vrijdag 31 mei 2013

Thuiszorg Espria: 27 miljoen winst

MEPPEL - Thuiszorgconcern Espria uit Meppel heeft vorig jaar 27,3 miljoen euro winst geboekt. Espria is het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland met 11.500 fulltime-medewerkers en een omzet van 837 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarrekening.



via http://goo.gl/Ioa6R

40 deejays in het bos van Stadskanaal

STADSKANAAL - Stadskanaal krijgt het grootste dancefestival ooit in Oost-Groningen. Op 6 juli draaien in het bos van het Pagedal 40 deejays twaalf uur lang muziek. Ze krijgen vier podia. Maximaal 6000 mensen kunnen komen dansen en luisteren. De organisator van het Secret Forest Festival, want zo heet het, is eigenaar Jeroen van Broekhoven van discotheek Fox. (foto).



via http://goo.gl/kjvBx

Vertraging door zwartrijder

LOPPERSUM - Een boze treinreiziger heeft vrijdagmiddag voor een vertraging van een halfuur gezorgd. De man werd op het station in Loppersum uit de trein gezet omdat hij geen kaartje had. Als protest ging hij op een stootblok van de trein zitten waardoor deze niet kon vertrekken. De politie heeft de man meegenomen.



via http://goo.gl/AcOaM

Dreigbrieven bezorgd in Haren en Glimmen

HAREN/GLIMMEN - Op twee woonadressen in Haren en Glimmen zijn deze week dreigbrieven bezorgd. De anonieme afzender eist in de brieven een fors geldbedrag. Deze eis heeft hij voorzien van bedreigingen.



via http://goo.gl/xdkDf

Speeltuinvereniging in Winschoten viert 65{+s}{+t}{+e} verjaardag

WINSCHOTEN - De Speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten heeft vrijdag haar 65{+s}{+t}{+e} verjaardag gevierd (de foto toont de tuin in 1970). Die verjaardag werd opgefleurd door het gelach van meer dan 100 kinderen. Zij openden de vernieuwde speeltuin. Ook werden twee leden van de club koninklijk onderscheiden. Marietje de Groot Eika Reiffers werden lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze werden zo beloond voor het vrijwilligerswerk dat ze al jaren voor de vereniging verrichten.



via http://goo.gl/5YJYX

Haaks pad voor veilige spoorovergang Zuidhorn

ZUIDHORN - Een fiets- en voetpad dat haaks over het spoor loopt en over de hele lengte afgesloten wordt met slagbomen. Met die oplossing hoopt de gemeente Zuidhorn de spoorwegovergang in de buurt van de toekomstige brede school veiliger te maken. Ouders waren bezorgd over de veiligheid van hun kinderen in de buurt van de overweg De Gast.



via http://goo.gl/EzkTw

Na zomer duidelijkheid over ict Oost-Groningen

WEDDE/WINSCHOTEN - Pas na de zomervakantie besluiten de gemeenteraden van Veendam, Pekela, Bellingwedde en Oldambt over de oprichting van hun gezamenlijke gemeentelijke ict-afdeling GRID (Groninger Informatie Dienst).



via http://goo.gl/AvwnA

Naamloze graven Ten Post alsnog benoemd

WITTEWIERUM - Uitvaartvereniging Ten Post e.o. heeft plaatselijk kunstenaar George van Engelen gevraagd een kunstwerk te maken voor het armenlap op de begraafplaats in Wittewierum.



via http://goo.gl/2BY10

Studenten in de rij voor de KEI

GRONINGEN - Studenten stonden vrijdag massaal in de rij om zich aan te melden als KEI-leider. De studentenrij strekte zich uit van de hoek van de Oude Ebbingestraat, via het Kwinkeplein tot voor de deur van het KEI-pand aan de Sint Walburgstraat.



via http://goo.gl/bm78u

Elftal uit competitie na geweld

Voetbalclub Meedhuizen uit Groningen heeft zijn B1-team voorlopig uit de competitie gehaald. Bij een wedstrijd donderdagavond tegen WEO is een voetballer van tegenstander Woldendorp tegen zijn hoofd getrapt en met een zware hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen. Meedhuizen neemt meer maatregelen als duidelijk is wat er precies is gebeurd, schrijft de club vrijdag op zijn website.












via http://goo.gl/YiXcp

'Ketchupdief' de cel in

Een 44-jarige man is opgepakt omdat hij 16 pinpassen zou hebben gestolen en de erbij horende rekeningen heeft geplunderd. Volgens de politie Groningen besmeurde hij de kleren van zijn slachtoffers met ketchup, om vervolgens beleefd de helpende hand toe te steken. Vermoedelijk heeft hij in totaal ruim 20.000 euro buitgemaakt.












via http://goo.gl/AFvwF

Pinpasdief in de boeien geslagen

GRONINGEN - Een 44-jarige man die zestien pinpassen heeft gestolen en vervolgens de bijbehorende rekeningen plunderde, is deze week in de buurt van een supermarkt aan de Diamantlaan gearresteerd. Dat maakte de politie zojuist bekend.



via http://goo.gl/BG5do

Studenten steken fakkel af in huis

GRONINGEN - De brandweer moest vanochtend uitrukken om een brand in een studentenhuis te blussen. Een van de studenten was op het plan gekomen om een fakkel af te steken. De rookontwikkeling was aanzienlijk, waardoor het brandalarm afging. Omwonenden hebben de brandweer gewaarschuwd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.



via http://goo.gl/qlqok

Eddy Koekkoek maakt nieuwe cd

GRONINGEN - 'Chico' heet de nieuwe cd van Eddy Koekkoek (62). De Groninger zanger, dj en voormalig cafébaas speelt vanavond enkele nummers van 'Chico' in het ORKZ in Groningen. Vanaf morgen (zaterdag 1 juni) is de cd te koop.



via http://goo.gl/VEaXx

Stad ziet kansen voor 31 windmolens

GRONINGEN - De stad Groningen ziet kansen om windmolens te plaatsen op Westpoort, Suikerunieterrein, Stainkoeln, en Meerstad, Dat blijkt uit een kansenkaart die de gemeente vrijdag presenteerde. Op de vier locaties zouden 14 tot 31 windmolens geplaatst kunenn worden. Stad wil nu met de provincie in gesprek om de mogelijkheden van het gebruik van windenergie verder uit te zoeken. In april vroeg de Groninger raad om een 'Gronings bod' op het gebied van windenergie.



via http://goo.gl/0okRo

B1 Meedhuizen uit competitie na vechtpartij

MEEDHUIZEN - Het bestuur van vv Meedhuizen trekt het B1-elftal uit de competitie nadat de keeper van Meedhuizen donderdagavond een 17-jarige speler van WEO uit Woldendorp in elkaar sloeg. Het slachtoffer werd met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.



via http://goo.gl/6egjl

Boegbeeld Gemeentebelangen Bedum vertrekt

BEDUM - Fractievoorzitter Annemarie Heite van plaatselijke politieke partij Gemeentebelangen Bedum (GB) vertrekt uit de gemeenteraad. Reden voor haar vertrek is dat haar persoonlijke belangen botsen met het standpunt van de partij over de ontsluiting van de DOMO-fabriek in Bedum.



via http://goo.gl/AU3gi

Hoogzwangere Groningse vrouw vermist

GRONINGEN - Een hoogzwangere vrouw uit Groningen wordt al tien dagen vermist. De 25-jarige Catherine Kengne Kamga werd 21 mei voor het laatst gezien toen ze een afspraak in de stad had. Zij kwam niet opdagen op een vervolgafspraak op 23 mei.



via http://goo.gl/n6vAl

Elf jongeren uit woning gehaald

GRONINGEN - Elf jongeren zijn donderdagnacht na aanhoudende klachten over luide muziek en geschreeuw uit een woning aan de Godekenheerd gehaald. De politie gebruikte daarbij zelfs de wapenstok. Niemand van het gezelschap woonde op dit adres. Het was al de tweede keer dat de politie er aan de deur kwam. De politie liet het pand afsluiten met een nieuw slot.



via http://goo.gl/L6h3Z

Roerdomp rijdt fietspad in de wielen

KROPSWOLDE - Fietsers moeten nog even geduld hebben. Het fietspad door de Kropswolderbuitenpolder is niet voor de zomer af en eindigt vooralsnog in het niets. Wethouder Frans Luijckx van Hoogezand-Sappemeer zei eerder nog te verwachten dat het fietspad half mei of begin juni klaar zou zijn. "Domme pech", zegt Luijckx. "Dat het niet lukt is ontzettend jammer, maar de natuur gaat voor."



via http://goo.gl/bA6Ft

Brand Garsthuizen technische oorzaak

GARSTHUIZEN - De brand, die maandagmiddag dorpshuis 't Binhoes in Garsthuizen ernstig beschadigde, is door een technische oorzaak ontstaan. Dat zegt de politie.



via http://goo.gl/5F2rl

Meyer is opnieuw spekkoper met groot cruiseschip

PAPENBURG - De werkgelegenheid op de Meyer Werf in Papenburg is tot 2017 veilig gesteld. Dat is te danken aan een grote opdracht die het Amerikaanse Royal Caribbean Cruises (RCC) gisteren bij het familiebedrijf in het Emsland heeft geplaatst. Met de order is ongeveer 700 miljoen euro gemoeid. Het gaat om een schip uit de Quantum-klasse. RCC bestelde eerder al twee schepen uit deze klasse bij Meyer. Daarmee was een bedrag van ongeveer 1,4 miljard euro gemoeid.



via http://goo.gl/BFhDD

Studenten weg om hakenkruis

Twee studenten van Rijksuniversiteit Groningen zijn door hun studievereniging geroyeerd nadat ze hakenkruisen op een medestudent hadden getekend. Het incident vond plaats na een bezoek aan concentratiekamp Dachau.








via http://goo.gl/7746H

Studenten geroyeerd om hakenkruizen

GRONINGEN - Twee leden van studievereniging Commotie zijn niet meer welkom als lid. Na een uitstapje van de vereniging van communicatie- en informatiewetenschappen naar concentratiekamp Dachau bij München tekenden de twee hakenkruizen op het hoofd van een student. Dat meldt de Universiteitskrant.



via http://goo.gl/RzNf7

SpacSport in vroegere winkel Willy Loos

GRONINGEN - Een half jaar ongeveer stond de vroegere sportwinkel Willy Loos, aan het Kwinkenplein in de Groninger binnenstad, leeg. Eind oktober ging de zaak op de fles. Volgende week zaterdag gaat de winkeldeur weer open. Er staat dan een andere naam op de gevel: SpacSport. Andermaal een winkel voor sporters, met name hockeyers, maar SpacSport is vooral gespecialiseerd in outdoor- en reisbenodigdheden.



via http://goo.gl/xLvHT

Gehandicaptencentrum sluit wegens strafregime

ONNEN - Verstandelijk gehandicapteninstelling NOVO sluit zijn behandelcentrum in Onnen na een sterfgeval van een cliënte en een daaropvolgend kritisch rapport van de inspectie. Er zou in Onnen een te streng regime heersen en mensen zouden te gemakkelijk in hun vrijheid worden beperkt.



via http://goo.gl/WD1CN

Twijfels bij Harvard

Harvard is sinds jaar en dag een van de vijf beste universiteiten ter wereld, maar daar zijn de ambtenaren van DUO in Groningen die de studiefinanciering uitdelen allerminst door overtuigd.








via http://goo.gl/PQNjr

donderdag 30 mei 2013

'Ramp' in Ter Apel: Waterbedrijf en Vlagtwedde in actie

SELLINGEN - Het Waterbedrijf Groningen en de gemeente Vlagtwedde hebben donderdagmiddag een ramp nagebootst. In Ter Apel waren zogenaamd honderden mensen ziek geworden door het drinken van verontreinigd water. Bij de oefening ging het er vooral om hoe vanuit het gemeentehuis in Sellingen (foto) de burgers goed te informeren over de gevaren.



via http://goo.gl/Qtqa5

Menterwolde: maar 4 ton voor verdubbeling N33

MUNTENDAM - 4 ton en geen cent meer is de bijdrage van Menterwolde aan de verdubbeling van de N33 (Assen-Zuidbroek). Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond unaniem besloten. In 2010 was deze gemeente nog bereid 2,4 miljoen euro op tafel te leggen voor de aanpak van deze weg.



via http://goo.gl/vhVLL

Speciale schooltafel voor tablets

LEEK/NUIS - Basisscholen, kinderen en tablets. Een steeds vaker gezien combinatie. Maar ook een gevaarlijke, dachten vaders Marc Wuyster en André de Boer. De twee bedachten een tafelblad waarin een tablet verzinkt ligt, waardoor de kans dat het apparaat van tafel valt een stuk kleiner wordt. Basisschool 't Sterrenpad in Nuis is de eerste die bladen afneemt. Vanaf komend schooljaar wordt er mee gewerkt. De bedenkers kunnen er niet over uit dat het ze is gelukt het idee vast te leggen. "Zoiets moest er al lang zijn, dachten we."



via http://goo.gl/DIVxN

Waarom komt e-health niet van de grond?

GRONINGEN - E-health en andere vormen van zorg op afstand zijn al jaren een belofte. Maar alle projecten lopen telkens uit op een mislukking. Het UMCG en Philips doen mee aan een groot Europees onderzoek naar het hoe en waarom hiervan.



via http://goo.gl/Kt2p4

Trekkertrek in Vlagtwedde trekt 160 'zware jongens' aan

VLAGTWEDDE - Aan de 17{+d}{+e} editie van Trekkertrek in Vlagtwedde doen zondag 160 tractorbestuurders mee. Ze nemen kleine, grote, iets minder zware en heel zware tractoren mee. Achter die voertuigen wordt een sleepwagen met daarin een zwaar gewicht bevestigd en met die last moeten ze 100 meter afleggen.



via http://goo.gl/kIWJD

Veewagen kantelt op Beetseweg

SELLINGEN - Op de Beetseweg in Sellingen is donderdagmiddag een tractor met veewagen gekanteld. Wat precies is gebeurd, is onduidelijk. De bestuurder van de tractor bleef voor zover bekend ongedeerd. Een aantal koeien zat enige tijd vast in de veewagen. De boer riep na het ongeluk de hulp in van een looonwerkbedrijf om de koeien over te laden.



via http://goo.gl/oRLKc

Belediging kost Groninger 350 euro

GRONINGEN - De belediging die een 35-jarige Groninger donderdagmiddag uitte kwam hem duur te staan. De man schold in de Padangstraat een parkeercontroleur uit, die daarop besloot hem aan te houden. De Groninger sloeg op de vlucht, maar kon later alsnog ingerekend worden door agenten in de Javalaan. De man kreeg een forse boete van 350 euro opgelegd.



via http://goo.gl/6L27F

Groningse koperdief op heterdaad betrapt

GRONINGEN/EASTERMAR -

Een 25-jarige koperdief uit Groningen is donderdag op heterdaad betrapt. De man was naar een bedrijf aan de Industrieweg in het Friese Eastermar gefietst. Werknemers zagen dat de man koper in zijn fietstassen stopte en droegen hem over aan de politie.


De politie heeft beslag gelegd op het gereedschap van de man. De fiets van de koperdief bleek gestolen te zijn en is eveneens in beslag genomen.






via http://goo.gl/Ro30y

Hoge onderscheiding voor Jan Wigboldus

GARMERWOLDE -

Jan Wigboldus uit Garmerwolde is vanmiddag bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging Groninger Dorpen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde door burgemeester André van de Nadort van Ten Boer. Wigboldus was in 2005 al benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.


Afgelopen dinsdag was voor Wigboldus nog een prominente rol weggelegd bij het bezoek van het koninklijk paar aan de provincie Groningen. Wigboldus dankt deze hoge onderscheiding voor zijn verdiensten vanaf 2003 als voorzitter van de Vereniging Groninger Dorpen, waarvan hij ere-voorzitter is. Daarnaast was Wiboldus van 2006 tot 2011 bestuurslid van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen.






via http://goo.gl/IdaIc

RuG stelt hoogleraar criminologie op non-actief

GRONINGEN -

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft hoogleraar Patrick van Calster met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Dit is gebeurd nadat eerder deze week de Vrije Universiteit Brussel de Belg Van Calster zijn doctorstitel afnam vanwege plagiaat in zijn proefschrift. Van Calster promoveerde in 2005 aan de VU Brussel. Vervolgens werd hij hoofddocent aan de Universiteit Leiden en sinds 2010 was hij als hoogleraar criminologie verbonden aan de RuG.


Volgens prof. Dr. Elmer Sterken, rector magnificus vaan de RuG, was het onvermijdelijk dat Van Calster op non-actief is gesteld: “Wij voeren op dit een zerotolerancebeleid.” In overleg met Leiden gaat Groningen onderzoek doen naar de ‘wetenschappelijke integriteit' van de hoogleraar. Op basis van die uitkomsten wordt definitief beslist over Van Calster.






via http://goo.gl/ro42V

Concert Normaal in Veendam geannuleerd

VEENDAM - Het concert van Normaal in de Sorghvliethal in Veendam gaat zaterdag 8 juni niet door. Er zijn amper 250 kaarten verkocht. In de hal is plaats voor 2000 bezoekers.

Het concert van Normaal in de Sorghvliethal in Veendam gaat zaterdag 8 juni niet door. Er zijn amper 250 kaarten verkocht. In de hal is plaats voor 2000 bezoekers.


Organisator Sander Vos van Pepper Events uit Groningen zegt met een schadepost van 7000 tot 8000 euro te zitten.


Vos zegt dat het concert in Pesse (archieffoto), van zaterdag 25 mei, hem parten heeft gespeeld. Dit concert trekt jaarlijks 4000 bezoekers. Vos zegt dat die bezoekers twee weken later niet nog eens naar Veendam gaan.






via http://goo.gl/R3kJa

Vannacht onderzoek passanten sportschool

GRONINGEN - De politie houdt vanavond en de komende nacht een onderzoek onder voorbijgangers op en rond de Protonstraat in Groningen. Dit zogeheten passantenonderzoek wordt gehouden in de omgeving van de sportschool Balili waar in de nacht van donderdag op vrijdag 24 mei de eigenaar werd beschoten en brand werd gesticht.

De politie houdt vanavond en de komende nacht een onderzoek onder voorbijgangers op en rond de Protonstraat in Groningen. Dit zogeheten passantenonderzoek wordt gehouden in de omgeving van de sportschool Balili waar in de nacht van donderdag op vrijdag 24 mei de eigenaar werd beschoten en brand werd gesticht.


De politie wil een zo goed mogelijk beeld krijgen van alle auto's en mogelijk personen die de bewuste nacht tussen 12 en 2 uur op en rond de locatie waren. Een tiental politiemensen zal daarom vanavond en vannacht alle voorbijgangers vragen wat zij eventueel de bewuste nacht hebben gezien. Het passantenonderzoek begint in de loop van de avond en duurt tot een uur of twee.






via http://goo.gl/ZGgjJ

Hoogleraar pleegde plagiaat

De Universiteit van Groningen heeft een hoogleraar criminologie op non-actief gesteld wegens plagiaat in zijn proefschrift. De Vrije Universiteit Brussel (VUB), waar de hoogleraar promoveerde, heeft hem zijn doctorstitel ontnomen. Dat liet de Groningse universiteit donderdag weten.












via http://goo.gl/rGRjj

Hoogleraar criminologie op non-actief 'na overschrijven managementhandboek'

De Universiteit Groningen heeft per direct de Vlaamse hoogleraar criminologie Patrick Van Calster op non-actief gesteld. De Vrije Universiteit ...



via http://goo.gl/RkbaQ

Kinderen en ouderen profiteren van buurthuisfonds

DELFZIJL - Buurtcentrum Camperlicht in Delfzijl-Noord bestaat al lang niet meer, maar de bevolking kan nog jarenlang de vruchten plukken van de tonnen die het stichtingsbestuur van de gemeente kreeg.



via http://goo.gl/kzcN6

Meisje (12) omgekomen bij verkeersongeluk in Groningen

GRONINGEN - Bij een ongeluk in de Groningse wijk De Buitenhof is donderdagmorgen een meisje van twaalf om het leven gekomen. Het meisje wilde rond tien uur op de fiets de Eemsgolaan oversteken. Toen zij vanaf het fietspad de weg overstak zag ze een aankomende lijnbus over het hoofd. De buschauffeur kon het meisje niet meer ontwijken.



via http://goo.gl/gic44

Meisje (12) dood na botsing

Een 12-jarig meisje is donderdagochtend om het leven gekomen in de stad Groningen, toen ze in botsing kwam met een bus. Dat gebeurde toen ze fietsend de Eemsgolaan wilde oversteken. Het meisje uit Tolbert zag de bus over het hoofd en werd geraakt. Ze werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze aan haar verwondingen bezweek, meldde de politie donderdag.












via http://goo.gl/H7tGb

Vlaamse hoogleraar criminologie op non-actief na wetenschapsfraude

De Universiteit Groningen heeft per direct de Vlaamse hoogleraar criminologie Patric van Calster op non-actief gesteld. De Vrije Universiteit ...



via http://goo.gl/tS3JE

Grootschalige controle op pakketvervoer

GRONINGEN - Tientallen pakketbezorgers zijn donderochtend gecontroleerd tijdens een gezamenlijke actie van de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport. In grofweg de helft van de gevallen stelden de agenten en inspecteurs tekortkomingen vast.



via http://goo.gl/5UBW6

Vlagtwedde: het 'rijke jongetje' van Oost-Groningen

SELLINGEN - De gemeente Vlagtwedde heeft aan 2012 een bedrag van 1,6 miljoen euro overgehouden. Dat blijkt uit de rekening over dat jaar. De winst zit 'm volgens burgemeester Leontien Kompier onder meer in een eenmalige btw-teruggave van een half miljoen euro.



via http://goo.gl/xA5k1

Groningse hoogleraar pleegde plagiaat

GRONINGEN - De Universiteit van Groningen heeft een hoogleraar criminologie op non-actief gesteld wegens plagiaat in zijn proefschrift. De Vrije Universiteit Brussel, waar de hoogleraar promoveerde, heeft hem zijn doctorstitel ontnomen. Dat liet de Groningse universiteit donderdag weten.



via http://goo.gl/LAoDH

OM eist driemaal 5 jaar voor overval woning

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van 5 jaar geëist tegen drie mannen (20 en 25 jaar) die in september vorig jaar een woning zouden hebben overvallen in Delfzijl. De bewoonster werd bedreigd. Zij is de partner van een coffeeshophouder.



via http://goo.gl/8hEVR

Universiteit Groningen zet hoogleraar op non-actief wegens plagiaat

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft vandaag hoogleraar Criminologie Patrick van Calster op non-actief gesteld omdat hij plagiaat heeft gepleegd in zijn proefschrift.






via http://goo.gl/Z2E1a

Vlaamse hoogleraar criminologie op non-actief na plagiaat

De Universiteit Groningen heeft per direct de Vlaamse hoogleraar criminologie Patric van Calster op non-actief gesteld. De Vrije Universiteit ...



via http://goo.gl/0J7Sk

Vijftien jaar voor bloedige afrekening in Gronings café

Een 32-jarige man is voor een bloedige afrekening in het uitgaanscircuit van Groningen veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De schutter uit ...



via http://goo.gl/QOAn1

'Meevaller' voor De Marne

LEENS - Gemeente De Marne heeft een positief saldo van bijna zeven ton op de jaarrekening van 2012. Deze meevaller is het gevolg van projecten die vorig jaar niet tot uitvoering zijn gekomen, terwijl ze wel op de begroting waren opgenomen.



via http://goo.gl/x40au

Vijftien jaar voor moord Rodeweg Groningen

GRONINGEN - De rechtbank heeft de 32-jarige J.S. uit Groningen veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens de moord op de Ertas Cakici uit Veendam.



via http://goo.gl/uIir2

Overval blijkt zakelijk geschil

HOOGEZAND - De mislukte overval op een woning aan de Astronautenlaan in Hoogezand in de nacht van dinsdag op woensdag blijkt het gevolg van een zakelijk geschil. De 30-jarige vrouwelijke verdachte was van mening dat ze geld van de bewoner tegoed had. Zij zou hem hebben geschopt en geslagen. Vervolgens is de vrouw bij drie mannen in de auto gestapt en weggereden. De vier werden later aangehouden. De drie mannen zijn inmiddels vrijgelaten. De vrouw zit nog vast.



via http://goo.gl/zNAkm

Willem Lodewijk Gymnasium Groningen wint alweer

GRONINGEN - Voor de derde keer op rij gaat er een onderwijsprijs van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) naar het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt voor de beste twaalf vwo-profielwerkstukken.



via http://goo.gl/d357U

GVH woest over 'annexatie' Haren

GRONINGEN/HAREN - De fractie van Gezond Verstand Haren is woedend op de gemeenteraad van Groningen. Deze raad stemde woensdagavond, alle gevoeligheden in de omliggende gemeenten in acht nemend, in met het idee om de Stad samen te voegen met Haren en Ten Boer.



via http://goo.gl/OMOuy

Cohen verdiende 35.000 euro met 'Haren'

HAREN - Job Cohen kreeg voor zijn onderzoek naar de Facebook-rellen in Haren ruim 35.000 euro. De overige vier leden van de commissie-Cohen verdienden 5750 euro, zo blijkt uit de offerte die de gemeente Haren donderdag openbaar heeft gemaakt.



via http://goo.gl/hqHtR

Vijftien jaar voor moord

Een 32-jarige man is voor een bloedige afrekening in het uitgaanscircuit van Groningen veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De schutter uit Groningen schoot begin 2012 met een machinepistool een 35-jarige man dood in een kleine kroeg. Het slachtoffer werd door tien kogels geraakt en stierf ter plekke.












via http://goo.gl/H9mWo

Jongen (13) gepakt met nitraatbommen

UITHUIZEN - Een 13-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond is woensdagavond in Uithuizen aangehouden op verdenking dat hij een brievenbus aan de Brink had opgeblazen.



via http://goo.gl/IzbJL

Verdachten mishandeling aangehouden op station Groningen

GRONINGEN - Na een ernstige mishandeling in Groningen heeft de politie twee verdachten aangehouden.



via http://goo.gl/ZhlUu

Gronings duo rijdt op gestolen scooter

GRONINGEN - Twee jongens die op een vermoedelijk gestolen scooter rondreden zijn woensdagnacht opgepakt. Agenten zetten de jongens op de Vondellaan aan de kant omdat ze beiden zonder helm reden. Na aanhouding bleek dat de 18-jarige bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs was. De scooter is in beslag genomen voor verder onderzoek.



via http://goo.gl/6UYDP

D66 Haren bezorgd over spoor en chemicaliën

HAREN - De treinramp in het Belgische Wetteren waarbij chemicaliën in het riool terechtkwamen, doet de alarmbellen rinkelen bij D66-raadslid Marjan Bachman in Haren.



via http://goo.gl/z1Cq6

Marumer raadsleden weg om herindeling

MARUM - De gemeentelijke herindeling eist haar tol in de provincie Groningen. Tijdens de raadsvergadering van Marum vielen woensdagavond de twee eerste slachtoffers. CDA en PvdA in deze gemeente willen zich tijdens de raadsverkiezingen van volgend jaar profileren als voorstanders van herindeling. Er wordt geen ruimte geboden op de kieslijst aan kandidaten die tegen herindeling zijn. Daarmee kunnen CDA-fractievoorzitter Kornelis Jansma en PvdA-raadslid Harry van Duinen niet leven. Zij hebben met onmiddellijke ingang hun raadszetel beschikbaar gesteld. Jansma was zestien jaar lang politiek actief in Marum; eerst voor GPV/ChristenUnie en later het CDA. Ruim anderhalf jaar was hij wethouder.



via http://goo.gl/XEIwc

Restaurant Usquert wil dat raadslid woorden inslikt

USQUERT - Eigenaren Heleen Blazer en Marc van Nunen van restaurant 'eten bij Moeders' in Usquert zijn woedend op raadslid Heleen de Wit.



via http://goo.gl/NbcJ3

Beenbreuk voor Groningse bromfietser

GRONINGEN - Een 25-jarige bromfietser uit Groningen heeft woensdagmiddag zijn been gebroken na een aanrijding met een personenauto. De auto, bestuurd door een 20-jarige Groningse vrouw, reed vanaf de Barkmolenstraat de Griffeweg op en kwam daar in botsing met de brommer. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht.



via http://goo.gl/ZEEmX

Loppersum: Eemsmond moet erbij

LOPPERSUM - Als er moet worden heringedeeld dan ligt het voor de hand dat Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Eemsmond één gemeente gaan vormen. Dat staat in de concept-brief van Loppersum.



via http://goo.gl/iCZRH

Medische studenten overspoelen stad

GRONINGEN - Meer dan 500 (bio)medische studenten uit veertig verschillende landen zijn volgende week te gast in Groningen. Ze komen voor één van de grootste internationale studentencongressen van Europa: ISCOMS dat van 4 tot en met 7 juli plaatsvindt.



via http://goo.gl/gHqtT

Wubbo Ockels heeft nog 2 jaar te leven

GRONINGEN - De eerste Nederlandse astronaut Wubbo Ockels is ernstig ziek. Hij heeft een agressieve vorm van nierkanker, die is uitgezaaid naar het longvlies. Ockels meldde dit zelf op Twitter. Hierdoor heeft hij nog maximaal 2 jaar te leven.



via http://goo.gl/rQM0v

Paard  voor koning

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen voor de tweede etappe van hun toernee door Nederland een paraplu nodig hebben. Tijdens de kennismakingsbezoeken aan Gelderland en Utrecht die donderdag op het programma staan is volgens de weersverwachtingen de kans op neerslag groot. Dat is een tegenvaller na het zonovergoten bezoek aan Groningen en Drenthe eerder deze week.












via http://goo.gl/zBwqa

Flora en fauna floreren bij Zuidlaardermeer

WATERHUIZEN - De polders in het Zuidlaardermeergebied kleuren geel door dotterbloemen en paars door moeraskartelblad. Beheerder Het Groninger Landschap denkt dat zaden vanaf de slootkanten zijn verspreid doordat polders in de winter onder water zijn gezet.



via http://goo.gl/tP3C8

Film Projext X valt slecht

HAREN/HILVERSUM - In Haren is verdeeld gereageerd op het plan van producent Paul Voorthuysen en regisseur Pim Hoeve om een telefilm te maken over Project X Haren.



via http://goo.gl/rzbwM

woensdag 29 mei 2013

Wethouder Oldambt wist niets van blauwe zone

Winschoten Wethouder Ricky van den Aker (CDA) van de gemeente Oldambt was niet op de hoogte van het feit dat er tijdelijk een blauwe zone wordt ingevoerd rond de twee nieuwe supermarkten in hartje Winschoten. De wethouder moest dat woensdagavond tijdens de raadsvergadering eerlijk bekennen op vragen van de raad.



via http://goo.gl/2C2u0

Het roomse koor in Ter Apel viert feest

TER APEL - Het gemengd koor van de rooms-katholieke Willibrorduskerk in Ter Apel bestaat 40 jaar. Het geeft op 22 juni (aanvang 19.00 uur) zijn jubileumconcert. Het koor wordt gevormd door 26 vrouwen en 9 mannen. Eén van die mannen is Willy Hofstra (81). Hij zingt al 70 jaar in de Willibrorduskerk, hij was al actief toen het koor nog alleen uit mannen bestond.



via http://goo.gl/pptX8

Vertrokken bestuurder VUmc kreeg al 7 ton in nog geen acht maanden

De vorig jaar onder druk vertrokken bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VUmc heeft in nog geen acht maanden tijd ruim 7 ton verdiend. Mulder trad vorig jaar augustus terug nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis onder verscherpt toezicht plaatste. De leiding verzweeg volgens de inspectie aanhoudende ruzies tussen medisch specialisten waardoor de veiligheid van patiënten in gevaar kwam.



via http://goo.gl/9jkC7

Turfgraversland Gorecht decor fietsfestival

WESTERBROEK - De borgen, kerken, andere monumenten en natuurgebieden in de regio Gorecht vinden allemaal hun historie in de vervening van het laagveen.



via http://goo.gl/pz5NZ

SP: Bruisende stad voor iedereen

GRONINGEN - De raadsfractie van de SP wil opnieuw de discussie aan over de geluidsnormen van feesten in de stad. Raadslid Nicole Temmnink wil een bruisend Groningen 'voor iedereen'. Een nieuwe discussie in de raad over de geluidsnormen hoort daarbij, meent ze. De partij wil komende maand de discussie op gang brengen.



via http://goo.gl/67Eo1

Schoolbesturen blij plan kleine scholen

EMMEN/DELFZIJL - De noordelijke schoolbesturen zijn blij met de plannen van staatssecretaris Dekker (onderwijs) om kleine scholen met minder dan 100 leerlingen niet te sluiten. "De discussie moet over de kwaliteit van onderwijs gaan en niet over aantallen", zeggen ze.



via http://goo.gl/sPxhL

Agent beboet voor 'hufterig' rijgedrag

GRONINGEN - Een bijzondere vangst van de verkeerspolitie woensdagmiddag. Agenten van de noordelijke politie die specifiek controleerden op hufterig rijgedrag hielden op de A7 een motorrijder aan die meerdere overtredingen maakte. Het bleek een agent te zijn.



via http://goo.gl/cWu4f

Kosten Cohen openbaar

HAREN - De kosten van de commissie-Cohen die de Facebookrellen in Haren onderzocht, worden donderdag openbaar gemaakt. Dagblad van het Noorden en RTV Noord vroegen inzicht in de bedragen via de wet openbaarheid van bestuur.



via http://goo.gl/Mg5LN

Trambureau blikt kritisch terug

GRONINGEN - Te weinig dossierkennis bij politici. Marktpartijen die in de toekomst niet snel meer met aanbestedingen van decentrale overheden mee zullen doen. Te weinig vertrouwen en te veel aandacht voor details. Het inmiddels opgeheven Trambureau Groningen blikt kritisch terug in een rapport over de gang van zaken rond de Regiotram.



via http://goo.gl/wc2jj

Project X Haren verfilmd voor tv

HILVERSUM - Project X Haren wordt onderwerp van een telefilm. Producent Paul Voorthuysen en regisseur Pim Hoeve, die samen onder meer ook Bernhard – Schavuit van Oranje maakten, werken aan het scenario.



via http://goo.gl/OFrsP

Zernike bezorgd over steeds jongere drugsgebruikers

HAREN - De directie van het Zernike College aan de Rummerinkhof in Haren maakt zich zorgen over het feit dat steeds jongere scholieren hasj en wiet gebruiken. De school heeft recent de ouders van alle leerlingen een brief gestuurd over het toenemend drugsgebruik onder leerlingen. Een groep derdeklassers en tweedeklassers zou zo n en dan softdrugs gebruiken. Ook de politie is hierover geïnformeerd.



via http://goo.gl/25Dxn

Drie auto's in botsing bij Bedum: vrouw gewond

ZUIDWOLDE/BEDUM - Op de Groningerweg tussen Zuidwolde en Bedum kwamen dinsdagmiddag drie auto's met elkaar in botsing. Een 54-jarige bestuurder uit Groningen remde vanwege stilstaand verkeer voor hem.



via http://goo.gl/KHBfx

Zitmaaiers zijn opnieuw roofgoed

SELLINGEN - In de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal zijn de afgelopen weken acht zitmaaiers gestolen. De politie vermoedt dat de dieven overdag omgevingen verkennen en kijken waar met zitmaaiers wordt gewerkt, om vervolgens 's nachts hun slag te slaan.



via http://goo.gl/ne5Ap

Motorrijders willen geld zien van Loppersum

LOPPERSUM - De motorrijders Klaas Draaijer (48) uit Garsthuizen en Rik Huijzer (19) uit Zeerijp balen als een stekker. De verzekeraar van de gemeente Loppersum wees hun schadeclaim af.



via http://goo.gl/2MKZh

Project X Haren verfilmd

HILVERSUM - Project X Haren wordt onderwerp van een telefilm. Producent Paul Voorthuysen en regisseur Pim Hoeve, die samen onder meer ook Bernhard – Schavuit van Oranje maakten, werken aan het scenario.



via http://goo.gl/T8KQe

Volle Grote Markt luistert naar Le Sacre

GRONINGEN - Het Noord Nederlands Orkest speelde vanochtend op de Grote Markt het baanbrekende muziekstuk Le Sacre du Printemps van Stravinsky.



via http://goo.gl/fWn0f

Winschoter (42) slaat agent bloedneus

OUDE PEKELA - Een 42-jarige Winschoter is in de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela aangehouden, nadat hij een agent een bloedneus had geslagen. Een andere politieagent werd tegen zijn knieën geschopt.



via http://goo.gl/7wdYF

'Gemeente moet burgers juridisch bijstaan in strijd tegen windmolenparken'

VEENDAM - Het protest tegen grootschalige windmolenparken langs de N33 heeft een nieuwe dimensie gekregen. De gemeenteraad van Veendam nam raadsbreed een motie aan waarin college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen tot actie de burgers te helpen.



via http://goo.gl/PcNiO

Woning Hoogezand overvallen, bewoner aangevallen

HOOGEZAND - Een woning aan de Astronautenlaan in Hoogezand is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen. De bewoner werd aangevallen door de overvallers. Buren hebben ingegrepen. Vier daders werden later aangehouden in de stad Groningen.



via http://goo.gl/pPDzS

Inbraakpoging kort voor brand kringloopwinkel Oude Pekela

OUDE PEKELA - Kort voor het uitbreken van de brand in de kringloopwinkel in Oude Pekela (donderdag 16 mei, laat in de avond) is geprobeerd in te breken in het andere deel van het dorpsactiveringscentrum De Aanpakkers. Dat is gehuisvest in de voormalige openbare basisschool Hendrik Wester.



via http://goo.gl/uqF5d

Terugblik op het koningsbezoek

GRONINGEN/ASSEN - De eerste etappe van de ontmoetingstour van koning Willem-Alexander en koningin Máxima door Nederland is ten einde. Groningen en Drenthe ontvingen het koningspaar enthousiast en onder een stralende hemel.



via http://goo.gl/GIqh4

Huurkortingen voor nieuwe winkeliers Zwanestraat in Groningen

GRONINGEN - 'Aanzienlijke huurkortingen'. Daarop kunnen ondernemers aanspraak maken die nu een nieuwe winkel beginnen in de Zwanestraat. Dat belooft althans de enorme affiche die is opgehangen in de etalage van een leegstaand pand in deze straat in de Groninger binnenstad.



via http://goo.gl/EFu3s

dinsdag 28 mei 2013

Stadskanaalster buiten de ArenA gezet

STADSKANAAL - Wouter Frans en zijn vrouw Margriet hadden zich zo verheugd op een avondje De Toppers in de Amsterdam ArenA. Ze wilden zo vieren dat ze 12,5 jaar zijn getrouwd. Maar wat een topavond had moeten worden, werd een flopavond.



via http://goo.gl/09i6a

School in Vlagtwedde krijgt fietsenstallingen van een ton

SELLINGEN - Bij het gebouw 't Aambeeld in het dorp Vlagtwedde worden twee fietsenstallingen gebouwd. Ze kosten samen 100.000 euro.



via http://goo.gl/xqBkV

Hondenbezitters in Pekela opgepast

OUDE PEKELA - Hondenbezitters in Pekela die hun viervoeter niet aangelijnd hebben binnen de bebouwde kom en betrapt worden, krijgen een boete van 85 euro. Dit bedrag moet ook worden betaald als de hondeneigenaar geen plastic zakje of schepje (opruimmiddelen) bij zich heeft. De boete is 120 euro als de eigenaar de uitwerpselen van zijn hond niet opruimt. Dit hondenpoepbeleid heeft de gemeenteraad van Pekela dinsdagavond unaniem vastgesteld.



via http://goo.gl/40JcD

'3D geprinte ontwerpen: uniek en duurzaam'

GRONINGEN - "Uniek, duurzaam en verantwoord." Zo omschrijft Josse Veen (27) uit Groningen de kunststof lampen die zij ontwerpt.



via http://goo.gl/UaZO4

Veel belangstelling voor bezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de eerste 2 van hun 12 provinciebezoeken achter de rug. Dinsdag beten Groningen en Drenthe het spits af. In beide provincies kreeg het koningspaar tienduizenden mensen op de been. Bedoeling van de toernee is om veel mensen de kans te geven het stel te zien of te ontmoeten.








via http://goo.gl/mmorF

Superbussen compenseren tram

GRONINGEN - Vanaf januari volgend jaar worden negen hoogcapaciteitsbussen ingezet tussen het station in Groningen. De bus volgt een route over de westelijke ringweg. De twintig meter lange bussen kunnen 193 mensen vervoeren. Hierdoor wordt een capaciteit bereikt die bijna 40 procent hoger ligt dan in de huidige situatie.



via http://goo.gl/EoDT8

Hoogezand-Sappemeer kampt met verliezen

HOOGEZAND - Hoogezand-Sappemeer heeft 2012 afgesloten met een tekort van 191.000 euro. Eind vorig jaar werd nog gerekend op een plus van 257.000 euro. Toch spreekt wethouder Oetra Gopal van financiën van een 'acceptabel resultaat'.



via http://goo.gl/9nTZl

Terugblik op het koningsbezoek aan Groningen en Drenthe

GRONINGEN/ASSEN - De eerste etappe van de ontmoetingstour van koning Willem-Alexander en koningin Máxima door Nederland is ten einde. Groningen en Drenthe ontvingen het koningspaar enthousiast en onder een stralende hemel.



via http://goo.gl/Bi7uG

Liveblog Koningsbezoek Groningen en Drenthe

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Groningen bezocht voor de eerste etappe van hun landelijke ontmoetingstoer. Vanmiddag worden voor het Drentse deel van de trip Roden, Dwingeloo, Beilen en Assen aangedaan.



via http://goo.gl/ndtzV

Getuigen van poging straatroof gezocht

TER APEL - De politie wil in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van een poging tot beroving van een 15-jarig meisje uit Sellingen.



via http://goo.gl/8MzLv

Liveblog: Koningsbezoek Groningen en Drenthe

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Groningen bezocht voor de eerste etappe van hun landelijke ontmoetingstoer. Vanmiddag worden voor het Drentse deel van de trip Roden, Dwingeloo, Beilen en Assen aangedaan.



via http://goo.gl/QMf2N

Onderzoek naar dierenasiel in juli klaar

WINSCHOTEN - Het onderzoek naar vermeende misstanden bij het dierenasiel in Winschoten is begonnen en is naar verwachting op 1 juli afgerond. Pro Facto, een bureau dat gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, gaat onder meer gesprekken voeren met zo'n twintig betrokkenen. Dat heeft de Dierenbescherming, beheerder van het asiel, dinsdag bekendgemaakt.



via http://goo.gl/lEbfz

Vredig bezoek koningspaar, toch een vechtpartijtje

LEEK - Druk hebben de agenten in burger het niet. Het gaat er vredig aan toe. Willem-Alexander en Máxima nemen de tijd op Landgoed Nienoord in Leek. Bij de Vaargroep Nienoord kijken ze geïnteresseerd naar de radiografisch bestuurbare bootjes. Misschien ook wel wat voor de koning, zo'n speeltje, maar hij krijgt de afstandsbediening niet in handen.



via http://goo.gl/3fIln

500 handtekeningen voor betere huisvesting

GRONINGEN - De groep Host me Right! die zich inzet voor betere huisvesting van internationale studenten in Groningen heeft dinsdagmiddag ruim vijfhonderd handtekeningen overhandigd aan wethouder Roeland van der Schaaf.



via http://goo.gl/aV31r

'Krachtwijk' blijft achter

GRONINGEN - Ondanks miljoenen extra steun en aandacht van allerlei instellingen blijft de leefbaarheid in 'krachtwijken' Indische Buurt en De Hoogte achter. Dat blijkt uit de Monitor Leefbaarheid en Veiligheid van de gemeentelijke dienst onderzoek en statistiek (O en S).



via http://goo.gl/Cl6DO

Willem-Alexander poseert met Bertha 38

Koning Willem-Alexander stond dinsdagmiddag, tijdens zijn bezoek aan Groningen, plotseling oog-in-oog met koe Bertha 38.












via http://goo.gl/zUE2r

Zo zag u het koningsbezoek

Lezers van Dagblad van het Noorden hebben foto's naar de krant gestuurd. Deze fotos worden hieronder vertoond. Ze worden automatisch achter elkaar getoond. Door in het afspeelvenster te klikken kunnen de afbeeldingen in een groter formaat worden bekeken.



via http://goo.gl/h8fc7

Groningse inbrekers gepakt via Zimbabwaanse dollars

GRONINGEN - Met de aanhouding van vier Groningers meent de politie een inbraak in een woning aan de Kerklaan in Groningen te hebben opgelost. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar en twee vrouwen van 36 en 38 jaar.



via http://goo.gl/3IUMh

Bezoek Groningen afgesloten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ter afsluiting van hun bezoek aan de provincie Groningen een streekproductenmarkt in Leek aangedaan. Het koningspaar werd overladen met etenswaar uit de streek. Enkele dames liepen met het paar mee om de geschenken in ontvangst te nemen.








via http://goo.gl/xhUke

Politie Groningen pakt 19-jarige inbrekers op

GRONINGEN - Op het Schuitendiep in Groningen zijn op de vroege dinsdagochtend twee 19-jarige dieven gearresteerd. De politie kreeg 's morgens een melding van een inbraak in een woning aan de Steentilkade. Agenten zagen op het Schuitendiep twee jongens uit een steeg komen, die voldeden aan het signalement van de inbrekers.



via http://goo.gl/LBftZ

Leekster Tak voor koninklijk paar

LEEK - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanochtend tijdens hun bezoek aan het landgoed Nienoord de Leekster Tak uitgereikt gekregen.



via http://goo.gl/jjkls

Plan voor ooievaarsnest in Woldwijck Hoogezand

HOOGEZAND - Harrie de Keijser uit Hoogezand maakt zich sterk voor een ooievaarsnest in Woldwijck. Hij heeft de ideeënwedstrijd De Vonk van Hoogezand-Sappemeer aangegrepen om zijn plan te realiseren.



via http://goo.gl/3TVyv

Kerkgangers brengen Musical Ester

MIDDELSTUM - Zo'n vijftig enthousiast kerkgangers voeren komend weekeinde in de Hoeksteenkerk de Musical Ester op.



via http://goo.gl/YoJLY

Koningspaar sluit bezoek Groningen in Leek af

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ter afsluiting van hun bezoek aan de provincie Groningen een streekproductenmarkt in ...



via http://goo.gl/GnyGk

Brand Landgoed Ekenstein onder controle

APPINGEDAM - De brandweer heeft de brand in het Schathoes bij Landgoed Ekenstein in Appingedam onder controle.



via http://goo.gl/Xgmfu

Groningse hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN - Agenten troffen maandagavond ongeveer vijfhonderd wietplanten aan in een woning aan de Oosterhamrikkade in Groningen. Onderzoek wees uit dat er ook illegaal stroom werd afgetapt. De hennepstekken zijn geruimd en het kweekmateriaal is in beslag genomen.



via http://goo.gl/3B9cY

Zuidhorn rekent af met herindelingstaboe

ZUIDHORN - Gemeentelijke herindeling is niet langer taboe voor de gemeenteraad van Zuidhorn. GroenLinks is nagenoeg de enige raadsfractie die vasthoudt aan bestuurlijke zelfstandigheid van deze gemeente. Een raadsmeerderheid vroeg zich gisteravond openlijk af of de nieuwe gemeente Westerkwartier (60.000 inwoners) wel voldoende toekomstbestendig is.



via http://goo.gl/KeBZZ

Groningse fietser aangereden door bus

GRONINGEN - Een 23-jarige fietser is maandagavond licht gewond geraakt door een aanrijding met een bus. Het incident vond plaats op het Hereplein in Groningen. De 58-jarige Harense chauffeur van de bus reed over de middenbaan van het plein en kon de Groningse fietser, die plotseling overstak, niet meer ontwijken. De fietser is met handletsel naar het ziekenhuis gebracht.



via http://goo.gl/2Z3R3

Dertigste Schoololympiade Oude Pekela

OUDE PEKELA - Achthonderd basisscholieren uit Oude Pekela en het Duitse Grossefehn doen dinsdag (vandaag) mee aan de dertigste editie van de Schoololympiade. De jeugdige sporters verzamelden zich vanochtend tegen kwart voor negen in de sporthal Atlantis.



via http://goo.gl/FwhMF

Tour koninklijk paar langs provincies begint in Groningen

Bij het provinciehuis in Groningen hebben zich dinsdagochtend honderden scholieren en ook veel volwassenen verzameld voor het bezoek van koning ...



via http://goo.gl/i33RA

Koninklijke tour van start

Bij het provinciehuis in Groningen hebben zich dinsdagochtend honderden scholieren en ook veel volwassenen verzameld voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het paar komt daar rond 09.00 uur aan.












via http://goo.gl/SfZW0