zaterdag 31 augustus 2013

Molen Edens stilgezet na gevallen windbord

WINSCHOTEN - Molen Edens in Winschoten is zaterdag stilgezet nadat door nog onbekende oorzaak een zogeheten windbord uit een de wieken viel. Het stuk hout belandde op de grond. Niemand raakte gewond en er ontstond geen schade. Bij de molen waren veel mensen die de festiviteiten bezochten rond het 250-jarig bestaan van de molen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10419453.ece/Molen-Edens-stilgezet-na-gevallen-windbord

Open dag Leek druk bezocht

LEEK - Tout Leek zette vandaag de deuren open voor een open dag.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10419343.ece/Open-dag-Leek-druk-bezocht

Bert Postema negende op NK-vissen

VRIES - Bert Postema uit Musselkanaal is heeft zaterdag niet zijn NK-titel zoetwatervissen geprolongeerd. Tijdens het nationale kampioenschap langs het Noord-Willemskanaal in Vries werd Postema negende. Beste noorderling was Rudy Blik uit Blijham met een achtste plaats.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10419133.ece/Bert-Postema-negende-op-NK-vissen-

Publiek waardeert Havendagen Delfzijl

DELFZIJL - De Havendagen in Delfzijl zijn vandaag rustig begonnen. Pas in de loop van de middag kwam het publiek een beetje op gang.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10419063.ece/Publiek-waardeert-Havendagen-Delfzijl

Keihard oordeel over miljoenenverlies Groningen Seaports

GRONINGEN - Financiële deskundigen vellen in NRC Handelsblad een keihard oordeel over de manier waarop het havenschap Groningen Seaports voor miljoenen het schip in is gegaan met de handel in derivaten.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10419013.ece/Keihard-oordeel-over-miljoenenverlies-Groningen-Seaports

Skaters geven het niet op

GRONINGEN - "We gaan wel op zoeken naar plekken in de stad waar we overdekt kunnen skaten," zegt Julius Jonk. De jonge skater reageert nuchter op de aanstaande sluiting van het indoor skatepark Colosseum aan de Paradijsvogelstraat. Zoals gemeld kampt het Colosseum met financiële problemen en is faillissement aangevraagd. Jonk en zijn kornuiten vinden het 'kloten', maar zullen altijd blijven skaten, beloven ze plechtig.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418673.ece/Skaters-geven-het-niet-op

Noordelijke ring weer in orde

GRONINGEN - De Eemshavenweg (noordelijke ringweg) bij Noorderhoogebrug is weer open. De weg werd vrijdagavond afgesloten in de richting van de stad Groningen. Verkeer werd omgeleid via de oostelijke ringweg. Weggebruikers die de stad uit rijden, hadden geen last van de stremming.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418353.ece/Noordelijke-ring-weer-in-orde

De Vosholen zet zich in voor verkeersveilige buurt

HOOGEZAND - De Vosholen in Hoogezand-Sappemeer heeft vanmorgen als eerste wijk in de provincie het buurtlabel Veilig Verkeer gekregen. Bij de plaatselijke basisschool, waar de veiligheid prioriteit heeft, worden vandaag allerlei verkeersactiviteiten gehouden.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418323.ece/De-Vosholen-zet-zich-in-voor-verkeersveilige-buurt

Ina Kloosterboer wil volgende week Mont Ventoux bedwingen

MEPPEL/SCHEEMDA - Ze heeft een nare tijd achter de rug. Het voorbije anderhalf jaar was voor de 41-jarige Ina Kloosterboer uit Scheemda emotioneel zwaar. In meerdere opzichten. De borstkanker bij haar partner Anita, in 2012, en het kort na elkaar overlijden van haar vader en schoonvader, in 2013, hebben deelname aan de sponsor/prestatietocht van de Drentse stichting Mont Ventoux even onzeker gemaakt. "Maar ik zet toch door", zegt ze. "Ik wil volgende week die top halen. Opgeven is geen optie. Het moet een positieve afsluiting worden van een moeilijke periode."



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418243.ece/Ina-Kloosterboer-wil-volgende-week-Mont-Ventoux-bedwingen

Snorfietsster kijkt te diep in glaasje

WINSCHOTEN - Een 35-jarige inwoonster van Heiligerlee is vrijdagavond betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de vrouw op haar snorfiets rijden op de Nassaustraat in Winschoten. Ze bleek 2,3 promille alcohol in haar bloed te hebben.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418183.ece/Snorfietsster-kijkt-te-diep-in-glaasje

Derivatenverliezen Delfzijl ‘weggemoffeld’

Dat het havenschap Groningen Seaports miljoenen heeft verloren met rentederivaten, is een direct gevolg van een gebrek aan kennis. De manier waarop het Groningse havenbedrijf die verliezen al jaren uit de boeken weet te houden, grenst aan "misleiding”. Dat zeggen deskundigen over de financiële perikelen bij het havenschap Groningen Seaports (Eemshaven en Delfzijl) vandaag in NRC Handelsblad.



via http://goo.gl/Y8EIfz

Treinverkeer Warffum ligt stil

WARFFUM - Het treinverkeer bij Warffum ligt stil. Vanmorgen heeft een trein een koe aangereden.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418053.ece/Treinverkeer-Warffum-ligt-stil

Brandweer Hoogezand wint estafette Harlingen

HARLINGEN/HOOGEZAND - De brandweer uit Hoogezand heeft gisteren in Harlingen de brandweerestafette gewonnen. Het is al jaren traditie dat verschillende korpsen het in uitlopende spellen tegen elkaar opnemen tijdens de visserijdagen. Het team van Hoogezand haalde de meeste punten en eindigde op de eerste plaats.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10418023.ece/Brandweer-Hoogezand-wint-estafette-Harlingen

'Klimaatdoelen noordelijke gemeenten zijn onhaalbaar'

EMMEN/GRONINGEN - De doelstellingen van veel noordelijke gemeenten de CO2-uitstoot terug te dringen, zijn onhaalbaar. Dat zegt onderzoeker Jelmer Pijlman van het Groningse bureau E&E advies.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10417643.ece/'Klimaatdoelen-noordelijke-gemeenten-zijn-onhaalbaar'

Brand bij Avebe in Ter Apelkanaal

TER APELKANAAL - In een centrifuge van aardappelzetmeelconcern Avebe in Ter Apelkanaal heeft vrijdagavond korte tijd brand gewoed. Het vuur ontstond in een vrijstaande bedrijfsruimte. Wat er precies is gebeurd, is ontstaan is nog onduidelijk. De brandweer meldt op Twitter dat volgens het bedrijf geen gewonden zijn gevallen. Ook zouden geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10417433.ece/Brand-bij-Avebe-in-Ter-Apelkanaal

vrijdag 30 augustus 2013

Molen Edens in Winschoten viert 250ste verjaardag

WINSCHOTEN - De Molen Edens in Winschoten bestaat 250 jaar. Dat feit wordt vrijdag en zaterdag op verschillende manieren gevierd. Zo laten vrijwillige molenaars de wieken 25 uur draaien, als de wind meewerkt. Eén uur staat voor tien jaar. Die marathon is vrijdagmiddag begonnen en eindigt zaterdagmiddag om vier uur.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415953.ece/Molen-Edens-in-Winschoten-viert-250ste-verjaardag

Een olietanker besturen kun je leren in Groningen

GRONINGEN - Een olietanker leren besturen kan nu ook weer in Groningen. Zeevaartschool NTTA maakte vorig jaar al een doorstart en zit nu ook op een nieuwe, eigen locatie in de stad. Vrijdagmiddag ging daar de deur open. Pronkstuk: de een op een nagebouwde brug. Het is een compleet uitgeruste simulator, die zelfs het rollen van een schip op volle zee nabootst. In het lokaal ernaast staat een nagebouwde machinekamer.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10416613.ece/Een-olietanker-besturen-kun-je-leren-in-Groningen

Update: Eemshavenweg Stad dicht door scheuren

Molen Edens in Winschoten viert 250{+s}{+t}{+e} verjaardag

WINSCHOTEN - De Molen Edens in Winschoten bestaat 250 jaar. Dat feit wordt vrijdag en zaterdag op verschillende manieren gevierd. Zo laten vrijwillige molenaars de wieken 25 uur draaien, als de wind meewerkt. Eén uur staat voor tien jaar. Die marathon is vrijdagmiddag begonnen en eindigt zaterdagmiddag om vier uur.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415953.ece/Molen-Edens-in-Winschoten-viert-250%7B%2Bs%7D%7B%2Bt%7D%7B%2Be%7D-verjaardag

Kor Dijkstra de langstzittende burgemeester van Nederland

GROOTEGAST - Burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast is de langstzittende burgemeester van Nederland. Deze week kreeg hij opnieuw het vertrouwen van de gemeenteraad. Hij gaat zijn vijfde termijn in. Dijkstra is bijna 25 jaar burgemeester van Grootegast. De gemeente zal de boeken ingaan met maar één burgervader.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10416523.ece/Kor-Dijkstra-de-langstzittende-burgemeester-van-Nederland

Politie maakt tuinen hennepvrij

APPINGEDAM/WOLDENDORP - Het hennepteam van de politie heeft vrijdagmorgen een hennepkwekerij in Appingedam opgerold. In dezelfde stad en in Woldendorp werd in een moeite door een zestal tuinen 'hennepvrij gemaakt'.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10416233.ece/Politie-maakt-tuinen-hennepvrij

Verzakking ringweg Groningen bij Noordzeebrug

GRONINGEN - Bij werkzaamheden aan de Noordzeebrug in Groningen is vrijdag een deel van het talud van de noordelijke ringweg verzakt. De provincie onderzoekt of de Eemshavenweg in de richting van de stad moet worden afgesloten.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10416213.ece/Verzakking-ringweg-Groningen-bij-Noordzeebrug

Bruins doodde ambitieuze boer

Zijn oom die in september 1944 werd doodgeschoten in Noordoost-Groningen heeft hij nooit gekend. Tot in het voorjaar van 2012 duidelijk werd dat de vermoedelijke moordenaar, de Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins, in Duitsland vervolgd wordt voor de moord op Aldert Klaas Dijkema. Toen begon voor neef Aldert Klaas Veldman een periode waarin zijn overleden naamgenoot alsnog gestalte kreeg. „Ik kan hem nu een beetje typeren.”









via http://goo.gl/pNm37Q

Colosseum vraagt faillissement aan

GRONINGEN - Skatepark Colosseum aan de Paradijsvogelstraat is na bijna 16 roemruchte jaren failliet. "We kunnen onze schulden niet meer betalen en hebben zelf het faillissement aangevraagd", zegt Hobbe Hollands van het Colosseum.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415893.ece/Colosseum-vraagt-faillissement-aan

Publiek kiest onderzoek voor vierde eeuwfeest Groningse universiteit

GRONINGEN - Honderden vragen kwamen de afgelopen maanden binnen bij de Rijksuniversiteit Groningen voor het project 400 dagen voor 400 vragen. In het kader van haar vierde eeuwfeest wordt één van die vragen uitverkoren tot Gift for Inifinity, een groot wetenschappelijk onderzoek naar een maatschappelijk relevant onderwerp. Drie projecten zijn nog in de race, op het gebied van recht, zorg en energie.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415793.ece/Publiek-kiest-onderzoek-voor-vierde-eeuwfeest-Groningse-universiteit

Istha ziet niets in 'oplossing' Gronitas

GRONINGEN - Wethouder Dig Istha ziet niets in de mogelijke oplossing die voetbalclub Gronitas heeft aangedragen voor het conflict met de gemeente. Gronitas liet deze week weten interesse te hebben in de 'containerkantine' op sportpark Corpus den Hoorn die de jeugd van FC Groningen op dit moment gebruikt.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415773.ece/Istha-ziet-niets-in-'oplossing'-Gronitas

Brandweer zet lekkend vat overeind

HOOGEZAND - Het gaspakkenteam van de brandweer Groningen heeft op het terrein van een voormalig transportbedrijf aan de Produktieweg in Hoogezand een omgevallen vat met ethyleendiamine overeind gezet.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415623.ece/Brandweer-zet-lekkend-vat-overeind

Mishandeling in de Groningse Zwanestraat

GRONINGEN - Een Groninger is vrijdagmorgen in alle vroegte opgepakt door de politie. Agenten kregen een melding van een vechtpartij in de Zwanestraat.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10415383.ece/Mishandeling-in-de-Groningse-Zwanestraat

Brand in appartement Finsterwolde

FINSTERWOLDE - De politie doet onderzoek naar een brand donderdagavond in Finsterwolde. Politie en brandweer moesten uitrukken naar de Kromme Elleboog waar brand was in een benedenwoning van een appartementencomplex.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10414783.ece/Brand-in-appartement-Finsterwolde

College van B en W Bellingwedde wankelt

WEDDE - Het college van burgemeester en wethouders van Bellingwedde moet er alles aan doen om zorginstelling Oosterlengte toch de huishoudelijke hulp te laten geven. Die opdracht heeft de meerderheid van de gemeenteraad per motie aan de dagelijkse bestuurders gegeven.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10414773.ece/College-van-B-en-W-Bellingwedde-wankelt

Nieuw beeld van Zuidelijke Ringweg Groningen

GRONINGEN - De projectorganisatie Aanpak Ring Zuid heeft op haar website filmpjes openbaar gemaakt over de Zuidelijke Ringweg in Groningen na de ombouw in 2020.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10414693.ece/Nieuw-beeld-van-Zuidelijke-Ringweg-Groningen

donderdag 29 augustus 2013

Hek om schoolplein in Ter Apel

TER APEL - Om het plein van de openbare basisschool De Vlinder in Ter Apel wordt een laag hek neergezet. Die moet voorkomen dat kinderen pardoes de weg oplopen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10413253.ece/Hek-om-schoolplein-in-Ter-Apel

Garage Grootegast krijgt brandschade niet uitgekeerd

GROOTEGAST - De schade die drie weken geleden ontstond bij een felle brand in het garagepand van het bedrijf Jagersma in Grootegast wordt niet vergoed door de verzekeraar. De garagehouder woonde met zijn gezin illegaal boven het pand. Om die reden ziet verzekeringsmaatschappij ASR af van uitkering van de schade.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10413823.ece/Garage-Grootegast-krijgt-brandschade-niet-uitgekeerd

Nauta weg bij Simplon

GRONINGEN - Directeur Hubert Nauta is per direct vertrokken als directeur van poppodium Simplon in Groningen. Nauta, die het poppodium de afgelopen zes jaar uit een diep dal heeft weten te trekken, Nauta heeft een hoogoplopend meningsverschil met het bestuur van Simplon. Nauta's positie wordt voorlopig waargenomen door Vera-directeur Robert Bangma.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10413523.ece/Nauta-weg-bij-Simplon

Auto's wassen voor trapveldje Hoogezand

HOOGEZAND - Buurtbewoners van de Hoogezandster wijk Gorecht-West en de Antiliaanse gemeenschap Divi Divi's wassen zaterdag auto's voor het goede doel: het bij elkaar brengen van geld voor een Cruyff Court.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10413113.ece/Auto's-wassen-voor-trapveldje-Hoogezand

Stad wil Essent en Bijenkorf verleiden

GRONINGEN - De Bijenkorf is van harte welkom om een luxe filiaal te openen aan de nieuw te bouwen oostwand van de Grote Markt. En samen met universiteit en provincie wil de gemeente Groningen voor het callcenter van energiebedrijf Essent op zoek naar een geschikte locatie binnen de stadsgrenzen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10413093.ece/Stad-wil-Essent-en-Bijenkorf-verleiden

BOB neemt 'Shotgun' mee in auto

ZUIDHORN - De bestuurder had al een naam: BOB. De bijrijder heet vanaf nu Shotgun. Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert een nieuwe campagne om rijden onder jongeren veiliger te maken. Vrijdagavond is de aftrap in de provincie Groningen bij KanaalPOP in Zuidhorn. De Shotgun zit op de bijrijderstoel en neemt de telefoon op, regelt de muziek en bedient de navigatie. Alles om de bestuurder te ontlasten.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412803.ece/BOB-neemt-'Shotgun'-mee-in-auto

Dronken man bedreigt agent

WINSCHOTEN - Een dronken Pekelder is in de nacht van woensdag op donderdag in Winschoten in de boeien geslagen. De 27-jarige man en zijn vriendin stonden naast hun auto op de rotonde op het Zuiderveen bij Winschoten. De auto had pech.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412763.ece/Dronken-man-bedreigt-agent

Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur

WINSCHOTEN - Een 39-jarige Winschoter ging woensdagavond dubbel in de fout op de Parklaan in zijn woonplaats. De man bestuurde een auto, hoewel hij geen rijbewijs heeft en alcohol had gedronken.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412683.ece/Dronken-en-zonder-rijbewijs-achter-het-stuur

Geen 'normale' webwinkels op bedrijventerrein

GRONINGEN - Op industrieterreinen in de stad Groningen zijn geen webshops gevestigd die zich gedragen als detailhandel. Dat antwoorden B en W op vragen van het CDA. De christen-democraten maakten zich zorgen over webshops, gevestigd op industrieterreinen, die gewoon opereerden als winkel.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412633.ece/Geen-'normale'-webwinkels-op-bedrijventerrein

Gijsbertsen wil GroenLinks aanvoeren

GRONINGEN - Mattias Gijsbertsen wil de lijst van GroenLinks aanvoeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gijsbertsen is op dit moment voorzitter van de gemeenteraadsfractie.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412463.ece/Gijsbertsen-wil-GroenLinks-aanvoeren

Rookontwikkeling bij crematorium Groningen

GRONINGEN - De brandweer is dinsdag rond het middaguur uitgerukt voor een melding van brand in het crematorium aan de Crematoriumlaan.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10411983.ece/Rookontwikkeling-bij-crematorium-Groningen

Zorgpersoneel protesteert in Wedde

WEDDE - Personeel van de zorginstelling Oosterlengte protesteert donderdagavond bij het raadhuis van de gemeente Bellingwedde (foto). De gemeentebestuurders hebben de huishoudelijke hulp voor de komende jaren aan twee landelijke zorgorganisaties gegund. Oosterlengte had verreweg de meeste cliënten in Bellingwedde maar schreef zich niet in uit onvrede over de aanbestedingsprocedure.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10412003.ece/Zorgpersoneel-protesteert-in-Wedde

Landschapsarchitect voor Stadshart H-S

HOOGEZAND - OKRA landschapsarchitecten uit Utrecht gaat het ontwerp maken van het plein voor het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand-Sappemeer. OKRA houdt zich bezig met het ontwerpen van publieke ruimte in de breedste zin van het woord. Bewoners kunnen woensdag 4 september tijdens een inloopavond kennis nemen van een eerste visie.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10411833.ece/Landschapsarchitect-voor-Stadshart-H-S

Man met drugs in verduisterde auto

GRONINGEN - Een 19-jarige jongeman liep op het Borneoplein in Groningen tegen de lamp. Hij reed in een huurauto die niet op de afgesproken dag was teruggebracht.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10411723.ece/Man-met-drugs-in-verduisterde-auto

Vier jaar cel geëist tegen Leekster wegens incest

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft donderdagochtend een celstraf van vier jaar (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist tegen een 46-jarige man uit Leek die jarenlang zijn eigen kind seksueel zou hebben misbruikt. Dat begon toen het meisje vier jaar oud was en zou vijf jaar hebben geduurd.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10411613.ece/Vier-jaar-cel-ge%C3%ABist-tegen-Leekster-wegens-incest

Weer aanvaring Dorkwerderbrug

DORKWERD - De Dorkwerderbrug is donderdagochtend opnieuw aangevaren door een schip. Een Duits vrachtschip voer rond half zeven tegen de oeververbinding over het Van Starkenborgkanaal. Brug en schip raakten daarbij beschadigd, maar niet heel ernstig.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10411373.ece/Weer-aanvaring-Dorkwerderbrug

woensdag 28 augustus 2013

'Gouden' judoka Geert Vos gelauwerd

HOOGEZAND - Judoka Geert Vos van BVHS uit Hoogezand is vanavond door de noordelijke afdeling van de Judobond gepromoveerd tot de tweede dan, het niveau dat volgt op de zwarte band.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10410673.ece/'Gouden'-judoka-Geert-Vos-gelauwerd

Bloemhoff mengt zich in strijd om leiderschap PvdA

GRONINGEN - Raadslid Carine Bloemhoff is na Roeland van der Schaaf de tweede PvdA'er die een gooi doet naar het lijsttrekkerschap in Groningen. Bloemhoff (vice-fractievoorzitter in de gemeenteraad) doet mee aan de zogeheten primaries die PvdA dit najaar houdt. Die moeten een lijsttrekker opleveren.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10410573.ece/Bloemhoff-mengt-zich-in-strijd-om-leiderschap-PvdA

Sacha de Boer fotografeert voor RUG

GRONINGEN - Oud-nieuwslezeres en fotografe Sacha de Boer maakt een reeks foto's in het kader van het lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen viert dit studiejaar het vierhonderdjarig bestaan met een groot aantal activiteiten. Zo heeft De Boer al een foto klaar van de openluchtvoorstelling die op de Zernike Campus gaat plaatsvinden. De foto's van de Boer zullen op termijn in Groningen te zien zijn.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10410553.ece/Sacha-de-Boer-fotografeert-voor-RUG

Noorderlingen chatten over schulden

GRONINGEN/ASSEN - De website Hulp Online Noord heeft enkele honderden hulpvragen gekregen van inwoners van Drenthe en Groningen die schulden hebben of dreigen te krijgen. Op de site kunnen ze daarover chatten met professionele hulpverleners.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10410023.ece/Noorderlingen-chatten-over-schulden

Onderzoek naar lage indicatie overleden 'Roelie' bij NOVO

GRONINGEN - Op last van staatssecretaris Martin van Rijn van volksgezondheid gaat indicatie-orgaan CIZ onderzoek doen naar de te lage indicatie voor de bij NOVO in Onnen overleden 'Roelie'. De 44-jarige vrouw overleed vorig jaar nadat ze door vier personeelsleden hardhandig tegen de grond geduwd werd.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10409993.ece/Onderzoek-naar-lage-indicatie-overleden-'Roelie'-bij-NOVO

Derde verdachte overval in Nieuwe Pekela aangehouden

NIEUWE PEKELA - De politie heeft woensdagochtend een derde verdachte van de gewapende overval, gepleegd op woensdag 7 augustus omstreeks het middaguur, op handelsonderneming Hagro-Trading (growshop) op bedrijventerrein Holland Marsh in Nieuwe Pekela aangehouden.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10409973.ece/Derde-verdachte-overval-in-Nieuwe-Pekela-aangehouden

Begeleid-wonenproject in historische huisjes Stadskanaal geopend

STADSKANAAL - Met de onthulling van twee beelden is woensdag een begeleidwonen-project voor mensen met een psychiatrische achtergrond geopend in het Hofje in de Stadskanaalster Parkwijk.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10409943.ece/Begeleid-wonenproject-in-historische-huisjes-Stadskanaal-geopend

Jongen (17) gewond na val of duw van vierde verdieping

STADSKANAAL - Een 17-jarige Musselkanaalster is gewond geraakt nadat hij in Stadskanaal van vierhoog naar beneden was gevallen. Het vermoeden bestaat dat hij geduwd is. Omwonenden van de flat aan de Utrechtselaan vonden de jongen dinsdagavond rond half twaalf op de stoep. Hij zei dat hij van de vierde etage was gevallen. Hij zou een gebroken pols en gebroken ruggenwervels hebben.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408473.ece/Jongen-%2817%29-gewond-na-val-of-duw-van-vierde-verdieping

'Minder auto's door Groningen na ombouw ringweg'

GRONINGEN - Volgens berekeningen neemt het aantal autokilometers op stadswegen licht af door de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen, die volgens de plannen in 2015 begint. Op de luchtkwaliteit heeft de weg geen invloed en dankzij geluidswerende maatregelen (fluisterasfalt) blijft de geluidsbelasting binnen de norm, zo is woensdag bekend gemaakt. Met bewoners van 118 huizen gaan de plannenmakers nog wel in gesprek omdat ze toch meer geluid te verduren krijgen dan de overheid zou willen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10409663.ece/'Minder-auto's-door-Groningen-na-ombouw-ringweg'

Groningen keurt arrestatie af

De gemeente Groningen keurt de gang van zaken rond de arrestatie van GroenLinks-raadslid Kris van der Veen in Moermansk af. De gemeente heeft dat laten weten in een brief aan het stadsbestuur van deze Russische stad. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad van Groningen.













via http://goo.gl/K3snsn

Horeca Stadspark verbijsterd over uitspraken wethouder

GRONINGEN - Nathan van Gelder die met Van Gelder Catering de horeca pacht in het Stadspark is verbijsterd over uitspraken van wethouder Roeland van der Schaaf. Tijdens een sessie met de gemeenteraad over de toekomst van het Stadspark zei Van der Schaaf woensdagavond dat Groningen diverse grote acts in het Stadspark, vergelijkbaar met de Rolling Stones is misgelopen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10409283.ece/Horeca-Stadspark-verbijsterd-over-uitspraken-wethouder

Politie deelt 20 bonnen uit op A7

ZUIDBROEK - De politie heeft dinsdag, tijdens een verkeerscontrole op de autosnelweg A7, 20 bekeuringen uitgedeeld.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408973.ece/Politie-deelt-20-bonnen-uit-op-A7

Stad loopt vol voor Bommen Berend

GRONINGEN - 't Peerdespul, de Drakenbootraces, het 28 augustusconcert, de kermis, de Kinderspelen, het Groots Briljant Vuurwerk.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408773.ece/Stad-loopt-vol-voor-Bommen-Berend

Kor Dijkstra tekent bij: bijna kwart eeuw burgemeester

GROOTEGAST - Burgemeester Kor Dijkstra (59) blijft burgemeester van de gemeente Grootegast. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Dijkstra gaat daarmee zijn vijfde ambtstermijn en zijn 24e jaar in als burgemeester van Grootegast.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408603.ece/Kor-Dijkstra-tekent-bij%3A-bijna-kwart-eeuw-burgemeester

Jongen gewond na val van vierhoog in Stadskanaal

STADSKANAAL - Een 17-jarige inwoner van Musselkanaal is dinsdagavond gewond geraakt nadat hij in Stadskanaal van vierhoog naar beneden was gevallen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408473.ece/Jongen-gewond-na-val-van-vierhoog-in-Stadskanaal

Politie zoekt potloodventer in Ter Apel

TER APEL - De politie zoekt een man die in Ter Apel zijn geslachtsdeel aan vrouwen toont. De man maakte maandagmorgen op die manier twee vrouwen bij de Boslaan aan het schrikken. De potloodventer is volgens de dames ongeveer vijftig jaar oud, hij heeft blond of grijsachtig krullend haar en draagt een bril met zwart montuur. Hij draagt een grijze jas en heeft een hondje. Mensen die weten wie of waar de man is, kunne bellen met tel. 0900-8844.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408543.ece/Politie-zoekt-potloodventer-in-Ter-Apel

Jongen gewond na val van vierhoog

STADSKANAAL - Een 17-jarige inwoner van Musselkanaal is dinsdagavond gewond geraakt nadat hij in Stadskanaal van vierhoog naar beneden was gevallen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408473.ece/Jongen-gewond-na-val-van-vierhoog-

Update: Voetganger verongelukt in Zuidwending

ZUIDWENDING - De voetganger die dinsdagavond om het leven kwam door een aanrijding in Zuidwending, is een 37-jarige man uit Veendam. Hij was aan het hardlopen en werd geschept door een achterop komende auto. Die werd bestuurd door een 38-jarige Veendammer.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408443.ece/Update%3A-Voetganger-verongelukt-in-Zuidwending

Tangarine nieuwe huisband van De Wereld Draait Door

ASSEN - Tangarine, de band van de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks uit Assen, is de nieuwe huisband van tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD).



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408303.ece/Tangarine-nieuwe-huisband-van-De-Wereld-Draait-Door

Garagebox in Veendam uitgebrand

VEENDAM - Aan de Westerbrink in Veendam ging dinsdagavond een garagebox in vlammen op. De schuur die achter woningen stond, is verloren. De brandweer had het vuur snel onder controle.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10408273.ece/Garagebox-in-Veendam-uitgebrand

Winschoten met andere ogen bekeken

WINSCHOTEN - Met weidse armgebaren loopt Egbert de Warle (30) door de Winschoter straten. Sommige voorbijgangers kijken hem lichtelijk verbaasd na. Zo vaak zie je niet dat mensen enthousiast naar de gevels in het centrum wijzen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10407893.ece/Winschoten-met-andere-ogen-bekeken

Herbouw diksaptank Suiker Unie start komende maand al

GRONINGEN - Suiker Unie in Hoogkerk denkt eind komende maand al te kunnen beginnen met de herbouw van haar diksaptank. In juni zakte met een harde klap een enorme, in aanbouw zijnde tank in nadat de fundering was verzakt. Tank en fundering moeten worden afgebroken.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405933.ece/Herbouw-diksaptank-Suiker-Unie-start-komende-maand-al

dinsdag 27 augustus 2013

'Drone' vliegers mogen de lucht niet in op feestje in Groningen

GRONINGEN - Sommige bezoekers van de manifestatie Droningen in Groningen vertrokken dinsdagavond teleurgesteld toen ze hoorden dat onbemande vliegtuigen, helikopters en multirotors door nieuwe regelgeving niet de lucht in mogen. Branchevereniging Darpas doet z'n best om dat alsnog voor elkaar te krijgen, maar voorziet dat behalve Defensie voorlopig alleen grote ervaren bedrijven aan de volgens haar veel te strenge eisen kunnen voldoen. De sector, waar professionals en amateurs bij horen, is stomverbaasd over de superstrenge regels. Veel mensen dachten met name met vliegende camera's een boterham te kunnen verdienen. Ook het vliegfeestje van de manifestatie ging niet door. Enkele 'drone'-eigenaren demonstreerden hun toestel in een oude graansilo. Binnen vliegen mag wel.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10407523.ece/'Drone'-vliegers-mogen-de-lucht-niet-in-op-feestje-in-Groningen

Kop van 28 augustus-feest Groningen is er al af

GRONINGEN - Ongeveer 220 gehandicapten uit stad en provincie Groningen hebben dinsdagmiddag in sporthal De Brug een voorproefje genomen op Groningens Ontzet (foto). De stad viert nog steeds elk jaar op 28 augustus dat de Bisschop van Münster in 1672 de aftocht blies na een beleg van de stad. Voor gehandicapten zet de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken altijd een speciaal feestprogramma in elkaar op de voorafgaande dag. Ze maken er dan een feestdag van met allerlei optredens. Ook sporters, politiemensen en brandweerlieden doen eraan mee.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10407483.ece/Kop-van-28-augustus-feest-Groningen-is-er-al-af

Voetganger verongelukt in Zuidwending

ZUIDWENDING - Een voetganger is dinsdagavond om het leven gekomen door een ongeluk in Zuidwending. Het slachtoffer is net na half tien aangereden door een personenauto. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Over de identiteit van de betrokkenen was dinsdagavond nog niets bekend.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10407393.ece/Voetganger-verongelukt-in-Zuidwending

Oosterlengte niet meer actief in Bellingwedde

WEDDE - De huishoudelijke hulp in de gemeente Bellingwedde wordt voortaan verricht door de landelijke organisaties TSN Thuiszorg en Zorgkompas. Burgemeester en wethouders hebben dat dinsdag bekend gemaakt.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10406773.ece/Oosterlengte-niet-meer-actief-in-Bellingwedde

Macht en pracht in H-S op Monumentendag

SAPPEMEER - Gelijk aan het landelijke thema staat Hoogezand-Sappemeer tijdens de Open Monumentendag op 14 en 15 september in het teken van Macht & Pracht. Het Comité Open Monumentendag heeft in een programma monumenten en bijzondere activiteiten samengebracht. De Open Monumentendag in Hoogezand-Sappemeer brengt elk jaar drie- tot vierduizend bezoekers op de been.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10406383.ece/Macht-en-pracht-in-H-S-op-Monumentendag

Barbecue De Burcht ter ere van mantelzorgers

HOOGEZAND - De barbecue van zorgorganisatie Zinn bij De Burcht in Hoogezand voor cliënten van dagbesteding én hun mantelzorgers vanmiddag was een groot succes.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10406203.ece/Barbecue-De-Burcht-ter-ere-van-mantelzorgers

Maand van de Grafiek bij Atelier Horneman

TEN BOER - Met de tentoonstelling Onze liefde voor grafiek doet Atelier Horneman in Ten Boer mee aan de Maand van de grafiek 2013, die dit jaar in oktober gehouden wordt door heel Nederland.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10406083.ece/Maand-van-de-Grafiek-bij-Atelier-Horneman

De Rechter in het Gronings

GRONINGEN - Ter gelegenheid van de viering van Groningens Ontzet verschijnt vandaag een bundel van De Rechter, de populaire strip van oud-Groninger Jesse van Muylwijck, in het Gronings.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405833.ece/De-Rechter-in-het-Gronings-

Tot bijna duizend euro boete voor illegaal storten

LEEK - De gemeente Leek kondigt aan extra te controleren op illegaal storten van groenafval. "Steeds vaker worden we geconfronteerd met afval. In bermen, op grasvelden, in de bosjes, dat soort plekken", zegt woordvoerder Agnes van Ulsen. Tijd voor maatregelen, vindt de gemeente, omdat dit een aanzienlijke kostenpost oplevert. Boetes lopen uiteen van 300 tot 950 euro.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405813.ece/Tot-bijna-duizend-euro-boete-voor-illegaal-storten

Martinikerk puilt uit bij Welkomstceremonie RUG

GRONINGEN - Voor het eerst heeft de Rijksuniversiteit Groningen tijdens de jaarlijkse Welkomstceremonie voor nieuwe buitenlandse studenten bezoekers de deur moeten wijzen. De ceremonie vond traditioneel plaats in de Martinikerk die tot de nok toe vol stroomde. Volgens de RUG kwamen er meer dan twaalfhonderd man naar de kerk. De eerste belangstellenden stonden al om negen uur op de stoep, terwijl de Welkomstceremonie pas om een uur 's middags begon. Andere jaren begon het evenement eerder op de dag. Het middaguur zou de grote toeloop van studenten kunnen verklaren.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405793.ece/Martinikerk-puilt-uit-bij-Welkomstceremonie-RUG

Bedum experimenteert met zelfredzaamheid burgers

BEDUM - In de wijk Plan Oost in Bedum begint dit jaar een proefproject dat erop is gericht dat de bewoners zich gaan inzetten voor hun omgeving. Donderdagavond 5 september wordt voor hen een startbijeenkomst gehouden in Het Trefcentrum.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405723.ece/Bedum-experimenteert-met-zelfredzaamheid-burgers

Tijdelijke winkels in De Marren

LEENS - In de leegstaande winkelruimtes van winkelcentrum De Marren in Leens komen in de maand september tijdelijke winkels, die samen een markt vormen. Aangeboden worden mode- en woonaccessoires, kinder- en dameskleding, boeken, cadeauartikelen, hobbymaterialen en veel andere producten van kleine ondernemers uit het Noorden. Behalve twee supermarkten hebben zich nog geen andere middenstanders gemeld om winkelruimte in De Marren te huren. Met dit initiatief wil de gemeente wat meer bekendheid aan het winkelcentrum geven. De markt in De Marren is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405703.ece/Tijdelijke-winkels-in-De-Marren

Psycholoog: Pil maakt jaloers en onaantrekkelijk

GRONINGEN - Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, ervaren meer gevoelens van jaloezie dan vrouwen met een natuurlijke cyclus. En mannen blijken vrouwen die de pil gebruiken minder aantrekkelijk te vinden. Dat beweert althans evolutionair psycholoog Kelly Cobey die promoveert op dit onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405463.ece/Psycholoog%3A-Pil-maakt-jaloers-en-onaantrekkelijk

Boeren in fout bij vervoeren stro

ZUIDHORN/DE MARNE - Op meerdere plekken in de gemeentes Zuidhorn en De Marne zijn maandagmiddag boeren in de fout gegaan bij het vervoeren van stro. Elf bestuurders kregen bekeuringen, anderen kregen waarschuwingen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405503.ece/Boeren-in-fout-bij-vervoeren-stro

Ophef over afgraving bij Stitswerd

STITSWERD - Landbouwer Tonny Weeseman uit Warffum heeft volgens B en W van Eemsmond bij Stitswerd illegaal een wierde afgegraven. De gemeente heeft aangifte gedaan.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10405233.ece/Ophef-over-afgraving-bij-Stitswerd

Grensstreken #8: Bijtende honden, brandende ogen

In de achtste aflevering van Grensstreken maakt het team kennis met de geweldsmiddelen die de politie kan inzetten.



via http://www.dvhn.nl/grensstreken/article10404703.ece/Grensstreken-%238%3A-Bijtende-honden%2C-brandende-ogen

Dode gevonden in Winschoter woning

WINSCHOTEN - In een woning in de Gasthuislaan in Winschoten is dinsdagmorgen een ontzield lichaam gevonden.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10404693.ece/Dode-gevonden-in-Winschoter-woning

Tweeduizend liter diesel gestolen

MEERSTAD - Uit graafmachines op het terrein bij Meerstad is zondagnacht in totaal zo'n tweeduizend liter diesel gestolen. Vorige maand was het op dezelfde plek ook al raak.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10404443.ece/Tweeduizend-liter-diesel-gestolen

Verkeer Groningen opnieuw vast door ongeluk

GRONINGEN - Het verkeer naar en in de stad Groningen ondervindt dinsdagmorgen grote hinder van een ongeluk op de A28 voor het Julianaplein.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10404093.ece/Verkeer-Groningen-opnieuw-vast-door-ongeluk

Brandje in slaapkamer in Veendam

VEENDAM - De brandweer van Veendam is dinsdagochtend, kort voor half acht, uitgerukt voor een woningbrand in een tussenwoning aan de Oostlaan in Veendam. De brandweerlieden hadden de zaak snel onder controle. In een van de slaapkamers is, vermoedelijk, een laptop in brand geraakt. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Niemand raakte gewond. De schade (rook en roet) was beperkt.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403773.ece/Brandje-in-slaapkamer-in-Veendam

Woningbrand in Veendam

VEENDAM - Een tussenwoning aan de Oostlaan in Veendam staat in brand. De brand zou zijn ontstaan in een van de slaapkamers. De brandweer heeft de brand om 7.25 uur gemeld.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403773.ece/Woningbrand-in-Veendam

Megastal langs grens blijft 'hot'

GRONINGEN/HANNOVER - In de grensstreek moeten Duitse en Nederlandse overheden samen regels maken voor intensieve veehouderij. Dat schrijft Christian Meyer, minister van Landbouw, Voedselvoorziening en Consumentenbescherming van Nedersaksen, aan de provincie Groningen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403693.ece/Megastal-langs-grens-blijft-'hot'-

Weer stro pers in brand

BELLINGWOLDE - Op een weiland aan de Nieuwlandsweg in Bellingwolde is maandagavond een stro pers in brand gevlogen. De voorbije dagen zijn meerdere stro persen in onze provincie in brand geraakt. Onder meer eentje, afgelopen zaterdag, in Beerta. De brandweer had de brand in Bellingwolde snel onder controle.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403303.ece/Weer-stro-pers-in-brand

Schaap kopje onder in Winschoten

WINSCHOTEN - Omstanders en de plaatselijke brandweer hebben maandagavond in het water bij de fietscrossbaan aan de Bovenburen in Winschoten een schaap gered. Omstanders probeerden het verdwaasde dier op het droge te krijgen. Met behulp van brandweerlieden lukte dit. Hoe het schaap in het water is terechtgekomen niet bekend.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403283.ece/Schaap-kopje-onder-in-Winschoten

Vermiste vrouw in Winschoten terecht

WINSCHOTEN - De politie heeft maandagavond met succes gezocht naar een 25-jarige suïcidale Afghaanse vrouw. De vrouw, slechts 1.50 meter groot, werd sinds 's avonds half acht in Winschoten (Mr. D.U. Stikkerlaan) vermist.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403093.ece/Vermiste-vrouw-in-Winschoten-terecht

maandag 26 augustus 2013

Vrouw vermist in Winschoten

WINSCHOTEN - De politie is op zoek naar een 25-jarige verwarde Afghaanse vrouw. De vrouw, slechts 1.50 meter groot, wordt sinds maandagavond half acht in Winschoten (Mr. D.U. Stikkerlaan) vermist. Via Burgernet is om 22.30 uur opgeroepen uit te zien naar deze getinte vrouw.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10403093.ece/Vrouw-vermist-in-Winschoten

Ook glasvezel op bedrijventerrein Hoendiep

GRONINGEN - In Groningen krijgt ook bedrijventerrein Hoendiep nu glasvezel. De aanleg van de snelle dataverbinding is onderdeel van de maandag gestarte revitalisering van het gebied. Bij deze opknapbeurt wordt de bestaande infrastructuur uitgebreid met een voorziening die steeds vaker geldt als een factor voor ondernemingen om zich al dan niet te vestigen. Er ligt al glasvezel op diverse andere bedrijventerreinen in de stad.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10402353.ece/Ook-glasvezel-op-bedrijventerrein-Hoendiep

Nepfacturen gaan rond in Leek

LEEK - Gegevens invullen, terugfaxen en maandelijks 66 euro betalen. Dat verzoek hebben meerdere bedrijven in de gemeente Leek de afgelopen tijd ontvangen per fax. Het gaat om nepfacturen van een onbekende afzender.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10402103.ece/Nepfacturen-gaan-rond-in-Leek

Vier bijeenkomsten over herindeling

HAREN - De gemeente Haren belegt voor de bevolking vier informatiebijeenkomsten over de gemeentelijke herindeling.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10402073.ece/Vier-bijeenkomsten-over-herindeling

Basisschool Meedhuizen in ban van zout

MEEDHUIZEN - Voor het zesde jaar is maandag de Zoutexpress zijn tournee door de drie noordelijke provincies begonnen. In de ochtend in Meedhuizen, in de middag in Vriescheloo; dinsdag rijdt de zouttruck door Zuidoost-Drenthe. Wekenlang worden er vanuit het mobiele scheikundelokaal zoutlessen gegeven aan de hoogstegroepers van de basisschool. Vanaf nu kunnen kinderen zich ook opgeven voor de zoutkristalgroeiwedstrijd. Het zoutproject is een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen, multinational AkzoNobel en Dagblad van het Noorden. Meer informatie: www.zoutkristallen.nl.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401963.ece/Basisschool-Meedhuizen-in-ban-van-zout

Duizenden huishoudens zonder stroom in Hoogezand

HOOGEZAND - Om en nabij de 2000 huishoudens in Hoogezand-Sappemeer en omgeving hebben maandagmorgen een paar uur zonder stroom gezeten. Dat gebeurde doordat tegen half tien 's ochtends bij graafwerkzaamheden aan de Dorpsstraat in Zuidlaarderveen een stroomkabel werd kapot getrokken.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401823.ece/Duizenden-huishoudens-zonder-stroom-in-Hoogezand

Duizenden huishoudens zonder stroom

HOOGEZAND - Om en nabij de 2000 huishoudens in Hoogezand-Sappemeer en omgeving hebben maandagmorgen een paar uur zonder stroom gezeten. Dat gebeurde doordat tegen half tien 's ochtends bij graafwerkzaamheden aan de Dorpsstraat in Zuidlaarderveen een stroomkabel werd kapot getrokken.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401823.ece/Duizenden-huishoudens-zonder-stroom

15 Jaar om brute dood

De twee Colombiaanse verdachten van de brute dood van Nico Leeuwe in Groningen zijn maandag door de rechtbank in Groningen ieder veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar.













via http://goo.gl/9I0EWj

Zwaardere straffen voor daders dood Nico Leeuwe

Waarschuwing voor blauwalg bij Meerwijck

MEERWIJCK - De provincie Groningen waarschuwt voor blauwalg bij Meerwijck aan het Zuidlaardermeer. Er zijn borden geplaatst om zwemmers te informeren. Een waarschuwing wil zeggen dat er een lage concentratie blauwalg in het water is aangetroffen. Dat betekent een gering risico voor de volksgezondheid. Badgasten kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid. Informatie over zwemwaterlocaties is te vinden op: www.provinciegroningen.nl



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401333.ece/Waarschuwing-voor-blauwalg-bij-Meerwijck

Groninger slaat man en gooit fietsen

GRONINGEN - Een Groninger die zondagnacht een 30-jarige plaatsgenoot aanspraak op diens vandalenstreken, moest dat bekopen met een klap.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401313.ece/Groninger-slaat-man-en-gooit-fietsen

Wrakingsverzoek Groningse strafrechter afgewezen

GRONINGEN - De strafrechter die maandagochtend een verdachte op kritische wijze vragen stelde, mag daarmee doorgaan. De wrakingskamer heeft het verzoek tot wraking afgewezen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10400823.ece/Wrakingsverzoek-Groningse-strafrechter-afgewezen

Rennie uit Froombosch Nederlands kampioen

FROOMBOSCH - Bij de nationale keuring van het Groninger paard in Apeldoorn is de driejarige merrie 'Rennie' van Marjan Boerma uit Froombosch (gemeente Slochteren) Nederlands kampioen geworden. De jury wees Rennie unaniem aan als dagkampioen en verschafte haar ook het predicaat modelmerrie.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10401153.ece/Rennie-uit-Froombosch-Nederlands-kampioen

UMCG: Verstandelijk gehandicapten onterecht aan pillen

GRONINGEN - Verstandelijk gehandicapten worden vaak rustig gehouden met antipsychotica terwijl ze helemaal geen psychotische ziekte hebben. Dit is slecht voor hun gezondheid en stoppen met de pillen leidt juist tot minder probleemgedrag, blijkt uit promotie-onderzoek van arts Gerda Kuijper aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.



via http://www.dvhn.nl/gezondheidenco/article10400883.ece/UMCG%3A-Verstandelijk-gehandicapten-onterecht-aan-pillen

Dit najaar besluit over milieuvergunning voor werf

WATERHUIZEN - Het college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Groningen besluit dit najaar definitief over de milieuvergunning van Groningen Scheepsbouw Combinatie (GSC) in Waterhuizen. De activiteiten op de werf worden al vier jaar, sinds er weer staalconstructies worden gebouwd, door de provincie gedoogd. Inmiddels, zegt de provincie, zijn het bedrijf vijf dwangsommen opgelegd voor een bedrag van 39.000 euro.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10400903.ece/Dit-najaar-besluit-over-milieuvergunning-voor-werf

Verstandelijk gehandicapten onterecht aan pillen

GRONINGEN - Verstandelijk gehandicapten worden vaak rustig gehouden met antipsychotica terwijl ze helemaal geen psychotische ziekte hebben. Dit is slecht voor hun gezondheid en stoppen met de pillen leidt juist tot minder probleemgedrag, blijkt uit promotie-onderzoek van arts Gerda Kuijper aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.



via http://www.dvhn.nl/gezondheidenco/article10400883.ece/Verstandelijk-gehandicapten-onterecht-aan-pillen

Groninger strafrechter gewraakt

GRONINGEN - De Groninger strafrechter Edzard van Weringh is vanochtend door de advocaat van een verdachte gewraakt. Dat gebeurde een half uur na aanvang van de zitting tijdens de ondervraging van de verdachte. Volgens de advocaat toonde de rechter zich vooringenomen. “Wat mijn cliënt ook zegt, u wekt de indruk hem toch niet te geloven.”



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10400823.ece/Groninger-strafrechter-gewraakt

Autobrand in Alteveer

ALTEVEER - Een personenauto is zondagmiddag uitgebrand aan de Tangerveldweg in Alteveer. Volgens de bestuurster blokkeerde haar wagen tijdens het rijden, waarna die in brand vloog. De brandweer van Nieuwe Pekela had de brand snel onder controle.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10400733.ece/Autobrand-in-Alteveer

Zaterdag voorproeven in cultuurcentrum vanBeresteyn

VEENDAM - Het Veendammer cultuurcentrum vanBeresteyn komt zaterdag 7 september met een originele start van het theaterseizoen. Voor het eerst in het bestaan krijgt het publiek een soort van theaterbuffet voorgeschoteld en kunnen mensen proeven van korte stukjes muziek, film, cabaret en theater.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10400703.ece/Zaterdag-voorproeven-in-cultuurcentrum-vanBeresteyn

zondag 25 augustus 2013

Man valt uit raam

Een man uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt bij een val uit een raam. Het slachtoffer verloor door nog onbekende oorzaak zijn evenwicht en kwam zes meter lager terecht op een plat dak.









via http://goo.gl/6uAkJC

Shantyfestival Bie Daip trekt 30.000 liefhebbers

APPINGEDAM - Het internationaal shantyfestival Bie Daip in Appingedam heeft naar schatting van de organisatie zo'n 30.000 bezoekers getrokken. Dat zouden er 10.000 meer zijn dan vorig jaar. Mede door de prima weersomstandigheden besloten velen een bezoekje te brengen aan de twaalfde editie van het gratis toegankelijke festival. Dat ging vrijdagavond van start en eindigde zondag aan het eind van de middag. Vijfendertig groepen, waarvan achttien van buiten Nederland, traden op verschillende locaties op in het historische centrum van Appingedam.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10399343.ece/Shantyfestival-Bie-Daip-trekt-30.000-liefhebbers

Auto door brand verwoest in Alteveer

Op de Tangerveldweg in Alteveer is zondag een auto door brand verwoest. Volgens de bestuurster blokkeerde het voertuig tijdens het rijden waarna het in brand vloog. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto werd verwoest. Persoonlijke ongevallen deden zich bij de brand niet voor.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10399333.ece/Auto-door-brand-verwoest-in-Alteveer

Vrouw valt uit raam Zuiderdiep Groningen

GRONINGEN - Een vrouw is zondagmiddag uit een raam gevallen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Hulpverleningsdiensten waren in grote getale aanwezig om haar te helpen. Het slachtoffer zou op een plateau op de eerste verdieping zijn gestort.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398853.ece/Vrouw-valt-uit-raam-Zuiderdiep-Groningen

Zeefuik redt FC Groningen in knotsgek duel

DEVENTER - Genéro Zeefuik heeft op de valreep de tweede nederlaag op rij van FC Groningen voorkomen. De invaller werkte een hoekschop van Filip Kostic voorbij Eloy Room in het doel van Go Ahead Eagles, 3-3.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/sport/article10399043.ece/Zeefuik-redt-FC-Groningen-in-knotsgek-duel

Persoon valt uit raam Zuiderdiep Groningen

GRONINGEN - Een persoon is zondagmiddag uit een raam gevallen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De hulpverleningsdiensten zijn in grote getale aanwezig. Het slachtoffer zou op een plateau op de eerste verdieping zijn gestort.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398853.ece/Persoon-valt-uit-raam-Zuiderdiep-Groningen

Rokende klant slaat barman

Een 18-jarige bezoeker van een uitgaansgelegenheid aan het Prins Hendrikplein is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de barman te hebben geslagen. De verdachte stond te roken waar dat niet mocht. De barman sprak hem daar op aan en vroeg hem naar een rokersruimte te gaan. Aan dat verzoek werd niet voldaan. De barman herhaalde zijn vraag enkele keren en kreeg toen van de verdachte een klap in zijn gezicht.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398803.ece/Rokende-klant-slaat-barman

Waterbei in Winschoten trekt 35.000 bezoekers

WINSCHOTEN - Het straattheaterfestival Waterbei in Winschoten heeft vrijdag en zaterdag in totaal zo'n 35.000 kijkers getrokken. Die schatting doet de organiserende Stichting Evenementen Winschoten (SEW).



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398773.ece/Waterbei-in-Winschoten-trekt-35.000-bezoekers

Rotterdammer rijdt 120 over Groningse ringweg

GRONINGEN - Een 19-jarige Rotterdammer moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te snel over de Beneluxweg in Groningen reed.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398663.ece/Rotterdammer-rijdt-120-over-Groningse-ringweg

Stapper bedreigt portier met mes in Groningen

GRONINGEN - Een portier van een café aan de Poelestraat in Groningen werd in de nacht van zaterdag op zondag ernstig bedreigd.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398643.ece/Stapper-bedreigt-portier-met-mes-in-Groningen

Groninger vernielt autoruit

GRONINGEN - Een autoruit op het Boterdiep in Groningen werd in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer van een 20-jarige vandaal uit Groningen. Een getuige zag de jongeman bezig en belde de politie. Agenten hielden de man verderop aan en sloten hem op.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398623.ece/Groninger-vernielt-autoruit

Delfzijlster slaat plaatsgenoot met glas in gezicht

DELFZIJL - Een 25-jarige man uit Delfzijl wordt ervan verdacht een 23-jarige plaatsgenoot met een glas in zijn gezicht te hebben geslagen. De politie heeft de verdachte in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor mishandeling.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398533.ece/Delfzijlster-slaat-plaatsgenoot-met-glas-in-gezicht

Neergestoken vrouw in Groningen zwaargewond

GRONINGEN - De politie is hard bezig te achterhalen wat de 26-jarige man bezielde die zaterdagavond zijn ex-vrouw neerstak en daarbij haar twee kinderen verwondde.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397893.ece/Neergestoken-vrouw-in-Groningen-zwaargewond

Man steekt ex-vriendin en kinderen neer

GRONINGEN - Een 26-jarige Groninger is zaterdagavond gearresteerd omdat hij zijn ex-vriendin en haar twee kinderen zou hebben neergestoken.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10398233.ece/Man-steekt-ex-vriendin-en-kinderen-neer

Drama in huis Groningen

Een 26-jarige Groninger is zaterdagavond gearresteerd omdat hij zijn ex-vriendin en haar twee kinderen zou hebben neergestoken. De politie trof de 47-jarige vrouw zwaargewond aan in haar woning aan de Orchideestraat. Haar kinderen hadden minder ernstige steekwonden, maar moesten eveneens naar het ziekenhuis, meldde de politie zondag.









via http://goo.gl/brymlN

zaterdag 24 augustus 2013

Gewonden aan Orchideestraat Groningen

GRONINGEN - Vanaf de Orchideestraat in Groningen zijn zaterdagavond verschillende mensen naar het ziekenhuis overgebracht.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397893.ece/Gewonden-aan-Orchideestraat-Groningen

Ties Leenstra (11) nieuwe Kinderdichter Groningen

GRONINGEN - De 11-jarige Ties Leenstra is zaterdagavond uitgeroepen tot nieuwe Kinderdichter van de stad Groningen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397733.ece/Ties-Leenstra-%2811%29-nieuwe-Kinderdichter-Groningen

Op snoekenjacht in het Oldambtmeer

BLAUWESTAD - Tientallen kinderen hebben zaterdag op en aan het Oldambtmeer in Blauwestad kennis gemaakt met allerlei facetten van het vissen. Ze deden mee aan de jeugdhengelsportdag, een initiatief van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe (HGD).



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397343.ece/Op-snoekenjacht-in-het-Oldambtmeer

Bewoners Woudbloem tegen opslag baggerslib

Woudbloem De bewoners van het rijtje witte huisjes in Woudbloem, De Tienborg, zijn fel tegen het dumpen van baggerslib achter hun huizen. Het slib is afkomstig uit de Slochter Ae en de Scharmer Ae. Bewoners zijn bang dat hun woongenot lijdt onder stankoverlast.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397293.ece/Bewoners-Woudbloem-tegen-opslag-baggerslib

Schipper dronk te veel voor dodelijk bootongeval Scheemda

SCHEEMDA - Bij een ongeval op het Winschoterdiep is vrijdagavond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen. Hij zat met vier andere mannen in een boot die voer vanuit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396393.ece/Schipper-dronk-te-veel-voor-dodelijk-bootongeval-Scheemda

Schreeuwlelijkerd bij station Groningen

GRONINGEN - Iedereen zou hij wat aan doen, als ze de politie niet zouden bellen. Dat schreeuwde een 33-jarige Groninger vrijdagavond tegen iedereen op en rond het Stationsplein in de stad.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397173.ece/Schreeuwlelijkerd-bij-station-Groningen

Stadskanaalster met teveel drank op in de sloot

STADSKANAAL - Een 21-jarige automobilist uit Stadskanaal is aangehouden wegens het rijden met te veel drank op. Hij verloor op De Stelmaker de macht over het stuur en belandde in een sloot. De man, een beginnend bestuurder, klom uit zijn voertuig en ging er van door. De politie hield hem even later aan en constateerde dat hij te veel alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de Stadskanaal werd in beslag genomen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10397103.ece/Stadskanaalster-met-teveel-drank-op-in-de-sloot

Oogstfeest in Onstwedde druk bezocht

ONSTWEDDE - In Onstwedde is zaterdag de 28{+s}{+t}{+e} editie van Onstwedder Gaarv'n. Tijdens dat evenement worden vele oude ambachten gedemonstreerd. Bezembinden, manden vlechten, strodokken maken. Vlegeldorsen. Ambachten dus die vroeger op het land maar ook op andere plekken werden beoefend. Het mooie weer lokt duizenden mensen naar het evenemententerrein aan de rand van Onstwedde.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396923.ece/Oogstfeest-in-Onstwedde-druk-bezocht

Schipper dronk teveel voor dodelijk bootongeval Scheemda

SCHEEMDA - Bij een ongeval op het Winschoterdiep is vrijdagavond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen. Hij zat met vier andere mannen in een boot die voer vanuit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396393.ece/Schipper-dronk-teveel-voor-dodelijk-bootongeval-Scheemda

Hoogezandster raakt geïnspireerd door bushokje

HOOGEZAND - Een 45-jarige inwoner van Hoogezand is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor schennispleging. Agenten troffen de man aan in een bushokje aan de Hoofdstraat waar hij zichzelf bevredigde. De man is aangehouden en de politie stelt een onderzoek in naar zijn beweegredenen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396753.ece/Hoogezandster-raakt-ge%C3%AFnspireerd-door-bushokje

Jongens aangehouden voor bierdiefstal

WARFFUM - Vier jongemannen uit Warffum van 17, 18, 21 en 22 jaar oud, zijn vrijdagavond aan de Onderdendamsterweg aangehouden op verdenking van diefstal.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396713.ece/Jongens-aangehouden-voor-bierdiefstal

Arrestaties na vondst vuurwapens Delfzijl

DELFZIJL - Bij een huiszoeking aan het Johan van den Kornputplein in Delfzijl heeft de politie vrijdagmiddag twee vuurwapens en een hoeveelheid (hard)drugs gevonden. Twee verdachten, de 49-jarige bewoner en een 46-jarige man eveneens uit Delfzijl, zijn aangehouden.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396693.ece/Arrestaties-na-vondst-vuurwapens-Delfzijl

Schipper dronk teveel voor dodelijk speedbootongeval Scheemda

SCHEEMDA - Bij een ongeval op het Winschoterdiep is vrijdagavond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen. Hij zat met vier andere mannen in een boot die voer vanuit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396393.ece/Schipper-dronk-teveel-voor-dodelijk-speedbootongeval-Scheemda

Schipper had gedronken voor dodelijk speedbootongeval Scheemda

SCHEEMDA - Bij een ongeval op het Winschoterdiep is vrijdagavond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen. Hij zat met vier andere mannen in een boot die voer vanuit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396393.ece/Schipper-had-gedronken-voor-dodelijk-speedbootongeval-Scheemda

Nieuwe 'Stadsbus' voor Veendam

VEENDAM - Veendam krijgt vanaf maandag als eerste kleinere plaats in Groningen en Drenthe een mini 'Stadsbus'. Hij heeft de kleuren van een gewone streekbus, is beplakt met afbeeldingen van gebouwen in Veendam en rijdt elk uur langs het station, het centrum, Veendam Noord en Wildervank. Er is plaats voor een rolstoel, maar het OV-bureau en de gemeente hopen juist dat hij meer 'gewone' reizigers trekt dan de wat grotere Servicebus die hij vervangt en nog wel in andere plaatsen rijdt. Die worden, als de nieuwe bus in Veendam slaagt, mogelijk ook vervangen. De Groot Vervoer heeft speciaal voor de stadsbus een nieuwe model Fiat aangeschaft met een lage vloer.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10396313.ece/Nieuwe-'Stadsbus'-voor-Veendam

Nieuwe cd als eerbetoon aan Driek van Wissen

GRONINGEN - De band De Kuip heeft een cd gemaakt als eerbetoon aan stadsdichter Driek van Wissen. Dertien sonnetten van de dichter over de stad Groningen zijn op muziek gezet.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394983.ece/Nieuwe-cd-als-eerbetoon-aan-Driek-van-Wissen

Sloop oude rijkskantoren loopt opnieuw vertraging op

GRONINGEN - Alweer loopt de sloop van de oude rijkskantoren aan de Engelse Kamp in Groningen vertraging op. En alweer is asbest de boosdoener. Van de vier voormalige kantoortorens staan er nog twee overeind: die met de rode en die met de groene markering. Begin dit jaar moest de sloop van deze kantoren al worden stilgelegd nadat er asbest was aangetroffen in de kit van de kozijnen. "Dat is allemaal door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd, maar nu blijkt er ook asbest in de betonnen constructie te zijn verwerkt", verzucht Wout van Vilsteren van DUO², de aannemerscombinatie die ook het nieuwe rijkskantoor bouwde,



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394873.ece/Sloop-oude-rijkskantoren-loopt-opnieuw-vertraging-op

Ganzenoverlast Veendam steekt kop weer op

VEENDAM - Eieren rapen, eieren schudden, ganzen vangen, het heeft allemaal niet geholpen. Veendam komt om in de ganzen. Wat heet: ze vormen een waar probleem. En waar problemen zijn moeten oplossingen komen. De fractie van GemeenteBelangen wil dat de gemeente optreedt tegen de 'grote aantallen ganzen binnen de gemeentegrenzen', vooral in de omgeving Langebosch.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395223.ece/Ganzenoverlast-Veendam-steekt-kop-weer-op

vrijdag 23 augustus 2013

Dode door ongeval met speedboot Groningen

Een ongeval met een speedboot op het Winschoterdiep in Scheemda heeft vrijdag het leven gekost aan een van de opvarenden. Wat er is gebeurd is ...



via http://goo.gl/SRrwLe

Gewapende overval op Nefkens Groningen

GRONINGEN - Twee mannen hebben vrijdagmiddag een gewapende overval gepleegd op autobedrijf Nefkens in Groningen. De mannen stormden de showroom van de Peugeotdealer aan de Koldingweg binnen en bedreigden een personeelslid.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395653.ece/Gewapende-overval-op-Nefkens-Groningen

Veel drugs gevonden in Groningen

GRONINGEN - Een dikke kilo cocaïne, een hoeveelheid heroïne en een partijtje pillen. Dat vond de politie donderdag bij een inval in een woning aan de Boumaboulevard in Groningen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395603.ece/Veel-drugs-gevonden-in-Groningen

Video: Supersnelle e-bike geeft steeds meer mensen een kick

GRONINGEN - Groninger Herman Diertens (34) is één van de eerste Nederlanders die zich op een nieuwe, razendsnelle manier per fiets door het verkeer begeeft. Hij schafte een highspeed pedelec aan die 45 km/ uur gaat. De elektromotor van een gewone elektrische fiets stopt bij 25 km/uur.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395173.ece/Video%3A-Supersnelle-e-bike-geeft-steeds-meer-mensen-een-kick

College: 'Martinikerk is stabiel'

GRONINGEN - De scheuren in de Martinikerk zijn niet nieuw en worden niet breder. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de Groningse gemeenteraad. De constatering van Hans van der Zee van de Stichting Martinikerk Groningen (SMG) dat 'plotseling scheuren zijn ontstaan' klopt niet, aldus het college.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395063.ece/College%3A-'Martinikerk-is-stabiel'

College: 'Martinikerk is stabiel

GRONINGEN - De scheuren in de Martinikerk zijn niet nieuw en worden niet breder. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de Groningse gemeenteraad. De constatering van Hans van der Zee van de Stichting Martinikerk Groningen (SMG) dat 'plotseling scheuren zijn ontstaan' klopt niet, aldus het college.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10395063.ece/College%3A-'Martinikerk-is-stabiel

Partij voor de Dieren niet enthousiast over komst Primark

GRONINGEN - Partij voor de Dieren in de stad Groningen staat twijfelachtig tegenover de eventuele komst van Primark. Met het sluiten van de Bijenkorf in de Herestraat in 2016 zou er ruimte komen voor een filiaal van Primark.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394883.ece/Partij-voor-de-Dieren-niet-enthousiast-over-komst-Primark

Vertrouwen in wethouder Bos opgezegd

WEDDE - Het college van burgemeester en wethouders van Bellingwedde heeft met onmiddellijke ingang het vertrouwen in wethouder Marja Bos opgezegd. De aanleiding is de nieuwe aanbestedingsprocedure voor huishoudelijke hulp in de gemeente. "Van die procedure waren we niet op de hoogte", zegt burgemeester Erik Triemstra. "En het hele collega had daar wel over moeten besluiten. Daarom hebben we het vertrouwen opgezegd en haar alle portefeuilles ontnomen."



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394693.ece/Vertrouwen-in-wethouder-Bos-opgezegd

Rijksuniversiteit vraagt jeugd om beeld Rusland

GRONINGEN - De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een wedstrijd waarin jongeren worden uitgedaagd een digitaal beeld te maken van Rusland.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394523.ece/Rijksuniversiteit-vraagt-jeugd-om-beeld-Rusland

Maïsdoolhof bij zorgboerderij Fraam

MIDDELSTUM - Zorgboerderij Fraam in Middelstum opent zaterdag een maïsdoolhof. De doolhof is tot en met de herfstvakantie elke woensdag en vrijdag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. 's Zaterdags van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree is twee euro, inclusief vragenroute. Aan het eind van het seizoen is er een prijs voor de winnaar.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394243.ece/Ma%C3%AFsdoolhof-bij-zorgboerderij-Fraam

Van der Schaaf kandidaat lijsttrekker

GRONINGEN - Roeland van der Schaaf is kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Groningen. Van der Schaaf is sinds eind vorig jaar wethouder ruimtelijke ordening. Hij staat voor een open PvdA die op zoek gaat naar verbindingen. "Macht kunnen delen is voor de PvdA in 2013 belangrijker dan macht uit willen oefenen."



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10394163.ece/Van-der-Schaaf-kandidaat-lijsttrekker

WMO-raad 'buitenspel gezet' in Bellingwolde

BELLINGWOLDE - De WMO-raad van de gemeente Bellingwedde voelt zich buitenspel gezet doordat hij niet is betrokken bij de aanbesteding van de huishoudelijke hulp. Als gevolg van de voorwaarden van die aanbesteding verliest Oosterlengte driekwart van haar cliënten. De zorggroep maakte eergisteren bekend zich helemaal terug te trekken uit de gemeente. Daarmee gaat ook de bouw van het nieuw zorgcentrum in Bellingwolde niet door.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10393883.ece/WMO-raad-'buitenspel-gezet'-in-Bellingwolde

Video Grensstreken #8: bijtende honden, brandende ogen

ZUIDLAREN - Brutaal, gek, op het randje, actueel, relevant. Dagblad van het Noorden zoekt deze zomer de grenzen op met de serie Grensstreken. Acht weken lang duikt een team van vijf verslaggevers in het diepe met verhalen waaraan ze zelf deelnemen.



via http://www.dvhn.nl/grensstreken/article10393833.ece/Video-Grensstreken-%238%3A-bijtende-honden%2C-brandende-ogen

Politie stuit op hennepkwekerij in Groningen

GRONINGEN - De tip die bij de politie binnenkwam over een hennepkwekerij in een Groningse loods, bleek juist. Sterker nog: de wietgeur kwam de bezoekers buiten al tegemoet.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10393773.ece/Politie-stuit-op-hennepkwekerij-in-Groningen

Groninger rijdt op familie in

GRONINGEN - Twee inwoners van Groningen zitten vast na een familieruzie donderdagavond. De 26-jarige van de twee kwam naar de Doornbosheerd om verhaal te halen. Hij raakte er in gevecht met een 36-jarige man.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10393743.ece/Groninger-rijdt-op-familie-in

Delfzijlster steekt plaatsgenoot met mes

DELFZIJL - Een 37-jarige man uit Delfzijl raakte donderdagavond gewond toen hij met een mes in zijn arm werd gestoken. Dat gebeurde door een 26-jarige plaatsgenoot met wie het slachtoffer al een tijd een conflict heeft.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10393663.ece/Delfzijlster-steekt-plaatsgenoot-met-mes

Man bevredigt zich in Winschoter park

WINSCHOTEN - Een 22-jarige inwoner van de Drentse gemeente Westerveld is donderdagavond in Winschoten aangehouden. Getuigen wezen de man aan als de persoon die zich in het park bij de skatebaan aan de Amstelstraat stond te bevredigen.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10393433.ece/Man-bevredigt-zich-in-Winschoter-park

Elektrische fiets is roofgoed

GRONINGEN - Het aantal fietsendiefstallen neemt fors toe. Vooral elektrische fietsen zijn roofgoed. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van ENRA, marktleider op het gebied van fietsverzekeringen. Het eerste kwartaal van dit jaar gaf al een verdubbeling te zien ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10392943.ece/Elektrische-fiets-is-roofgoed

Seniorlid Albertus overleden

GRONINGEN - De man die het afgelopen weekeinde tijdens het Lowlands-festival in Biddinghuizen overleed, is een oud-Groninger student en seniorlid van de studentenvereniging Albertus Magnus.



via http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10392873.ece/Seniorlid-Albertus-overleden