vrijdag 28 februari 2014

Beloning voor brave bajesklant

Gedetineerden moeten hun privileges in de gevangenis verdienen.



via http://ift.tt/1dKgy3k

Eindelijk genoeg ruimte voor voedselbank Oldambt

WINSCHOTEN - De Voedselbank Oldambt heeft vandaag de eerste uitgifte gehad op de nieuwe locatie aan de J.A. Koningsstraat 28B. Klanten van de voedselbank stonden in de rij om de eerste pakketten vanuit het nieuwe onderkomen in ontvangst te nemen.



via http://ift.tt/1eFATXh

Stoffelijk overschot vermiste man gevonden

WOLDENDORP - Het stoffelijk overschot van de vermiste man uit Woldendorp is gevonden. Dat meldt de politie.



via http://ift.tt/NbyOMP

Papiertjes op straat gooien levert 17 mille op

GRONINGEN - In de stad Groningen kregen vorig jaar 122 mensen een bekeuring van 140 euro van een stadswacht voor het op straat gooien van afval.



via http://ift.tt/1eF5Iv2

Man mishandelt echtpaar

Een jong echtpaar uit Drachten is donderdag mishandeld door een 29-jarige man uit Groningen terwijl ze met een kinderwagen een wandeling aan het maken waren.













via http://goo.gl/8mgS7H

Man uit Delfzijl krijgt klappen in Peperstraat

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Delfzijl is in de nacht van donderdag op vrijdag mishandeld in de Peperstraat in Groningen.



via http://ift.tt/1eEEYuG

Man uit Groningen mishandelt echtpaar in Drachten

DRACHTEN - Een 29-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag opgepakt, omdat hij een echtpaar uit Drachten zou hebben mishandeld.



via http://ift.tt/1dI2szn

Lichte beving Woltersum

WOLTERSUM - Het KNMI meldt dat er in de nacht van donderdag op vrijdag een lichte beving is geweest in de buurt van Woltersum.



via http://ift.tt/1mLtSdV

Oorzaak frontale botsing Loppersum onbekend

LOPPERSUM - De oorzaak van de frontale botsing bij Loppersum, waarbij donderdagavond vier mensen gewond raakten, is nog onbekend.



via http://ift.tt/1pCjCHj

Groninger opgepakt voor inbraak sporthal

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend in Hardenberg opgepakt voor de inbraak in een sporthal.



via http://ift.tt/1oanvjf

Ruimtereis dankzij Airmiles en Bonuskaart

GRONINGEN - Tevreden loopt filiaalmanager Geert Knapper door de supermarkt. Zijn bedrijf is toch maar mooi de vaste supermarkt van Fernande Brugman, de Groningse geneeskundestudente die een ruimtereis won met haar gedicht over de Albert Heijn, Airmiles en de Bonuskaart.



via http://ift.tt/1cZhPXs

donderdag 27 februari 2014

Vier gewonden bij ernstig ongeluk in Loppersum

LOPPERSUM - Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de N996 bij Loppersum zijn donderdagavond vier mensen gewond geraakt.



via http://ift.tt/1kdK7lv

Groningen heeft geen speciale Citybus meer

GRONINGEN - De blauwe Citybussen, die jarenlang in de stad Groningen hebben rondgereden, zijn uit het straatbeeld verdwenen. Deze week reed de laatste bus, met de bekende tekeningetjes van bekende gebouwen in de stad, voor het laatst. De bussen zijn niet meer nodig omdat de P+R terreinen aan de rand van Groningen (Kardinge, Euroborg, Haren en Hoogkerk) nu door Q-link bussen worden bediend. In afwachting van de komst van 41 nieuwe bussen voor dit nieuwe OV-concept reden tot deze week nog een paar 'oude' Citybussen door Groningen.



via http://ift.tt/1hXbHDg

Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk in Loppersum

LOPPERSUM - Bij een ernstig ongeval op de N996 bij Loppersum zijn donderdagavond meerdere mensen gewond geraakt.



via http://ift.tt/1cXbL1A

‘Vondellaan drukker door variant Kamminga'

GRONINGEN - Een vernieuwde zuidelijke ringweg met een op- en afrit bij de Hereweg leidt tot extra verkeersdrukte op de Vondellaan in De Wijert. Dat zei PvdA-lijsttrekker Roeland van der Schaaf donderdagavond tijdens een verkiezingsdebat in De Wijert. Van der Schaaf zei zich te baseren op een doorrekening van de variant Kamminga. Stadjer Arthur Kamminga bedacht een, technisch haalbaar, plan om toch een directe op en- afrit bij de Hereweg te bouwen. Die is nu niet opgenomen in de plannen.



via http://ift.tt/1pzpRvy'

Treinverkeer tussen Assen en Groningen weer op gang

GRONINGEN/ASSEN - Het treinverkeer tussen Assen en Groningen wordt weer hervat. Dit meldt de NS.



via http://ift.tt/1eqFOji

Steekpartij-man langer vast

Een 20-jarige man uit Assen die was opgepakt voor een steekpartij met dodelijke afloop in Groningen afgelopen weekeinde, moet zeker 2 weken langer blijven vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De politie meldde donderdag op zoek te zijn naar mensen die beelden hebben gemaakt van de steekpartij in de Peperstraat in de stad.













via http://goo.gl/PII7t2

Twee mannen ontkomen bij politieachtervolging in Groningen

GRONINGEN - Twee mannen zijn donderdagmiddag ontkomen na een politieachtervolging in Groningen.



via http://ift.tt/MyEzD3

Politieachtervolging door Groningse Zeeheldenbuurt en Schildersbuurt

GRONINGEN - In de Groningse Zeeheldenbuurt begon donderdagmiddag een politieachtervolging.



via http://ift.tt/1cW7knJ

Politie op zoek naar beelden steekpartij

GRONINGEN - De politie is op zoek naar getuigen die beeldmateriaal hebben gemaakt van het steekincident met dodelijke afloop in de Peperstraat in Groningen. Zondagochtend raakte een 27-jarige man ernstig gewond bij een steekpartij. Hij overleed later aan de verwondingen. Een 20-jarige man is aangehouden.



via http://ift.tt/1eq3gNt

Politieachtervolging door Groningse Zeeheldenbuurt

GRONINGEN - In de Groningse Zeeheldenbuurt begon vrijdagmiddag een politieachtervolging.



via http://ift.tt/1o8KgE5

Burgemeester Rodenboog (Loppersum) verkozen tot bestuurder 2013

LOPPERSUM/GRONINGEN - Burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum is door vakblad Binnenlands Bestuur verkozen tot 'Beste Lokale Bestuurder 2013'. Rodenboog krijgt de prijs onder meer vanwege zijn strijd om Haagse erkenning te krijgen voor het aardbevingsleed in zijn gebied.



via http://ift.tt/1ftEkX4

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN - Een 17-jarige Stad-Groninger is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van mishandeling.



via http://ift.tt/1cpSfY7

Eems Boys en Neptunia Delfzijl aan vooravond van huwelijk

DELFZIJL - Twee voetbalclubs, beide met een rijke historie, worden binnenkort samengevoegd. Eems Boys en Neptunia worden NEC Delfzijl. Vijf adepten van beide verenigingen denken alvast na over het aanstaande huwelijk. ,,Het is wennen'', vindt Geert Koning (76) die al zolang hij zich kan herinneren aanhanger is van Neptunia.



via http://ift.tt/1ko3UvD

Titelverdedigers Ter Apel klaar voor carnavalsoptocht

TER APEL - Voor de Scoutinggroep Ter Apel staat dit weekend heel wat op het spel. Vorig jaar wonnen ze de jaarlijkse carnavalsoptocht van Ter Apel en zaterdag gaan ze opnieuw voor de winst. Dit jaar kozen ze voor het thema ‘Ook beestjes vieren feestjes'. Hun wagen is geheel in stijl: een enorm lieveheersbeestje dat uit een bloempot omhoog komt, een rups waar een biertap in is gemonteerd en een tractor omgebouwd als tor. Met de wagen lopen zo'n vijftig leden mee, allemaal verkleed. Onder meer in een groot rupsenpak, zoals in het filmpje is te zien.



via http://ift.tt/1jDdI4Z

Hoge scores na blunder docent met oud tentamen

Ongeveer 130 studenten van de letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen moeten een tentamen overdoen omdat hun docent een oud en ...



via http://goo.gl/YyyOkC

'Hergebruik van oud tentamen'

Ongeveer 130 studenten van de letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen moeten een tentamen overdoen omdat hun docent een oud en bekend tentamen had hergebruikt. De vragen inclusief alle antwoorden waren te vinden op internet als studiemateriaal. Bij de examencommissie ontstond argwaan toen bijna de helft van de studenten een 9 of een 10 haalde op het tentamen computercommunicatie, zo meldde commissievoorzitter John Hoeks donderdag.













via http://goo.gl/NBrD7w

Eemsmond trekt in hoger beroep 't Zielhoes aan kortste eind

LEEUWARDEN/NOORDPOLDERZIJL - De gemeente Eemsmond heeft in hoger beroep de slepende rechtszaak tegen de uitbaters van het karakteristieke café-restaurant 't Zielhoes in Noordpolderzijl verloren. De gemeente – sinds enkele jaren eigenaar van het pand – had het huurcontract van de huidige exploitant willen opzeggen.



via http://ift.tt/1hkH2x6't-Zielhoes-aan-kortste-eind

Duitsers opgepakt in Wildervank voor hennepteelt

WILDERVANK - In Wildervank zijn dinsdagnacht twee vrouwen uit Duitsland (19 en 42 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van hennepteelt.



via http://ift.tt/1cUEKDh

Twee jaar celstraf voor uitbuiting minderjarigen

GRONINGEN - De rechtbank heeft de 26-jarige G.C. uit Groningen veroordeeld tot drie jaar celstraf (waarvan één voorwaardelijk) wegens mensenhandel. Er was vijf jaar celstraf geëist. Volgens de rechtbank is de man verminderd toerekeningsvatbaar vanwege zijn verstandelijke beperkingen.



via http://ift.tt/N6Rayc

Gezin met auto over de kop in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Een moeder en haar drie kinderen (9,7 en 4 jaar) zijn woensdagmiddag in Vlagtwedde lichtgewond geraakt nadat hun auto over de kop was geslagen.



via http://ift.tt/1cUAnYH

Celstraf geëist tegen woninginbreker Groninger binnenstad

GRONINGEN - Tegen een 41-jarige man uit Groningen is een celstraf van negen maanden geëist wegens vijf woninginbraken en een bedreiging in de Groninger binnenstad.



via http://ift.tt/1cpmKNZ

Scholen in Farmsum gaan samen

FARMSUM - Twee basisscholen in Farmsum gaan fuseren. Per 1 augustus vormen de openbare basisschool Ripperdaborg en de christelijke basisschool Rengersborg in het dorp een samenwerkingsschool.



via http://ift.tt/1fKB6Nm

Automobilist mishandelt agenten

HOOGEZAND - - Een 53-jarige automobilist uit het Duitse Meppen is woensdagavond ingesloten omdat hij twee agenten had mishandeld.



via http://ift.tt/1cTPYI7

Fietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN - Een 41-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Zonnelaan in de stad. De veroorzaker van de aanrijding, een 30-jarige automobilist uit Veendam, werd aangehouden.



via http://ift.tt/1kboIcA

Boete voor vallend kassabonnetje

Een stadswacht in Groningen heeft een gehandicapte man in een scootmobiel beboet omdat hij een kassabonnetje op straat liet vallen.









via http://goo.gl/OU0Slh

PvdD maakt ‘vuist' tegen gaswinning

GRONINGEN - De Partij voor de Dieren heeft gisteravond op verschillende plekken in de stad borden achtergelaten. De campagnestart van de partij was ‘een vuist tegen de winning van fossiele brandstoffen'.



via http://ift.tt/1pwid4U'-tegen-gaswinning

Zorgfraude in regio beter aangepakt

GRONINGEN - Kleine en regionaal verankerde zorgverzekeraars zijn beter in het opsporen van zorgfraude dan grote landelijke verzekeraars, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).



via http://ift.tt/1catRPI

Failliete recyclingbedrijven laten rotzooi achter

VIERVERLATEN - Opnieuw bestaat de kans dat de belastingbetaler opdraait voor het opruimen van een afvalberg. Failliete recyclingbedrijven laten de rotzooi achter. Voor de provincie Groningen loopt dat in de miljoenen.



via http://ift.tt/1pw5LCf

woensdag 26 februari 2014

‘Twee talen op alle basisscholen'

GRONINGEN - Met een immens bord waarmee het woord solidariteit wordt uitgebeeld, startte de SP in Groningen woensdag de verkiezingscampagne. Emile Roemer deed dat samen met lijsttrekker Jimmy Dijk. Vanwege de overdracht van rijkstaken naar gemeenten, noemt Roemer de komende gemeenteraadsverkiezingen vreselijk belangrijk. ,,De gemeenten krijgen er geen geld bij, dus moet er bezuinigd worden. Dan ben ik blij dat de SP in Groningen weet waar de prioriteiten liggen.''



via http://ift.tt/1puyUxz'

‘Jeugd Delfzijl bezig met beleid, maar pooltafel blijft het populairst'

DELFZIJL - Jeugdcentrum JoNg in de Brede School Noord moet volgend jaar door de jeugd zelf gedraaid worden. Om ze klaar te stomen stelt de gemeente Delfzijl 45.000 euro beschikbaar.



via http://ift.tt/1pttO4X'

Film over een saaie man in Wedde

WEDDE - In Wedde worden deze week opnamen gemaakt voor de film 'De lullige levensloop van een saaie man'. Studenten van de Nederlandse Filmacademie en oudere filmmakers zijn er bij betrokken.



via http://ift.tt/1hT3yzY

Verwarde man springt in Groningen in het water

GRONINGEN - Een verwarde man is woensdagmiddag in het waterpartij naast de hoofdingang van het Groninger Museum in Groningen gesprongen. Hij kon een kwartier later via een door de brandweer geplaatste ladder op eigen kracht het water verlaten en op de H.N. Werkmanbrug klimmen. De man is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn beweegredenen is niets duidelijk. Hij kon net op de bodem van het water staan.



via http://ift.tt/1hT3vEi

Fietser gewond bij aanrijding in Groningen

GRONINGEN - Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt aan zijn hoofd bij een aanrijding op de Groningse Zonnelaan.



via http://ift.tt/N3cqVM

'Uitkijken voor kopieergedrag Marco en Enise'

GRONINGEN - De massale media-aandacht voor de klopjacht op Marco en Enise heeft gevaarlijke kanten, vindt jeugdpsychiater Carl Blijd uit Groningen. ,,We moeten uitkijken voor copycat-gedrag doordat dit stel als het ware wordt verheerlijkt.''



via http://ift.tt/1frbCzT'Uitkijken-voor-kopieergedrag-Marco-en-Enise'

'Uitkijken voor kopieergedrag'

GRONINGEN - De massale media-aandacht voor de klopjacht op Marco en Enise heeft gevaarlijke kanten, vindt jeugdpsychiater Carl Blijd uit Groningen. ,,We moeten uitkijken voor copycat-gedrag doordat dit stel als het ware wordt verheerlijkt.''



via http://ift.tt/1frbCzT'Uitkijken-voor-kopieergedrag'

Dader kindermishandeling uit huis

GRONINGEN - Bij kindermishandeling wordt nog weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de pleger van geweld uit huis te plaatsen. Daarom starten de noordelijke provincies een pilot.



via http://ift.tt/OCB68A

Vuurwapengevaarlijk duo gepakt in Duitsland

GRONINGEN - De voortvluchtige Marco van der Ploeg en Enise Bircan zijn zojuist (woensdag 15.30 uur) opgepakt.



via http://ift.tt/1hfTH4h

Gangsterduo mogelijk in Keulen

De politie vond de blauwe Honda CRV waarmee het stel was gevlucht terug in de buurt van het station in Duitse stad Münster, ongeveer een uur rijden van Enschede.



via http://ift.tt/1fTl3sY

Roemer (SP) voert campagne in Groningen

HOOGEZAND - SP-leider Emile Roemer ging woensdagochtend in gesprek met medewerkers van Parker Hannifin in Hoogezand.



via http://ift.tt/OC0BHb

Verdachte steekpartij Peperstraat langer vast

GRONINGEN - De 20-jarige man uit Assen die wordt verdacht van het doodsteken van een 27-jarige Groninger blijft veertien dagen langer vastzitten.



via http://ift.tt/1ejyVQC

Kofferbak vol met potgrond en tasje hasj

GRONINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een auto aangehouden waarvan de kofferbak volgeladen was met potgrond en spullen voor hennepteelt.



via http://ift.tt/1ejpPDw

Mobiele politieteams klaar voor achtervolging gevaarlijk duo

De politie zoekt niet alleen in Oost-Groningen naar het vuurwapengevaarlijke duo Antonio Marcos van der P. (25) en Enise B. (19). 'Ze zijn mobiel ...



via http://goo.gl/Y1YHsU

Kopers staan niet in rij voor sekspand Midwolde

MIDWOLDE - De gegadigde voor het pand aan de Pasop in Midwolde (gemeente Leek) waarin tot voor kort erotisch café 1 2 Have Fun werd geëxploiteerd, heeft zich wegens ziekte teruggetrokken.



via http://ift.tt/1cOQNC7

Kopers staan niet in rij voor sekspand

MIDWOLDE - De gegadigde voor het pand aan de Pasop in Midwolde (gemeente Leek) waarin tot voor kort erotisch café 1 2 Have Fun werd geëxploiteerd, heeft zich wegens ziekte teruggetrokken.



via http://ift.tt/1fqd6dM

Stapper bedreigt vrouw mogelijk met vuurwapen

GRONINGEN - Een jongen (17) uit Drachten wordt ervan verdacht dat hij een vrouw (19) uit Groningen mogelijk met een vuurwapen heeft bedreigd.



via http://ift.tt/1jzoiKn

Weer banen weg bij Kids2b

ONDERDENDAM - Kinderopvangorganisatie Kids2b moet opnieuw banen schrappen. Ruim dertig parttimers – in totaal goed voor 16 fte-formatieplaatsen – moeten in mei afvloeien.



via http://ift.tt/N1N76m

Gerommel rond proef met afvalscheiding

OUDE PEKELA - De PvdA in Oude Pekela roept GroenLinks op om een voorstel over afvalscheiding in de gemeente over de verkiezingen heen te tillen.



via http://ift.tt/1fFTZAT

Politie had gevaarlijk duo (nu gezocht in Groningen) al eens te pakken

De politie Noord-Nederland had het vuurwapengevaarlijke duo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) twee maanden geleden al ...



via http://goo.gl/abnypa

Politie liet duo lopen

De politie Noord-Nederland had het vuurwapengevaarlijke duo Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan twee maanden geleden al eens te pakken. Zij werden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december in Groningen na een wilde achtervolging opgepakt.













via http://goo.gl/X0TAJ5

SP schiet Groningen te hulp met reddingsplan

GRONINGEN - ,,Groningen krijgt klap op klap", aldus fractievoorzitter Emile Roemer van de SP. ,,De veiligheid is in het geding, werkgelegenheid verdwijnt en voorzieningen worden afgebroken." Hij presenteert woensdag in de provincie het reddingsplan ‘Laat Groningen niet zakken'.



via http://ift.tt/1fFcyFn

Fietser terug in Zwanestraat in stad Groningen

GRONINGEN - Fietsers mogen binnenkort weer door de Zwanestraat in Groningen rijden. Het verbod dat een kwarteeuw geleden is ingesteld, wordt opgeheven.



via http://ift.tt/MsByUP

Bleker biedt 't Hart adviesrol in zeehondencrèche

PIETERBUREN - De nieuwe raad van toezicht van de zeehondencrèche in Pieterburen nodigt oprichtster Lenie 't Hart uit als adviseur zitting te nemen in een te vormen medisch-ethische commissie.



via http://ift.tt/OB13W7't-Hart-adviesrol-in-zeehondencr%C3%A8che

Voor 30 miljoen wiet gepakt in Noord-Nederland

GRONINGEN/ASSEN - De politie Noord-Nederland heeft in 2013 voor ruim 30 miljoen euro aan wiet in beslaggenomen. Een recordbedrag. Dat blijkt uit cijfers die ‘Dagblad van het Noorden' vorige maand heeft opgevraagd bij de politie.



via http://ift.tt/1fSy2uW

Politie had gevaarlijk duo al eens eerder te pakken

GRONINGEN - De politie Noord-Nederland heeft het vuurwapengevaarlijke duo Marco en Enise onlangs al in handen gehad. Dit was in Groningen, twee maanden geleden.



via http://ift.tt/OB1506

Politie zoekt gevaarlijk duo nu in oosten Groningen

Het verdachte duo Antonio van der P. (25) en Enise B. (19) verblijft mogelijk in het oosten van de provincie Groningen. Na tips is de politie ...



via http://goo.gl/StzI3W

Klopjacht op crimineel duo bij Winschoten

De politie is na een tip een klopjacht gestart bij Winschoten (Groningen). Daar zouden de 25-jarige Antonio van der Ploeg en de 19-jarige Enise Bircan zich ophouden.













via http://goo.gl/oyXIQN

Gewelddadig duo in Winschoten gesignaleerd

WINSCHOTEN - Er zijn aanwijzingen dat het voortvluchtige duo Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan in de omgeving van Winschoten is. Er kwamen tientallen tips bij de politie binnen na de tv-uitzending van vanavond.



via http://ift.tt/1fDPIy1

dinsdag 25 februari 2014

Gewelddadig duo mogelijk in Winschoten

WINSCHOTEN - Er zijn aanwijzingen dat het voortvluchtige Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan in de omgeving van Winschoten is. Er kwamen tientallen tips bij de politie binnen na de TV-uitzending van vanavond. De politie kreeg echter ook tips uit andere plaatsen in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Er cirkelt al geruime tijd een helikopter met gedoofde lichten boven het gebied, er is een arrestatieteam paraat en er zijn veel agenten op straat.



via http://ift.tt/1hcynfX

Kemphanen Meeden begraven strijdbijl

MEEDEN - De Stichting Dorpshuis Meeden verkoopt het dorpshuis voorlopig niet voor 1 euro aan de gemeente Menterwolde. Maar het bestuur van de stichting en burgemeester en wethouders zijn wel weer met elkaar in gesprek. Tot opluchting van zowel stichtingsvoorzitter Markus Ploeger als verantwoordlijk wethouder Gherie ter Steeghe.



via http://ift.tt/1hvs9WX

Nieuw leven voor oudste huisje in Bourtange

BOURTANGE - Aan het Marktplein in Bourtange staat een huisje uit de Gouden Eeuw. Het is het oudste pand van de vesting. De bewoner en eigenaar wil het verkopen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlagtwedde willen het verwerven en vragen de gemeenteraad 120.000 euro op tafel te leggen. Als de gemeenteraad ja zegt, wordt het huisje in beheer aan de Stichting Vesting Bourtange gegeven. Die wil het betrekken bij de nabijgelegen synagoge en het als expositieruimte gebruiken.



via http://ift.tt/1dvi612

Mannen vast voor gijzeling, beschieting en drugshandel

In Groningen zijn vandaag zes mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij een gijzeling, een schietpartij, hennepteelt- en handel en een ...



via http://goo.gl/GXT7X8

Mannen vast voor gijzeling

In Groningen zijn dinsdag zes mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij een gijzeling, een schietpartij, hennepteelt- en handel en een woningbrand in de stad. Dat meldde de politie dinsdag. De twee hoofdverdachten zijn 35 en 42 jaar oud en komen uit West-Afrika.













via http://goo.gl/W8mwqN

Zes aanhoudingen in grote drugszaak Groningen

GRONINGEN - Zes mannen zijn dinsdagmorgen in Groningen aangehouden wegens een grote drugszaak. Twee van hen worden verdacht van betrokkenheid bij een gijzeling, een schietincident en het opzetten van meerdere hennepkwekerijen. Het gaat om mannen van 35 en 42 jaar uit West-Afrika.



via http://ift.tt/1k9IBOc

Menterwolde krijgt Verhalenbanken

ZUIDBROEK - De gemeente Menterwolde krijgt binnenkort vier ‘social sofa's'. Leerlingen van groep 7 van CBS De Wegwijzer in Zuidbroek ontwerpen de eerste twee mozaïekbanken. Ter inspiratie bezoeken ze dinsdag 4 maart het oude stationsgebouw van het Noord Nederlands Trein- en Trammuseum in Zuidbroek.



via http://ift.tt/1eeQEZz

Celstraf voor klanten minderjarige prostituees

GRONINGEN Een 43-jarige man uit Veendam is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot drie maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk wegens bezoeken aan een minderjarige prostituee.



via http://ift.tt/1flSd3k

Booij campagneleider 50PLUS

MUSSEL - Ferry Booij, tot 2010 wethouder namens de VVD in de gemeente Stadskanaal, wordt campagneleider voor de ouderenpartij 50PLUS.



via http://ift.tt/1hO9WrY

Politie rolt grote hennepkwekerij in Stad op

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagochtend een grote hennepkwekerij opgerold aan de Adriaan Pauwstraat in Groningen.



via http://ift.tt/1eenklT

'Sportschoolhouder zette overval in scène'

GRONINGEN De eigenaar van sportschool Balili in Groningen die in mei zwaargewond van het dak van zijn brandende sportschool werd gehaald, is zojuist opgepakt. Reza B. (40) wordt ervan verdacht de overval op zijn zaak in scène te hebben gezet.



via http://ift.tt/1lhNqrX'Sportschoolhouder-zette-overval-in-sc%C3%A8ne'

Motorrijder ernstig gewond na aanrijding op N355

GRIJPSKERK – Een motorrijder is dinsdagochtend rond 7.00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Friesestraatweg.



via http://ift.tt/1k7YJ2F

Van der Ploeg al eerder gezocht

De 25-jarige Antonio Marcos van der Ploeg op wie de politie sinds twee weken wanhopig jacht maakt voor een reeks uiterst gewelddadige berovingen en ontvoeringen, is een oude bekende van Justitie. In 2005 was Van der Ploeg ook al in het nieuws. De toen 16-jarige crimineel nam als jeugd-tbs'er de benen tijdens een begeleid verlof in Groningen.













via http://goo.gl/xK4k2m

Motorrijder gewond na aanrijding op N355

GRIJPSKERK – Een motorrijder is dinsdagochtend rond 7.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Friesestraatweg.



via http://ift.tt/1jw0wyK

Groninger Museum belicht 400 jaar student

GRONINGEN - Het Groninger Museum komt vanaf zaterdag met een tentoonstelling over de student in de stad Groningen. Aanleiding is het 400-jarig bestaan van de universiteit.



via http://ift.tt/1h8JaIf

Het gevecht tegen de omsingeling van de wadden

GRONINGEN - De Waddenvereniging vertrouwt de zaak niet. De uitbreiding van tientallen windmolens ten westen van de Eemshaven, waarvan een aantal zelfs mogelijk op de dijk, noemt ze een veeg teken. ,,Waar houdt dit op?'', vraagt woordvoerster Josje Fens zich verontrust af.



via http://ift.tt/1fkOBih

Zet Groninger gas verstandiger in

Nadat vast is komen te staan dat de gaswinning in Noord-Groningen leidt tot aardbevingen, gevolgd door een jaar van onderzoeken naar de effecten en de risico's daarvan, wordt nu eindelijk het tempo van gaswinnen een beetje teruggeschroefd. In het hart van het aardbevingsgebied, bij Loppersum, zelfs met 80 procent. Intussen blijft de discussie over de economische effecten van deze maatregelen nog beperkt tot de directe gevolgen voor de schatkist.



via http://ift.tt/1hMUj4g

maandag 24 februari 2014

K. ter Laanprijs voor Hans van der Lijke

APPINGEDAM - Zanger en tekstdichter Hans van der Lijke uit Appingedam krijgt de K. ter Laanprijs 2013. Van der Lijke die in 1943 in Utrecht is geboren, heeft zich op latere leeftijd het Gronings eigen gemaakt.



via http://ift.tt/Mpcy0U

Olympische helden terug op Hollandse bodem

Het KLM-toestel met de Nederlandse olympische ploeg aan boord is maandagmiddag even na 17.00 uur geland op Groningen Airport Eelde, ruim een uur ...



via http://goo.gl/NBPeH2

Verdachte steekpartij bekende lastpak (update)

GRONINGEN De 20-jarige Assenaar die zondagnacht werd opgepakt voor het doodsteken van een 27-jarige Groningen in de Peperstraat in de stad, staat bekend in de horeca als overlastveroorzaker.



via http://ift.tt/1h69p1T

Tolberter zet man mes op de keel

LEEK - Een 48-jarige man uit Tolbert heeft maandagochtend in het pand van woningstichting Wold en Waard in Leek een andere man een mes op de keel gezet.



via http://ift.tt/1o0to29

Verdachte steekpartij bekende lastpak (upate)

GRONINGEN De 20-jarige Assenaar die zondagnacht werd opgepakt voor het doodsteken van een 27-jarige Groningen in de Peperstraat in de stad, staat bekend in de horeca als overlastveroorzaker.



via http://ift.tt/1piM54S

Aanrijding met drie auto's bij Stedum

STEDUM - Bij een aanrijding in Stedum waar drie auto's bij betrokken waren hebben twee wagens flinke schade opgelopen.



via http://ift.tt/1gwl6wk's-bij-Stedum

LED-verlichting langs straten in Ten Boer

TEN BOER - Traditionele straatverlichting in de gemeente Ten Boer wordt vervangen door LED-verlichting. Binnenkort worden de eerste 180 lantaarnpalen omgeruild voor LED. Later volgt de rest.



via http://ift.tt/MTvxRS

Hoogste werkloosheid in Flevoland

De werkloosheid is vorig jaar in alle provincies toegenomen. Flevoland telde het hoogste percentage werklozen, gevolgd door Groningen en ...



via http://goo.gl/8z0hKh

Gewonde bij bedrijfsongeval Acantus

OUDE PEKELA - Bij een bedrijfsongeval op het terrein van Acantus Onderhoud aan de Industrieweg West in Oude Pekela is maandagochtend een man gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de de man op het terrein door een auto aangereden.



via http://ift.tt/1k2NKYa

Neergestoken Groninger overleden

Een 27-jarige man die gisteren in Groningen in zijn gezicht werd gestoken, is gisteravond overleden. Dat meldde de politie vandaag. De man was ...



via http://goo.gl/LGZHoF

Vrouw uit Groningen gewond na beroving

GRONINGEN - Een 50-jarige inwoonster van Groningen is zondagavond gewond geraakt bij een straatroof in de Floresstraat.



via http://ift.tt/1cfuMZw

Slachtoffer steekpartij overleden

GRONINGEN De 27-jarige Groninger die zondagochtend in zijn gezicht werd gestoken in de Peperstraat in Groningen, is overleden aan zijn verwondingen. Voor de steekpartij zit een 20-jarige man uit Assen vast.



via http://ift.tt/1jsWRSt

Jongen (14) aangehouden op verdenking van misbruik buurmeisjes

WINSCHOTEN - Een 14-jarige jongen uit Winschoten is opgepakt voor het misbruiken van tenminste acht buurmeisjes in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Dat meldt RTV Noord.



via http://ift.tt/1h4qitL

Assen klaar voor olympiërs

De succesvolle Nederlandse olympische sporters keren maandagmiddag terug op Nederlandse bodem. Rond 4 uur landt het vliegtuig met de ruim 40 sporters, trainers en begeleiders op Eelde Groningen Airport. Daarna gaan ze per bus naar Assen, waar de huldiging plaatsheeft.









via http://goo.gl/BpO8x2

Assen klaar voor Olympiërs

De succesvolle Nederlandse olympische sporters keren maandagmiddag terug op Nederlandse bodem. Rond 4 uur landt het vliegtuig met de ruim 40 sporters, trainers en begeleiders op Eelde Groningen Airport. Daarna gaan ze per bus naar Assen, waar de huldiging plaatsheeft.









via http://goo.gl/Vnnh5n

zondag 23 februari 2014

Zwaargewond  na steekpartij

Een 27-jarige man uit Groningen is zondagochtend zwaargewond toen hij in zijn gezicht werd gestoken. De politie heeft de 20-jarige verdachte uit Assen aangehouden, nadat die bijna werd gelyncht door een groep mannen.









via http://goo.gl/PlMyEc

Beschonken bezoeker Boerenrock verliest rijbewijs

LEEK - Een bezoeker van Boerenrock die met drank op achter het stuur kroop is zijn rijbewijs kwijt.



via http://ift.tt/1ejzLIy

Mishandeling op toilet in kroeg Roden

RODEN - Een 32-jarige man uit Roden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor mishandeling.



via http://ift.tt/1fsRxOf

Groninger (27) ernstig gewond na steekpartij in Stad

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Assen is zondagochtend opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. De man zou een 27-jarige Groninger in zijn gezicht hebben gestoken in de Peperstraat.



via http://ift.tt/1jYE693

Tiener uit Groningen op de vlucht met cocaïne

GRONINGEN - Een 18-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de vlucht geslagen voor de politie.



via http://ift.tt/1e65DF4

Bewoners ongedeerd bij brand in Groningen

GRONINGEN - De brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit voor een woningbrand aan de Scheltemaheerd.



via http://ift.tt/1e62ghy

Veendammer aangehouden voor wapenbezit

VEENDAM - Een 47-jarige man uit Veendam is zaterdagochtend aangehouden voor wapenbezit.



via http://ift.tt/1fsvDdM

zaterdag 22 februari 2014

Treinverkeer tussen Groningen en Bedum hervat

GRONINGEN - Er rijden weer treinen tussen Groningen en Bedum. De seinstoring die ervoor zorgde dat er zaterdagmiddag geen treinverkeer mogelijk was op dit traject is verholpen.



via http://ift.tt/1egzoys

Geen treinen tussen Groningen en Bedum

GRONINGEN - In verband met een seinstoring rijden er sinds zaterdagmiddag geen treinen tussen Groningen en Bedum.



via http://ift.tt/1mzStWt

Forum breekpunt voor deelname Stadspartij aan het college

GRONINGEN - De Groninger Stadspartij weigert bij winst in de gemeenteraadsverkiezingen zitting in het college, als er wordt doorgebouwd aan het Groninger Forum.



via http://ift.tt/1jUYVCl

Lastpak opgepakt met groot mes op zak

GRONINGEN - Een 27-jarige man uit Groningen is in de vroege zaterdagochtend opgepakt voor belediging.



via http://ift.tt/1h8AD7n

Dronken Groninger rijdt zonder rijbewijs in onverzekerde auto

GRONINGEN - Een 39-jarige man uit Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij beschonken achter het stuur zat.



via http://ift.tt/1l83Bbo

Man uit Hoogeveen opgepakt voor poging tot doodslag

HOOGEVEEN - Een 56-jarige man uit Hoogeveen is vrijdagavond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.



via http://ift.tt/1jUfwWX

Man uit Assen werd in Stadskanaal gegijzeld met nepwapen (update)

STADSKANAAL - De man die vrijdagavond werd gegijzeld in Stadskanaal is een 59-jarige man uit Assen. Hij werd vastgehouden door een 27-jarige man uit Stadskanaal in zijn woning aan de Grutto.



via http://ift.tt/1h8s2BD

Eurosonic moet wijken voor nieuwbouw

GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag raakt haar huidige uitvalsbasis op het Ebbingekwartier in Groningen waarschijnlijk grotendeels kwijt. Er zijn serieuze bouwplannen voor het terrein



via http://ift.tt/1nV4TUf

Lijsttrekker VZ2000 laat zich beveiligen

OPENDE - Fractievoorzitter en lijsttrekker Ytsen van der Velde van VZ2000 in Grootegast heeft particulaire beveiliging in de arma genomen. Hij heeft tegen zijn buurman aangifte gedaan van poging tot doodslag. De buurman beticht op zijn beurt Van der Velde van mishandeling en vernieling.



via http://ift.tt/1p52rhi

Klijnsma op 17 maart naar Oost-Groningen

STADSKANAAL - Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezoekt op 17 maart Oost-Groningen. In Stadskanaal praat ze met gemeentebestuurders over de Participatiewet en de gevolgen daarvan.



via http://ift.tt/1p52ud4

Bleker wil band met Lenie behouden

PIETERBUREN - De raad van toezicht van zeehondencrèche Pieterburen wil graag verder met oprichtster Lenie 't Hart. ,,Maar de liefde moet wel van twee kanten komen'', zegt nieuwe voorzitter Henk Bleker.



via http://ift.tt/1efrN3a

Studenten slechter af bij brand

GRONINGEN - De brandveiligheid in studentenhuizen is verslechterd. Uit onderzoek in 91 studentenhuizen in 26 steden, waaronder dertien in Groningen en Leeuwarden, blijkt dat met 90 procent iets mis is.



via http://ift.tt/1nV2qJh

vrijdag 21 februari 2014

Gijzeling in Stadskanaal beëindigd

STADSKANAAL - De politie in Stadskanaal heeft een man aangehouden die iemand in een woning aan de Grutto in Stadskanaal had gegijzeld.



via http://ift.tt/1bSXF3l

Gijzeling in Stadskanaal

STADSKANAAL - In een woning aan de Grutto in Stadskanaal wordt vrijdagavond een persoon gegijzeld.



via http://ift.tt/1f5fypQ

Problemen in bouwput Forum

GRONINGEN - Het bouwbedrijf BAM stelt en volgende stap in de bouw van de parkeerkelder onder het Forum opnieuw uit. De kwaliteit van geplaatste bouwankers laat te wensen over.



via http://ift.tt/1jS9y8O

Rampenplan Groningen ligt klaar

GRONINGEN - In Groningen ligt sinds vrijdag een door de Veiligheidsregio Groningen goedgekeurd rampenplan klaar waarin staat wat er moet gebeuren als Groningen wordt getroffen door een zware aardbeving. Dat maakte de Veiligheidsregio Groningen vrijdag bekend.



via http://ift.tt/1jRD8eF

Coalitie Haren: fractie D66 over de schreef

HAREN - Coalitiepartijen VVD, PvdA, GroenLinks en de CU in Haren zijn kwaad op de raadsfractie van D66, die forse kritiek heeft geuit op burgemeester Janny Vlietstra en de gisteren verschenen herindelingskrant.



via http://ift.tt/1h5YvIS

Horen, zien en niet zwijgen over wietplantages

MUNTENDAM - Naarmate het warmer wordt in de raadszaal van het gemeentehuis van Menterwolde, ruik je het steeds beter. Een sterke zoete lucht verspreidt zich door een hoek van de ruimte. De geur komt van een volle bloeiende plant. Een enkeling kan het niet laten even aan de blaadjes te voelen. De wietgeur blijft hardnekkig aan de vingers kleven.



via http://ift.tt/1f3TCeM

Fors ongeluk op kruising Scheemda

SCHEEMDA - Bij een ongeval op de Oude Rijksweg in Scheemda zijn drie voertuigen op elkaar gebotst.



via http://ift.tt/MIt78S

Loods Delfzijl mag nog één keer schitteren

DELFZIJL - Al jaren staat de oude loods aan de Damsterkade in Delfzijl leeg, maar nog één keer mag hij onderdak bieden. Niet aan schepen of onderdelen, dit keer aan publiek. Bij het muziektheaterspektakel De laatste vriend van Napoleon, eind mei, herbergt de loods duizenden toeschouwers en fungeert hij als podium en decor. Daarna gaat het gebouw plat.



via http://ift.tt/1hBGXrm

Man uit Stadskanaal verdacht van serie inbraken

STADSKANAAL - Een 57-jarige man uit Stadskanaal is volgens de politie verantwoordelijk voor een serie inbraken in zijn woonplaats. De man, die begin februari werd gearresteerd, zou in ieder geval zeven inbraken hebben gepleegd, vooral in de Parkwijk.



via http://ift.tt/1bRKEai

Groningen: rampenplan af

In Groningen ligt sinds vrijdag een door de Veiligheidsregio Groningen goedgekeurd rampenplan klaar waarin staat wat er moet gebeuren als Groningen wordt getroffen door een zware aardbeving. Dat maakte de Veiligheidsregio Groningen vrijdag bekend.









via http://goo.gl/dDSKPg