegens geweld, ‘zakte' het Openbaar Ministerie tot de op een na zwaarste straf: 30 jaar



via http://ift.tt/1jGlJFv

Miljoenenclaim dreigt voor Haren

HAREN - Verontruste bouwbedrijven dreigen de gemeente Haren te laten opdraaien voor de mogelijke miljoenenschade die zij oplopen als de nieuwbouw in Haren-Noord te lang wordt uitgesteld.



via http://ift.tt/1p3Mnv7

‘NAM breekt belofte over risicocijfers'

Om veiligheidsredenen wordt de gaswinning in Loppersum fors teruggebracht en op andere plaatsen uitgebreid. In grote delen van de provincie bestaat de angst datbevingsellende in andere regio's ontstaat als de NAM straks 'los gaat'.



via http://ift.tt/1h8jITm'

dinsdag 25 maart 2014

ChristenUnie-raadslid van Vlagtwedde krijgt lintje

SELLINGEN - Annie Veneman heeft dinsdagavond afscheid genomen als ChristenUnie-raadslid van de gemeente Vlagtwedde. Ze werd daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.



via http://ift.tt/1rwpH95

Pekela heeft er twee ereburgers bij

OUDE PEKELA - Raadsleden Janneke Westers (VVD) en Coen Oosterveld (GL) zijn dinsdagavond benoemd tot ereburgers van de gemeente Pekela bij hun afscheid als lid van de gemeenteraad.



via http://ift.tt/1h6WIUG

Lintje voor scheidend Bedumer raadslid Slob

BEDUM - De Bedumer burgemeester Henk Bakker reikte dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uit aan het scheidende PvdA-raadslid Geert Slob. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.



via http://ift.tt/1jrKzgE

Veel schade na brand in Groningse loods

GRONINGEN - Er woedde dinsdagavond een grote brand in een loods van hoveniersbedrijf Donkergroen aan de Groningse Duinkerkenstraat. Bij de brand kwam veel rook vrij en er is een klein bedrijfsvoertuig uitgebrand.



via http://ift.tt/1p11sO6

Grote brand in Groningse loods onder controle

GRONINGEN - Er woedt een grote brand in een loods van het hoveniersbedrijf Donkergroen aan de Groningse Duinkerkenstraat. Bij de brand komt veel rook vrij en er is een klein bedrijfsvoertuig uitgebrand, maar de brandweer heeft het vuur onder controle.



via http://ift.tt/1rvktKN

Stakende docenten: Werkdruk is te hoog

GRONINGEN - Ruim tweehonderd stakers van het Noorderpoort hebben dinsdagmiddag het werk neergelegd om druk te zetten op de stukgelopen cao-onderhandelingen in het mbo. Ze kwamen bijeen in de Euroborg, de eerste van een estafettestaking door het land.



via http://ift.tt/1hmMvzS

Veel rook bij grote brand in Groningse loods

GRONINGEN - Bij een brand in een loods aan de Groningse Duinkerkenstraat komt veel rook vrij.



via http://ift.tt/1hmKSSZ

Ambulance maakt foto ongeluk met tablet

GRONINGEN - De Groningse ambulances zijn vanaf vandaag uitgerust met tablets waarmee ook foto's van het ongeluk of de patiƫnt naar het ziekenhuis gestuurd kunnen worden.



via http://ift.tt/QcdIQc

School Hoogezand waarschuwt voor kinderlokker

De directie van de Nico Bulderschool in Hoogezand waarschuwt voor een mogelijke kinderlokker in de buurt van de school.



via http://ift.tt/1h5IV0G

Advies Kamminga, vrees van de gemeente Groningen

GRONINGEN - ,,Het begon met verveling”, vertelt Arthur Kamminga, van oorsprong afkomstig uit Veendam. ,,Ik begon met de bachelor Sociale Geografie, maar al snel pakte ik daar Rechten bij.” Hij studeerde niet om hoge cijfers te halen, maar voor het toekomstperspectief. Hij wilde niet met Ć©Ć©n bul staan en er niets mee kunnen. ,,Ik wist 551 studiepunten te halen, na het afronden van nog drie masters. Een hoogleraar zei ooit dat ik als ondernemer door mijn studie ging. Opties bekijken en zien waar ik mijn tijd niet aan hoefde te verdoen.”



via http://ift.tt/1hlGOlQ

Staking bij mbo Groningen

Zo'n 200 tot 250 medewerkers van het Noorderpoort College in Groningen hebben dinsdagmiddag het werk neergelegd. Dat melden vakbonden AOb en CNV Onderwijs. De school zelf heeft het over 58 stakers.









via http://goo.gl/vSrvq5

Staking bij mbo in Groningen

Zo'n 200 tot 250 medewerkers van het Noorderpoort College in Groningen hebben VANmiddag het werk neergelegd. Dat melden vakbonden AOb en CNV ...



via http://goo.gl/g7z0GG

Dikkie Dik trekt door Oost-Groningen

MEEDEN - Waar is Dikkie Dik? luidt de vraag deze week in de bibliotheken in Oost-Groningen. De bekende rode kater uit de verhalen van Jet Boeke was dinsdagmiddag in de bieb in Meeden. Meer dan zestig peuters en kleuters hadden zich in de leeszaal verzameld om te luisteren naar het verhaal ‘Waar is Dikkie Dik?' en de grote rode kater persoonlijk te ontmoeten.



via http://ift.tt/NOjbuo

'Ik was zeer verrast door de uitnodiging'

De Groninger promovendus en voormalig 'Holland's got Talent'-deelnemer Xiao Wang (31) was afgelopen zaterdag te gast op het staatsbanket in het Koninklijk Paleis op de Dam ter ere van de Chinese president Xi Jinping. Wang was 'zeer verrast' dat hij een uitnodiging kreeg. Hij sprak tijdens het diner uitvoering met koning Willem-Alexander. Waarover? Daarover morgen meer in Dagblad van het Noorden.



via http://ift.tt/NO2S0H'Ik-was-zeer-verrast-door-de-uitnodiging'

John Wind nieuwe directeur VCOG

GRONINGEN - John Wind (52) wordt de nieuwe directeur bestuurder van VCOG, het christelijke basisonderwijs in de stad Groningen. Hij volgt Wim Moes op die deze maand als voorzitter begon van het College van Bestuur van het Alfa-college.



via http://ift.tt/1nX0aXt

Menterwolde heeft college rond

MUNTENDAM - De gemeente Menterwolde is een van de eerste, zo niet de allereerste gemeente die het nieuwe college al rond heeft. Formateur Jan Velthuis van Menterwolde Gewoon heeft hierover vandaag met de SP en de VVD een akkoord bereikt. Menterwolde Gewoon haalde bij de verkiezingen vier zetels, de SP drie en de VVD twee. Met deze negen zetels hebben ze de steun van de meerderheid van de stemmers. De drie partijen starten donderdag met de onderhandelingen over de portefeuilleverdeling en het collegeprogramma.



via http://ift.tt/1gx0c4k

Dief van aanhanger Norg aangehouden

NORG/MARUM - De politie heeft maandagavond een 33-jarige automobilist uit Zuidhorn aangehouden.



via http://ift.tt/1jATiIX

Groninger op gestolen scooter verdacht van inbraak

GRONINGEN - Een 18-jarige man uit Groningen is maandagochtend vroeg aangehouden. Hij was een van twee scooterrijders die slingerend over de Oliemuldersweg in de stad reden. Agenten signaleerden dat en gaven een stopteken. De verdachte negeerde het teken, maar kon bij de Zaagmuldersweg tot staan worden gebracht. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben.



via http://ift.tt/1hkEcof

1 April: RUG vindt uniek Gronings gen

GRONINGEN - De typische Groningse nuchterheid ontstaat door een unieke erfelijke eigenschap die alleen Groningers hebben, het GRUNN1-gen. Dat maakt de Rijksuniversiteit Groningen bekend in een persverklaring. De RUG roept Groningers op mee te doen aan nader onderzoek op: 1 april!



via http://ift.tt/1dlORU6

Man Tolbert verdacht van bedreigen ex

TOLBERT - Een 45-jarige man zonder vaste woonplaats is in de nacht van maandag op dinsdag in Tolbert door het arrestatieteam van de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 46-jarige ex-vriendin in haar woning in Tolbert met een vuurwapen te hebben bedreigd.



via http://ift.tt/1gwHytj

Demonstratie voor behoud bad Emslandermeer

SELLINGEN - Ouders, kinderen en andere gebruikers demonstreren dinsdagmiddag voor het behoud van het zwembad in het Parc Emslandermeer. Ze doen dat voor het raadhuis van de gemeente Vlagtwedde.



via http://ift.tt/1iwa78z

NAM: twintig schademeldingen na beving

SAPPEMEER - Bij de NAM in Assen zijn naar aanleiding van de aardbeving zondag in Sappemeer twintig schades gemeld. Ook in het zuiden van Stad werd de beving gevoeld.



via http://ift.tt/1fWC6tT

'Den Haag' pakt gemeenten in het Noorden

GRONINGEN - Tientallen gemeenten in Groningen en Drenthe zijn bij de nieuwe verdeling van het gemeentefonds de klos.



via http://ift.tt/1fWC6tM'Den-Haag'-pakt-gemeenten-in-het-Noorden

Kritisch rapport Energy Valley ligt zwaar op de maag

GRONINGEN - De noordelijke provincies willen een rapport van Bureau Berenschot over het bestuur en toezicht op Energy Valley nog niet vrijgeven. Energy Valley is een netwerkorganisatie die zich bezig houdt met de regionale groeikansen van de energiesector.



via http://ift.tt/1gwf2I8

Regels verlammen politie

GRONINGEN - De politie lijdt zwaar onder regelzucht. De 200 miljoen euro kostende operatie om de politie te behoeden voor tunnelvisie en justitiƫle blunders, sorteert een averechts effect. De politie heeft minder opsporingscapaciteit en aan slagkracht ingeboet.



via http://ift.tt/1puxMr2

maandag 24 maart 2014

Laatste trein Groningen – Leeuwarden vervalt

GRONINGEN - Wegens werkzaamheden vervalt maandag de laatste trein van Groningen naar Leeuwarden. Ook zal de laatste trein van Leeuwarden naar Groningen niet rijden. Dat meldt Arriva op Twitter.



via http://ift.tt/1eGkXrY

Lintje voor scheidend CDA-raadslid Zuidhorn

ZUIDHORN - Tijdens de raadsvergadering speldde burgemeester Bert Swart van Zuidhorn maandagavond het scheidende CDA-raadslid Freek Nieuwenhuis uit Den Ham gisteravond een koninklijke onderscheiding op.



via http://ift.tt/1gjy57D

Motorrijder marechaussee onderuit op A7

BAD NIEUWESCHANS - Op de A7 bij Bad Nieuweschans is maandagavond een motorrijder van de marechaussee onderuit gegaan.



via http://ift.tt/1fbzatL

Imca Marina getroffen door een hartaanval

ANTALYA - Imca Marina heeft afgelopen zaterdag een hartaanval gehad. Dat bevestigt haar manager Menno Muis bij RTL Boulevard.



via http://ift.tt/1psX5ty

Koen Schuiling informateur in Delfzijl

DELFZIJL - Op initiatief van Fractie 2014, de grootste fractie in de gemeenteraad van Delfzijl, hebben de fractievoorzitters van de nieuwe gemeenteraad van Delfzijl besloten VVD'er Koen Schuiling (VVD) aan te stellen als externe informateur bij de coalitieonderhandelingen.



via http://ift.tt/1rpaA1i

Nieuwe raad Groningen gebrand op verandering

GRONINGEN - De nieuw gekozen gemeenteraad is gebrand op verdergaande veranderingen van de rol van het gemeentebestuur. ,,We moeten schoon schip maken met de gefrustreerde burger die te hoop loopt tegen de gemeente'', zei Inge Jongman (ChristenUnie) maandagmiddag in het zogeheten duidingsdebat in de gemeenteraad.



via http://ift.tt/1guiHq1

Alles of niets voor VVD-er Jan Batelaan

MUNTENDAM - Als Jan Batelaan (VVD) geen wethouder wordt in Menterwolde stapt hij uit de gemeentepolitiek. Mieke Bos krijgt daardoor – naast Chris Ubels – de tweede VVD-zetel in de raad.



via http://ift.tt/1oV0JxS

Vrachtwagen rijdt auto klem

WEDDE - Een automobiliste uit het Duitse Bunde is maandagmiddag gewond geraakt, doordat een achteruitrijdende vrachtwagen haar personenauto aanreed. De vrachtwagen stak achteruit bij camping Wedderbergen in Wedde. De chauffeur zag niet dat precies in de dode hoek van de spiegel een auto reed. De Duitse kon geen kant meer op en kwam klem te zitten tussen de vrachtwagen en de berm. De vrouw is door ambulancemedewerkers behandeld aan nek- en rugklachten. Haar zwaar beschadigde auto is weggesleept, de vrachtwagen kon zonder noemenswaardige schade verder rijden.



via http://ift.tt/1jwtOwg

Toch acht woningen in Ten Boer

TEN BOER - In Ten Boer wordt binnenkort gestart met de bouw van de laatste woningen voor het centrumplan. Groothuis Wonen gaat bij het Koopmansplein acht 2-onder1-kapwoningen bouwen.



via http://ift.tt/1diTX3a

(Gesloten) Liveblog: Hoendiepmoord vandaag voor de rechter

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen buigt zich sinds vanochtend 9 uur over de dubbele moord. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken. De lichamen van Lammert (70) en Marchien Westra (68) werden na een zoekactie op 5 maart vorig jaar in het Hoendiep gevonden. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid een dag eerder op hun boot ‘Mailo' om het leven gebracht.



via http://ift.tt/1oUTWEm

Toch acht woningen

TEN BOER - In Ten Boer wordt binnenkort gestart met de bouw van de laatste woningen voor het centrumplan. Groothuis Wonen gaat bij het Koopmansplein acht 2-onder1-kapwoningen bouwen.



via http://ift.tt/1psBDVG

Miljoenste bezoeker op Gezondheidenco.nl

GRONINGEN/LEEUWARDEN - De website http://ift.tt/1rotipz heeft dit weekend zijn miljoenste bezoeker gehad.



via http://ift.tt/1psBD84

Dertig jaar geƫist voor Hoendiepmoord

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertig jaar celstraf geƫist tegen de 41-jarige Harmen R. wegens de moord op het echtpaar Westra uit Aduard.



via http://ift.tt/1rotjK8

Vrouw gewond door achteruitrijdende vrachtwagen

WEDDE - Bij camping Wedderbergen in Wedde is maandagmiddag een automobiliste gewond geraakt. Een vrachtwagenchauffeur zag tijdens het achteruit rijden haar auto over het hoofd en reed met zijn vrachtwagen tegen het voertuig aan.



via http://ift.tt/1jmWqfW

Veel bewijs in moordzaak echtpaar Hoendiep

Het strafdossier in de dubbele moordzaak op een ouder echtpaar in Groningen bevat overweldigend bewijs tegen de 41-jarige verdachte. Dat bleek ...



via http://goo.gl/awfQNb

Veel bewijs in moordzaak

Het strafdossier in de dubbele moordzaak op een ouder echtpaar in Groningen bevat overweldigend bewijs tegen de 41-jarige verdachte. Dat bleek maandag tijdens de behandeling van de strafzaak in Groningen tegen Sjef R. De verdachte zou vorig jaar maart het echtpaar Lammert (70) en Marga (68) Westra op hun boot hebben vermoord.









via http://goo.gl/Uu8E3d

(Update) Liveblog: Hoendiepmoord vandaag voor de rechter

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen buigt zich vandaag over de dubbele moord. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken. De lichamen van Lammert (70) en Marchien Westra (68) werden na een zoekactie op 5 maart vorig jaar in het Hoendiep gevonden. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid een dag eerder op hun boot ‘Mailo' om het leven gebracht.



via http://ift.tt/1oTM06s

CDA'er Star treedt aan als informateur in Zuidhorn

ZUIDHORN - Namens het CDA - de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad – is raadslid Jacob Klaas Star uit Aduard (foto) aangetreden als informateur bij de onderhandelingen om te komen tot coalitie- en collegevorming in Zuidhorn. De andere partijen hebben hiermee inmiddels ingestemd.



via http://ift.tt/1h0QXrH'er-Star-treedt-aan-als-informateur-in-Zuidhorn

Motorrijder onderuit in Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Bij een aanrijding op de kruising van de Verbindingsweg met de 1e Oomsberg is zondagmiddag een 36-jarige motorrijder uit Valthermond gewond geraakt.



via http://ift.tt/1f9DOZq

Drankreclame even van dak ‘Vindicat' in Groningen af

GRONINGEN - Studentenvereniging Vindicat tapte gisteren het laatste biertje in haar sociƫteit aan de Grote Markt in Groningen. De vereniging verhuist naar een nieuw pand pal naast het oude, dat wordt gesloopt. Maandagmorgen werd daarmee een klein begin gemaakt. Een grote hijskraan haalde de Hooghoudt reclame van het dak. De Groninger geneverstoker blijft niet verstoken van reclame op de Grote Markt. Ook op de nieuwe sociƫteit maken de studenten reclame voor het merk.



via http://ift.tt/1nT4JC8'-in-Groningen-af

Liveblog: Hoendiepmoord vandaag voor de rechter

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen buigt zich vandaag over de dubbele moord. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken. De lichamen van Lammert (70) en Marchien Westra (68) werden na een zoekactie op 5 maart vorig jaar in het Hoendiep gevonden. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid een dag eerder op hun boot ‘Mailo' om het leven gebracht.



via http://ift.tt/1f9jO92

Hoendiep-moord vandaag voor de rechter

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen buigt zich vandaag over de dubbele moord. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken. De lichamen van Lammert (70) en Marchien Westra (68) werden na een zoekactie op 5 maart vorig jaar in het Hoendiep gevonden. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid een dag eerder op hun boot ‘Mailo' om het leven gebracht.



via http://ift.tt/1dha9SH

Proces van moord Hoendiep

De 41-jarige Sjef R. staat maandag in Groningen terecht voor de moord op het echtpaar Lammert (70) en Marga (68) Westra uit Aduard. Hun lichamen werden vorig jaar maart gevonden in het Hoendiep, een dag nadat zij als vermist waren opgegeven.













via http://goo.gl/UQExT8

Blokkade voor rood college in Oldambt

WINSCHOTEN - De Verenigde Communistische Partij (VCP) in de gemeente Oldambt piekert er niet over samen te werken met huidig wethouder Bard Boon. ,,Als hij in een nieuwe college van burgemeester en wethouders komt, gaan wij daar niet in zitten'', zegt VCP-voorman Engel Modderman (foto).



via http://ift.tt/1hdRbIj

Ook Veenkoloniale film in Concertgebouw

STADSKANAAL - Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) wil volgend jaar in het Concertgebouw in Amsterdam twee symfonieƫn van componist Cornelis Dopper (1870-1939) spelen. Die werd geboren in Stadskanaal maar was jaren dirigent van het Concertgebouworkest.



via http://ift.tt/1nSvAOu

Atoomtop ook in Noorden merkbaar

LEEUWARDEN/GRONINGEN - Barack Obama is een paar dagen in het land en de boel staat op z'n kop. Tot in Noord-Nederland.



via http://ift.tt/NIGFkD

Hoendiep-moord maandag voor de rechter

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen buigt zich maandag over de dubbele moord. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken. De lichamen van Lammert (70) en Marchien Westra (68) werden na een zoekactie op 5 maart vorig jaar in het Hoendiep gevonden. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid een dag eerder op hun boot ‘Mailo' om het leven gebracht.



via http://ift.tt/OQb8xP

zondag 23 maart 2014

Hayo Apotheker informeert in Groningen

GRONINGEN - Hayo Apottheker gaat in Groningen aan de slag als informateur. Lijsttrekker Jetze Luhoff van D66, na de verkiezingen van vorige week de grootste partij in de stad, draagt zijn partijgenoot maandag officieel voor. Apotheker is op dit moment burgemeester van de gemeente Sudwest-Fryslan.



via http://ift.tt/1gNXiSN

Hans ter Heijden wint Cultuurprijs van Vlagtwedde

TER APEL - Hans ter Heijden heeft zondag de Cultuurprijs 2014 van de gemeente Vlagtwedde in ontvangst genomen. De docent Nederlands aan de Regionale Scholengemeenschap in Ter Apel kreeg de prijs, een kunstwerk, in het Klooster uit handen van burgemeester Leontien Kompier.



via http://ift.tt/1poQGiV

Tweetal (16 en 20) mishandeld in Groningen

GRONINGEN - Een meisje (16) en jongeman (20) uit Groningen zijn zaterdagnacht in hun woonplaats mishandeld.



via http://ift.tt/ONLI3R

Vrouw bijt en schopt medewerkers Asser cafƩ

ASSEN - Een agressieve vrouw zorgde zaterdagnacht voor flink wat onrust in Assen. De 22-jarige vrouw uit Groningen beet en schopte die avond medewerkers van een cafƩ aan de Kerkstraat.



via http://ift.tt/1gWXTpN

Gevel in Groningen komt naar beneden door blikseminslag

GRONINGEN - In een pand aan de Nieuwstraat in Groningen is zondag de bliksem ingeslagen. Door de inslag kwam een deel van de gevel naar beneden.



via http://ift.tt/1haf2Zo

Ongeluk op A28 door hagel

HAREN - Op de A28 tussen Assen en Groningen zijn ter hoogte van Haren zondag rond 11.40 uur meerdere auto's op elkaar gebotst. Volgens de politie zijn bij het ongeval ongeveer tien auto's betrokken.



via http://ift.tt/Q3LUgN

Sappemeerster zwaait met broodmes

SAPPEMEER - Een 29-jarige man uit Sappemeer is zaterdagavond in Sappemeer opgepakt. Hij zou bij een cafƩ aan de Noorderstraat met een broodmes hebben gezwaaid.



via http://ift.tt/1gphuQP

Aarde beeft tijdens onweer in Groningen

GRONINGEN - Tijdens het onweer zondagochtend in Groningen werd de provincie getroffen door een beving.



via http://ift.tt/NFMG1p

Zuidlaarder kotst in portiek en beledigt agenten

GRONINGEN - Een 23-jarige man uit Zuidlaren is zaterdagnacht in Groningen opgepakt nadat hij twee agenten beledigde.



via http://ift.tt/1gWIgyJ

Laatste biertje in sociƫteit Vindicat

Groningen Leden van studentenvereniging Vindicat atque Polit drinken zondagavond hun laatste biertje in de oude kroeg aan de Grote Markt. Deze week verhuizen de studenten enkele meters naar het nieuwe gebouw op de hoek van de Grote Markt. Maandag zal dat heel zichtbaar zijn, dan worden de letters Hooghoudt eerst van het oude pand gehaald en vervolgens weer gemonteerd op het nieuwe dak.



via http://ift.tt/1iqU9g3

zaterdag 22 maart 2014

PVV Groningen achter Wilders

De drie leden van de Statenfractie van de PVV in Groningen blijven vierkant achter Geert Wilders staan. Dat hebben zij zaterdag laten weten in een gezamenlijke boodschap via Twitter. „PVV was, is en zal PVV blijven! PVV Groningen blijft Geert Wilders steunen”, zo meldden fractievoorzitter Ton van Kesteren en de Statenleden Dennis Ram en Matthijs Jansen.













via http://goo.gl/3bdNeh

PVV Limburg en Groningen blijven achter Wilders staan

De Provinciale Statenfractie van de PVV in Limburg staat volledig achter Geert Wilders. Dat heeft fractievoorzitter Michael Heemels vandaag laten ...



via http://goo.gl/kJyRFT

Brandweer Veendam rukt uit voor duif

VEENDAM - De brandweer van Veendam heeft zaterdagochtend het leven gered van een duif.



via http://ift.tt/1lcxV55

Appingedam loot om raadszetel

APPINGEDAM - Gemeentebelangen (GB) in Appingedam is door loting een raadszetel kwijtgeraakt. Die ging naar het CDA, dat uitkomt op drie zetels. GB levert dus eentje in, maar blijft met vijf zetels de grootste in de gemeente.



via http://ift.tt/1jlXX1b

Huizen ontruimd vanwege gaslek in Groningen

GRONINGEN - Vier huizen in aan de Lichtboei in Groningen zaterdagmiddag ontruimd nadat een gaslek was ontstaan in de kruipruimte onder de woningen.



via http://ift.tt/1gTHp1w

Hofpredikant houdt Kloosterkerklezing in Ter Apel

TER APEL - De traditionele Kloosterkerklezing in Ter Apel wordt op 2 april gehouden door de bekende predikant Carel ter Linden. Hij vertelt met name over zijn meest recente boek 'Wat doe ik hier in Godsnaam'. Daarin gaat het bijvoorbeeld over de vraag hoe je in deze tijd tegen het geloven aan kunt kijken.



via http://ift.tt/1oKBnmv

Gaslek in Groningse Lewenborg

GRONINGEN - Aan de Lichtboei zijn zaterdagmiddag enkele huizen ontruimd vanwege een gaslekkage in de kruipruimte van een woning.



via http://ift.tt/1jfuSZN

Helft van vrachtwagenchauffeurs in de fout

GRONINGEN - Bij een vrachtwagencontrole bleek vijftig procent van de chauffeurs in overtreding.



via http://ift.tt/OI0qK3

Vlagtwedde start binnenkort met aanpak 'schoolstraat'

TER APEL - De Nederveen Cappelstraat in Ter Apel wordt binnenkort gereconstrueerd. Hij moet zo veiliger worden voor de drie scholen (De Vlinder, de Hoeksteen en het Kindercentrum) die er aan staan. Onderdeel van de aanpak is ook dat er nieuwe zones komen waarin ouders hun kinderen kunnen halen en brengen.



via http://ift.tt/1dbbUAT'schoolstraat'

Slechts Ć©Ć©n Groningse portier zonder diploma

GRONINGEN - Bijna alle Groningse kroegen hebben portiers met een diploma, zoals wettelijk verplicht is. Dat stelde de politie vrijdag vast bij een controle.



via http://ift.tt/1glYliu

Hondeneigenaar deelt klappen uit in Uithuizen

UITHUIZEN - Een 41-jarige man uit Uithuizen wordt ervan verdacht dat hij twee plaatsgenoten heeft mishandeld. De man werd boos omdat hij kritiek kreeg toen hij zijn hond los liet lopen.



via http://ift.tt/1jkXRak

Dieven slaan slag op camping Ter Apel

TER APEL - Op de nieuwe camping Moekesgat in Ter Apel hebben dieven huisgehouden. Ze hebben 200 meter grondkabel gestolen, met daarin koper. Campingbaas Ronald Hut is woedend.



via http://ift.tt/1hRVXg4

Ouders kunnen gezond kind selecteren

GRONINGEN - Stellen kunnen binnenkort al voor een zwangerschap testen of hun baby kans loopt op ernstige erfelijke ziektes. Het UMC Groningen begint na de zomer met een proef. Ethisch gezien ligt de test gevoelig.



via http://ift.tt/1hRVWJk

Boeven bijten in lokaas

GRONINGEN/ASSEN - De politie gooit steeds gerichter ‘lokvoer' uit. Vorig jaar liepen in Noord-Nederland 226 verdachten tegen de lamp toen ze lokmiddelen pikten.



via http://ift.tt/1oIQWuO

Atoomtopcontrole bij Bad Nieuweschans

BAD NIEUWESCHANS - De nucleaire top in Den Haag werpt z'n schaduw vooruit bij grensovergang Bad Nieuweschans.



via http://ift.tt/1pjTLAT

vrijdag 21 maart 2014

Vijf jaar geƫist voor ontvoering dochter

GRONINGEN - Tegen een 38-jarige man uit Oude Pekela is een celstraf van vijf jaar geƫist voor ontvoering van zijn 5-jarige dochter en de gewelddadige gijzeling van zijn ex en haar partner.



via http://ift.tt/1jhYNMC

Niet te snel paracetamol bij ziek kind

GRONINGEN - Een kind dat ziek is kan beter niet te snel paracetamol krijgen. Dat zegt huisarts en universitair hoofddocent Janny Dekker van het Universitair Medisch Centrum Groningen zaterdag in Dagblad van het Noorden, in een aflevering van de Medische Publieksacademie.



via http://ift.tt/1lWUBU1

Opnieuw 3 jaar voor oplichter Patrick W.

GRONINGEN - De 25-jarige Patrick W. uit Stadskanaal is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 3 jaar celstraf wegens oplichting. In mei vorig jaar legde de rechtbank in Groningen die straf al op. W. ging toen in hoger beroep.



via http://ift.tt/1r6jPmO.

Kleurwedstrijd en witte kruisen voor The Passion

GRONINGEN - De Groningen City Club probeert de stad met een kleurwedstrijd en 300 witte kruisen in de juiste sfeer te brengen voor The Passion. De kleurplaten, met onder meer een groot kruis en de Martinitoren, liggen vanaf volgende week in de winkels en moeten op 12 april zijn ingeleverd bij de VVV. The Passion vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jesus. Op Witte Donderdag (17 april) begeleiden zangers en vertellers de tocht van een groot wit kruis door de binnenstad van Groningen. EO en RKK zenden het spektakel rechtstreeks uit.



via http://ift.tt/1hOaZUh

Jongen uit Winsum schiet roek dood

WINSUM - Een 18-jarige jongen uit Winsum is donderdagmiddag aangehouden nadat hij een roek had doodgeschoten.



via http://ift.tt/OHKw24

Jongste raadslid leidt coalitieonderhandelingen

OUDE PEKELA - Verreweg het jongste raadslid van Pekela gaat de onderhandelingen leiden voor de nieuwe coalitie. Lijsttrekker Pim Siegers (27) heeft er zin in. ,,Ik heb al twee keer eerder aan de onderhandelingstafel gezeten. Niet vanuit de leidende rol, we waren altijd de partij die aanschoof. Maar ik ken de trucjes.''



via http://ift.tt/OHKxmL

Harry Hoiting levert zetel in

OUDE PEKELA - Twee dagen na de verkiezingen heeft Harry Hoiting uit Nieuwe Pekela, de afgelopen raadsperiode fractievoorzitter van Samen Voor Pekela en nummer 2 op de verkiezingslijst, zijn zetel ingeleverd.



via http://ift.tt/PXzQ0u

Wederom een ouderwetse knokpartij in Bourtange

BOURTANGE - In en bij de vesting Bourtange wordt op 29 en 30 maart weer een veldslag nagebootst. Deze keer gaat het om een gevecht uit de Napoleontische tijd. Manager Wubbe Schoenmaker van de organiserende Stichting Vesting Bourtange (SVB) vertelt dat er 350 mannen en vrouwen meedoen. ,,We zij daarmee 'uitverkocht'. Met dat aantal deelnemers blijft het overzichtelijk.''



via http://ift.tt/1lW9HJA

Meppen om plassende hond in tuin

DELFZIJL - Een 58-jarige man uit Delfzijl is donderdagavond aan de Kustweg in zijn woonplaats geslagen nadat zijn hond in een tuin had geplast.



via http://ift.tt/1lW9GFq

Man vernielt raam woning en bedreigt bewoners

TOLBERT - Een 32-jarige Stadjer heeft donderdagnacht in Tolbert een raam van een woning vernield en de bewoners van het huis bedreigd.



via http://ift.tt/1g81gKS

Drugsdealer in Groningen opgepakt

GRONINGEN - Een 41-jarige Stadjer is donderdagavond opgepakt voor de handel in drugs. Agenten zagen dat de man drugs verkocht aan een ander persoon.



via http://ift.tt/1ghQhzx

Jongen (13) bedreigt plaatsgenoot op Facebook met dood

OUDE PEKELA - Een 13-jarige jongen uit Oude Pekela is donderdagmiddag opgepakt voor bedreiging en verboden wapenbezit.



via http://ift.tt/1h0ERLn

Stroomstoring in Nieuwolda

NIEUWOLDA - In Nieuwolda is de stroom uitgevallen. Onbekend is nog hoeveel huishoudens zijn getroffen. Ook over de oorzaak kan nog niets worden gezegd. De storing is rond 10.00 uur opgetreden.



via http://ift.tt/1d71qCD

Vrouw lichtgewond bij aanrijding Groningen

GRONINGEN - Op de Resedastraat in Groningen is donderdagmiddag een 18-jarige Stadjer gewond geraakt bij een aanrijding.



via http://ift.tt/1hME7uZ

Winnaar VZ2000 nu al buitenspel in Grootegast

GROOTEGAST - De huidige coalitiefracties CDA, ChristenUnie en PvdA in de gemeenteraad van Grootegast werken aan een 'doorstart' van het zittende college van B en W.



via http://ift.tt/1oDRlhW

Stadspartij opnieuw op de kop

GRONINGEN - De kiezer heeft behoorlijk huisgehouden bij de Stadspartij. De partij scoorde woensdag drie zetels, twee zetels verlies. Anna Riemersma en Marjet Woldhuis werden met voorkeur gekozen. Dat gaat ten koste van Hans Moerkerk en Wim Maat.



via http://ift.tt/1oDRj9W

Illegale uitsmijters in Groninger horeca

GRONINGEN - In de binnenstad van Groningen hebben vijf horecabedrijven een waarschuwing gehad van de politie, omdat ze portiers zonder vergunning inzetten.



via http://ift.tt/PWOhSw

Onderzoek naar ‘verdacht' vastgoed in Delfzijl

DELFZIJL - Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord doet in opdracht van de Delfzijlster burgemeester Emme Groot en justitie onderzoek naar vastgoed in het centrum van Delfzijl.



via http://ift.tt/1d6F8Rq'-vastgoed-in-Delfzijl

Vrijwilligers Stadskanaal aan het buffet

STADSKANAAL - De landelijke vrijwilligersactie NL Doet is donderdagavond in sporthal De Spont in Stadskanaal van start gegaan met een buffet voor iedereen die de handen vrijwillig uit de mouwen steekt.



via http://ift.tt/1gZHDkc

Van aardappelen tot speelgoed in 't Showhuus

MARUM - Onder grote belangstelling vond donderdagmiddag de opening van 't Showhuus Marum plaats.



via http://ift.tt/1d6nGfU't-Showhuus

VUK poster op een na beste van Nederland

VEENDAM - De verkiezingsaffiche van Veur Uut Kiek (VUK) Veendam van PĆ© Langen is uitgeroepen tot de op een na beste van Nederland.



via http://ift.tt/1jeWkCG

D66 aan zet in Groningen

GRONINGEN - De Groningse kiezer heeft op onthutsende wijze gesproken. Maandag is in het stadhuis een debat om de uitslag te duiden en een informateur aan te wijzen.



via http://ift.tt/1fLqbPo

donderdag 20 maart 2014

Collectief neemt Polare Groningen over

GRONINGEN - De twee vestigingen van boekenwinkel Polare in Groningen worden overgenomen door het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, een samenwerkingsverband van boekondernemers en vestigingsmanagers.



via http://ift.tt/1g5UjtH

Collectief neemt Polare Groningen over

GRONINGEN - De twee vestigingen van boekenwinkel Polare in Groningen worden overgenomen door het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, een samenwerkingsverband van boekondernemers en vestigingsmanagers.



via http://ift.tt/PUTxGa

Fractie 2014 blijkt toch iets groter dan Lijst Stulp in Delfzijl

DELFZIJL - Lijst Stulp leek de grote winnaar van Delfzijl. Met Ć©Ć©n stem meer bleef de partij boven Fractie 2014. Een dag later komt de ontnuchtering: de cijfers klopten niet helemaal. Met drie stemmen meer is Fractie 2014 de grootste.



via http://ift.tt/1jc8R9Y

Vakbonden folderen onder mbo-docenten

GRONINGEN/STADSKANAAL DE ONDERWIJSVAKBONDEN AOB EN CNVO HEBBEN VANDAAG ALLE MEDEWERKERS VAN HET NOORDERPOORT OPGEROEPEN DINSDAG TE STAKEN. ZE WILLEN DRUK ZETTEN OP DE CAO-ONDERHANDELINGEN. -



via http://ift.tt/1r02f3L

Verlies PvdA Groningen groot

In Groningse gemeenten heeft de PvdA relatief veel grotere verliezen geleden dan landelijk het geval is. De SP heeft in die provincie flink toegeslagen.









via http://goo.gl/t1BZ3j

Treinen tussen Beilen en Groningen rijden weer

GRONINGEN - De problemen op het traject Groningen – Beilen zijn voorbij. Treinen rijden weer volgens schema. Dat meldt de NS op haar website.



via http://ift.tt/1d3x7wr

Betaald parkeren rondom plantsoen

GRONINGEN - Automobilisten moeten dit najaar betalen als ze hun auto achterlaten in de Noorderplantsoen- en Oranjebuurt. Na jaren discussie krijgen de buurten rond het Noorderplantsoen dit jaar betaald parkeren.



via http://ift.tt/1gV4woJ

Meeste inwoners Menterwolde tegen herindeling

MUNTENDAM - Een krappe meerderheid van de inwoners van Menterwolde is tegen een herindeling. Dat blijkt uit de peiling die de gemeente Menterwolde tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen hield. Van de 3157 stemmers zei 47,6 procent voor een herindeling te zijn en 52,4 procent tegen.



via http://ift.tt/1gV4u01

Eis tbs voor aanranding

Een vrouwelijke sociotherapeut is volgens het Openbaar Ministerie (OM) begin 2012 aangerand door een tbs'er in de Van Mesdagkliniek in Groningen. De aanklager eiste donderdag daarom opnieuw tbs met dwangverpleging tegen de 28-jarige man.













via http://goo.gl/z8Kh16

Fietsster: ‘ik werd opzettelijk aangereden'

WINSCHOTEN - Een 29-jarige fietsster uit Winschoten zegt dat ze woensdagochtend in Winschoten opzettelijk is aangereden door een auto. Het voorval gebeurde op de rotonde van de Beertsterweg met de Meester D.U. Stikkerlaan. Volgens de fietsster zou de bestuurster van een Alfa Romea haar opzettelijk geprobeerd hebben aan te rijden.



via http://ift.tt/1jaCSqq'

Kapotte bovenleiding: minder treinen Groningen – Beilen

GRONINGEN - Tussen Groningen en Beilen rijden donderdagochtend minder treinen door een kapotte bovenleiding. Dat meldt de NS.



via http://ift.tt/1oyrDvk

Kapotte bovenleiding: geen treinen Groningen – Beilen

GRONINGEN - Tussen Groningen en Beilen rijden donderdagochtend geen treinen door een kapotte bovenleiding. Dat meldt de NS.



via http://ift.tt/1gdBANO

Badjuf en kinderen tussen hoop en vrees

VLAGTWEDDE - In het failliete zwembad van het Parc Emslandermeer werken de personeelsleden stug door.



via http://ift.tt/1j6dR43

Lijst Stulp en Fractie 2014 nek aan nek in Delfzijl

DELFZIJL - Lijst Stulp is in de gemeente Delfzijl de grootste partij met Ć©Ć©n stem meer dan Fractie 2014. De lokale partijen halen beiden 4 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen 2014. PvdA lijdt verlies in Delfzijl, net zoals het CDA. Nieuwkomer de Seniorenpartij stoomt binnen met twee zetels.



via http://ift.tt/1hDxScN

D66 wint in Stad en zal twee wethouders claimen

GRONINGEN - D66 is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. De partij boekte een winst van vijf raadszetels en komt uit op negen. De PvdA is voor het eerst in bijna 70 jaar niet meer de grootste in Groningen. De sociaaldemocraten verloren drie zetels en komen uit op zes. Ook de SP wint een zetel en komt op zes.



via http://ift.tt/1gS82QR

SP wint in Oude Pekela

OUDE PEKELA - De SP is de grote winnaar van de verkiezingen in Pekela. De partij haalde ruim een kwart van de stemmen binnen en komt met vier zetels in de raad. Fractievoorzitter Pim Siegers reageerde euforisch: ,,Spectaculair. Dat we de grootste zijn is een totale verrassing.''



via http://ift.tt/PRnSp3

Tomaat slaat krater in politiek landschap H-S

HOOGEZAND - De SP is woensdagavond vanuit het niets met vijf van de drieƫntwintig zetels de grootste partij in Hoogezand-Sappemeer geworden. De PvdA tuimelde van acht naar drie zetels. . HS Centraal!, een recente afsplitsing van de PvdA die zich profileert als lokale middenpartij, haalde eveneens drie zetels..



via http://ift.tt/1gIhsC7

Coalitie kan door in Bedum

BEDUM - De druiven zijn zuur voor Gemeentebelangen Bedum. De partij verloor – tegen de verwachtingen in – 2 van de 6 zetels. Die kwamen terecht bij de coalitiepartijen CDA (4 zetels) en ChristenUnie (3), die elk een zetel wonnen. Een voortzetting van de huidige coalitie ligt voor de hand, omdat de PvdA haar 3 zetels handhaafde. Het verlies van Gemeentebelangen (GB) was opmerkelijk en kwam dan ook keihard aan bij fractievoorzitter Martin Broekmans. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld, ik wind er geen doekjes om.''



via http://ift.tt/1gIfpOs

Menterwolde Gewoon wint in Menterwolde

MENTERWOLDE - De nieuwe lokale partij 'Menterwolde Gewoon' is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Menterwolde. De partij onder leiding van oud-PvdA-raadslid Jan Velthuis haalde 1370 stemmen in Menterwolde, bijna 25 procent van de stemmen. Ook in de hoek van de SP was het feest. De partij onder leiding van Lian Veenstra werd met 1116 stemmen een goede tweede, ruim 20 procent van de stemmen.



via http://ift.tt/1hDlf1x

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen

GRONINGEN/DRENTHE - De stembureau's voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn dicht en de stemmen worden geteld.



via http://ift.tt/OyjytP

Hareners massaal tegen besluit voor fusie met Stad

HAREN - Driekwart van de burgers in Haren is het oneens met het voorlopige gemeenteraadsbesluit om Haren samen te voegen met Groningen en Ten Boer.



via http://ift.tt/1nETqgL

GroenLinks Ten Boer goed voor twee zetels

TEN BOER - GroenLinks in Ten Boer heeft vanuit het niets twee van de dertien raadszetels veroverd. De PvdA - jarenlang de grootste - is gehalveerd van vier naar twee zetels.



via http://ift.tt/1qWCXDC

PvdA verliest in Leek, meeste stemmers voor CDA

LEEK De PvdA heeft in Leek twee van de vijf zetels verloren. Het CDA bleef steken op drie zetels, maar haalde wel de meeste stemmen. Dat betekent dat lijsttrekker en wethouder Hans Morssink van die partij de onderhandelingen voor het nieuwe college mag leiden. De oppositiepartijen GroenLinks en D66 wonnen beide een zetel en komen nu elk ook op drie zetels. De nieuwe partij Jezus Leeft haalde de kiesdrempel niet. De opkomst in Leek was met 54,9 procent een fractie lager dan bij de vorige verkiezingen in 2010.



via http://ift.tt/1hDgVPJ

Geen verrassing in Loppersum

LOPPERSUM - De verkiezingen in Loppersum hebben niet geleid tot aardverschuivingen. Het CDA is wederom de grootste partij geworden.



via http://ift.tt/1iEuYHG

SP grijpt de macht in Bellingwedde

WEDDE - De SP heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Bellingwedde gewonnen. Ze haalde meer dan 26 procent van de stemmen, acht procent meer dan vier jaar geleden. De PvdA kreeg ruim 20 procent van de stemmen en is nu de tweede partij van Bellingwedde.



via http://ift.tt/1hDfXDb

SP nipt achter PvdA in Veendam

VEENDAM - De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Veendam pakten iets anders uit dan hoe het er halverwege het tellen van de stemmen uit zag.



via http://ift.tt/1iEv0zg

woensdag 19 maart 2014

SP grote nieuwkomer in Veendam

VEENDAM - De SP lijkt een grote nieuwkomer te worden in de gemeente Veendam.



via http://ift.tt/OCHa09

D66 maakt klapper in Haren

NOORDLAREN - De eerste uitslag van de burgerraadpleging in de gemeente Haren is binnen. Van de stemmers in Noordlaren zijn 275 tegen samenvoeging van Haren met Groningen en Ten Boer en 76 voor. De eerste uitslag van de raadsverkiezingen kwam ook uit Noordlaren. D66 kreeg 111 stemmers. Daarna volgen VVD (59), Groen Links (56), PvdA (39), Gezond Verstand Haren (45), CDA (21), Liberaal Haren (4) en Lijst 9 (1). In het gemeentehuis is een uitslagenavond (foto).



via http://ift.tt/OCE1NY

Miljoen vullen Stemwijzer in

Stemwijzer.nl is dit jaar door iets minder dan een miljoen mensen volledig ingevuld. Woensdag, de verkiezingsdag, waren dat er nog 300.000. De Stemwijzer was in Groningen erg populair: daar werd hij 72.770 keer gebruikt. Dat is vaker dan in Rotterdam, terwijl die stad ruim drie keer zoveel inwoners heeft.









via http://goo.gl/PF7G76

Driftig stemmen tellen in Haren

HAREN - Het tellen van de stemmen in Haren is begonnen. Op het gemeentehuis gingen gemeentemedewerkers direct aan de slag, nadat de laatste stemmer om iets na 21.00 het stemhok verliet.



via http://ift.tt/1ihIX5b

Exit poll: D66 grote winnaar in Stad

GRONINGEN - Aan ruim 1500 kiezers in de stad Groningen is na afloop gevraagd op welke partij ze hebben gestemd.



via http://ift.tt/1j7Fwxc

Live: Uitslagen verkiezingen gemeenteraad

GRONINGEN/DRENTHE - De stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan om 21:00 uur dicht.



via http://ift.tt/1eSEGkR

Live: Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen

GRONINGEN/DRENTHE - De stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan om 21:00 uur dicht.



via http://ift.tt/Oxp53U

Plakbandje redt stem in Nieuwe Pekela

NIEUWE PEKELA - Een inwoonster van Nieuwe Pekela heeft vanmiddag bij het stembureau in ontmoetingscentrum De Kiepe alsnog kunnen stemmen omdat ze een stukje plakband nog niet had weggegooid.



via http://ift.tt/1gH4K6D

Bedrijf Doezum groeit naar 185.000 vleeskuikens

GROOTEGAST/DOEZUM - De firma Greidanus in Doezum wil haar pluimveebedrijf uitbreiden met 85.000 vleeskuikens. Nu telt het bedrijf nog 100.000 vleeskuikens. Het uitbreidingsplan bestaat uit de bouw van twee stallen op het perceel Eesterweg 48 van ieder 24 bij 11 meter. Als de uitbreiding is gerealiseerd, telt het bedrijf straks 185.000 stuks pluimvee.



via http://ift.tt/1lP2KKd

Menterwolde gaat donderdag weer stemmen tellen

MUNTENDAM - Als de stemmen vanavond geteld zijn, wacht de gemeente Menterwolde morgen nog een klus. Dan worden de stemmen geteld die zijn uitgebracht voor of tegen de herindeling. Bovendien wordt dan bekeken met welke andere gemeenten de Menterwolmers het liefst willen fuseren.



via http://ift.tt/1qUTA2B

Nieuwe flitspalen in stad Groningen

GRONINGEN - In de stad Groningen nemen in de loop van volgende week vier digitale flitspalen de plaats in van analoge palen.



via http://ift.tt/1qUKq6l

Afscheid na 40 jaar stembureaus

HAREN - Truus Bos- Koster (80) uit Haren neemt vanavond na 40 jaar afscheid als lid van een stembureau. Ze kreeg woensdagmorgen voor het jubileum al een mooie bos bloemen van burgemeester Vlietstra. ,,Stoppen wilde ik eigenlijk twee jaar geleden al, maar ik kon het toch niet laten. Zeker vandaag niet.''



via http://ift.tt/1ih3mr9

Live kijken naar opkomstcijfers Meeden

MEEDEN - Marc Hesp, lid van het stembureau in obs De Mieden in Meeden is gek op digitale speeltjes.



via http://ift.tt/1gGxgVW

PvdA'er noemt PVV-collega racist en fascist

GRONINGEN - PvdA-Statenlid Sjak Rijploeg heeft maandagavond tijdens een verhitte discussie PVV-Statenlid Ton van Kesteren een racist en een fascist genoemd. Daarna pakte hij de PVV'er stevig vast. Dat gebeurde in een verkiezingsdebat met scholieren op het provinciehuis in Groningen.



via http://ift.tt/1j62tkr'er-noemt-PVV-collega-racist-en-fascist

(Update) Graafmachine komt in Paterswoldsemeer terecht

GRONINGEN - Een graafmachine die baggerwerkzaamheden in het Paterswoldsemeer zou verrichten is bij het Scandinavisch Dorp in het water gevallen.



via http://ift.tt/1gGxiNy

Padden Muntendam zijn spoor bijster

MUNTENDAM - Door de kap van het productiebos langs de Nieuweweg in Muntendam is de paddentrek dit jaar voor de dieren gevaarlijker dan ooit. De dieren zijn de weg kwijt en zijn al doodmoe als ze bij de weg aankomen. Bovendien is het aan overkant ook niet veilig, omdat ook daar bos is gekapt en de bodem wordt omgeploegd.



via http://ift.tt/Owz4Xp

Geerdink (VVD) stapt uit Provinciale Staten

GRONINGEN VVD-fractievoorzitter Paulien Geerdink stapt met ingang van 1 april uit Provinciale Staten van Groningen. Zij wordt interim-directeur van Hefpunt. Dat is het regionale kantoor in Noord-Nederland dat belastingen int voor waterschappen en gemeenten. Geerdink was lijsttrekker voor de VVD in 2011 en aansluitend 'aanvoerster' van de liberale fractie. Ze wordt opgevolgd door huidig VVD-Statenlid Mirjam Wulfse. Geerdink beƫindigt haar werkzaamheden in de Statenfractie omdat zij die onverenigbaar vindt met haar nieuwe functie. De provincie houdt namelijk toezicht op de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's.



via http://ift.tt/Owz7Cj

Opkomst stad Groningen 14 uur: 21,7 procent

GRONINGEN - Het verschil in opkomst in Groningen tussen de verkiezingen van woensadg en die in 2010 wordt iets groter. Om 14 uur had 21,7 procent van de stemgerechtigde kiezers gestemd. In 2010 lag dat percentage op 23,4. In 2010 was er uiteindelijk een opkomst van 54,2 procent.



via http://ift.tt/1otN5S8

Graafmachine komt in Paterswoldsemeer terecht

GRONINGEN - Een graafmachine die baggerwerkzaamheden in het Paterswoldsemeer zou verrichten is in het water gevallen.



via http://ift.tt/1igPMny

Hoofdredacteur DvhN: Kiezer, spreek

Woensdag kiest Nederland nieuwe gemeenteraden. Misschien blijft de helft van de kiezers wel thuis, als we de voorspellers mogen geloven. Dat mag; de opkomstplicht is afgeschaft. De thuisblijvers hebben allerlei redenen om weg te blijven van de stembus. Ze kennen niemand die in de gemeenteraad zit. Ze weten niet waar de partijen voor staan. Ze weten soms niet eens wat er allemaal speelt in hun gemeente.



via http://ift.tt/1gG3tN7

Opkomst 11.30 uur in stad Groningen: 12,8 procent

GRONINGEN - De tussentijdse opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen is in de gemeente Groningen 12,8 procent.



via http://ift.tt/1gOz6QY

Liveblog: Verkiezingen in Groningen

Op deze verkiezingsdag zijn onze verslaggevers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in Stad en Ommeland op pad om op locatie verslag te doen van de verkiezingen.



via http://ift.tt/OAZGpM

Liveblog: Verkiezingen in Groningen

Op deze verkiezingsdag zijn onze verslaggevers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in Stad en Ommeland op pad om op locatie verslag te doen van de verkiezingen.



via http://ift.tt/1gO7ivZ

Tien Oost-Groninger bestuurders haalden eindstreep niet

WINSCHOTEN - De inwoners van Oost-Groningen kiezen vandaag hun gemeenteraden. Hun stemmen bepalen uiteindelijk ook hoe de zeven colleges van burgemeester en wethouders worden samengesteld. Of die de volle rit van vier jaar uitzitten? Dat is maar de vraag. De afgelopen vier haakten tien dagelijkse bestuurders voortijdig af, om verschillende redenen. Burgemeester Ab Meijerman (foto) was een van hen.



via http://ift.tt/Nt6959

Twee stembussen in Haren

HAREN - Bij de twee stembureaus in het gemeentehuis van Haren liep het vanochtend niet meteen storm. Alleen Ralph Kirchner en Eddy Poppema stonden voor half acht te wachten tot ze binnen mochten. ,,Ik moet dadelijk met de bus en weet niet zeker of ik voor 21 uur terug ben'', verklaarde Kirchner. Haren is een van de gemeenten waar behalve raadsverkiezingen ook een referendum over de herindeling wordt gehouden. Beide heren daar niet speciaal voor. ,,Ik heb altijd gestemd. Dat moet. Anders gaat je stem verloren'', aldus Poppema. Hij gaf een nieuwe draai aan het referendum waar al wat onduidelijk over is in Haren. Burgers mogen aangeven of ze het eens of oneens zijn met het principebesluit om bij Groningen en Ten Boer te gaan. ,,Het gaat dus tussen Groningen en Assen'', zei Poppema. ,,Want Tynaarlo wordt natuurlijk straks door Assen opgeslokt.'' Niet iedereen gaf iets om het referendum. Een van de stemmers liet al snel een referendumbiljet achter in het stemhokje.



via http://ift.tt/1l2ITdb